מוזיקאים בבידוד, מה מוזיקאים יכולים לעשות מהבית?

מגפת הקורונה יצרה מצב בו צריך בעיקר להישאר בבית – כולם, כולל המוזיקאים. אם אנחנו כבר בבית, אנחנו ממליצים לנצל את הזמן לתרגול ושמירה על הכושר המוזיקלי. זו גם הזדמנות מצויינת להעצים את הידע, ההשראה והיכולות. בסוף התקופה אולי תגלו שיצאתם מחוזקים ממנה, ואולי אפילו תגיעו לתוצרים שקודם לא התפנתם אליהם בשל עומס החיים! במאמר הזה ריכזנו לכם כמה המלצות לאיך להוציא את המיטב מהתקופה הזאת.

 

פיתוח היכולות המוזיקלית בזמן הבידוד

אחד הדברים המורכבים למוזיקאים שחיים את שגרת החיים העמוסה והלא צפויה שמאפיינת את התחום, הוא למצוא זמן לשיפור היכולות המוזיקליות וצמיחה בכיוונים שונים שיוסיפו כלים מקצועיים ליצור איתם. זה בדיוק הזמן למוזיקאים לפתח את עצמם דרך תרגול ולמידה. אנחנו ממליצים על:

 

פיתוח התמצאות במרחב המוזיקלי

היכולת לשמוע מוזיקה ולזהות את החומר המוזיקלי ממנו מורכבת היא מהחשובות שמוזיקאי יכל לסגל לעצמו. בקיאות עמוקה בשפה המוזיקלית תספק לכם את האפשרות לנווט בהצלחה בתרחישים מוזיקליים שונים בהם תוכלו למצוא את עצמכם – בין אם בסשן נגינה, בבניית עיבוד ליצירה, בזיהוי של צבעים וטעמים שונים בעת האזנה ובעיקר הבנה עמוקה של הצליל והדרכים השונות שניתן להשתמש בו כדי ליצור תחושות מסוימות בקרב המאזינים.

על מנת לפתח את היכולת הזאת, קיימות שתי דרכים עיקריות שנחשבות למוצלחות ביותר למטרות אלו:

 

פיתוח שמיעה

פיתוח שמיעה בזמן בידוד

הסברה הרווחת היא ששמיעה מוזיקלית אבסולוטית היא תכונה מולדת, אבל מעט השקעה בתחום תלמד אתכם שכמו המון יכולות מוזיקליות שונות, גם פה מדובר ב”שריר” – יכולת שיכולה להתחזק כל עוד מאמנים אותה, ואת החוזקה הזאת ניתן לשמר כל עוד מתחזקים אותה. פיתוח שמיעה יכול להתחיל מזיהוי של צלילים בודדים ואקורדים פשוטים, ועד פיתוח היכולת לשמיעה מורכבת והבנה של תופעות מוזיקליות שנמצאות בשימוש של המלחינים הכי גדולים מכל הזמנים – דבר שיכול לפתח משמעותית את אוצר המילים המוזיקלי שלכם.

כדי ללמוד את הנושא יותר לעומק, מזמינים אתכם לקרוא את המדריך שלנו לפיתוח שמיעה למתחילים

 

ביצוע טרנסקריפציות

תיווי ווירטואלי בקיובייס - מכללת BPM

כלי מצוין לפיתוח השמיעה, ואחת הדרכים הטובות ביותר להרחיב את האופקים המוזיקליים שלכם, היא לבצע טרנסקריפציה (תיווי) ליצירות שאתם אוהבים. מדובר בתהליך מורכב, שבמידה ותבחרו את היצירות המוזיקליות הנכונות, יבחן וימתח את השמיעה המוזיקלית שלכם לקצה. אך התוצר שתקבלו בסוף יעזור לכם להבין בדיוק איך המלחין של היצירה השתמש בכלים מוזיקליים שונים על מנת להעביר רגשות ותחושות מכל הסוגים, ובכך להעצים את ההבנה המוזיקלית שלכם ולקבל את היכולת לשחזר זאת ביצירות שלכם.

מומלץ להתחיל מיצירות פשוטות יחסית, ובאופן הדרגתי להגיע לרמות שונות של מורכבות מוזיקלית. אל תשכחו לבחור יצירות שאתם אוהבים – התהליך יצריך מכם שמיעות חוזרות ונשנות של היצירה עד שתבינו אותה ברמות העומק הגבוהות ביותר!

תוהים איך ניתן לבצע תיווי בצורה פשוטה יותר מכתב יד? מוזמנים לקרוא את המדריך שלנו לתיווי וירטואלי בתוכנת קיובייס

 

שחזור סאונדים ויצירת מוק-אפים

אחת היכולות שהמון מפיקים מוזיקליים מייחלים להן היא היכולת להוציא חומר מוזיקלי מהדמיון היישר אל התוכנה. מדובר ביכולת שמבוססת על פיתוח של המון כישורים שונים, ולעיתים נראה שהדרך להשגת היכולת הזו ארוכה ומייגעת – אך אחד מהדברים החשובים שתוכלו ללמוד בעולם המוזיקה הוא כיצד להפוך תהליכים שמרגישים מפרכים לכיפיים ומפתחים.

אחת הדרכים להגיע ליכולת הנכספת הזאת היא דרך ביצוע מוק-אפים. מה הכוונה? מוק-אפ (Mock-Up) הוא הפעולה של שחזור יצירה קיימת בצורה שמנסה להתחקות באופן כמה שיותר מדויק אחר המקור בכל הפרמטרים האפשריים (או אלה שרלוונטיים לכם), דרך שימוש בכל הכלים שנמצאים ברשותנו. כל מה שנותר לעשות הוא לבחור יצירה שאתם אוהבים, ולהתחיל לשחזר אותה בתוכנת ה-DAW שלכם. תרגיל זה ילמד אתכם את אחד העקרונות החשובים של עולם הסאונד וההקלטות – שיש הרבה יותר מדרך אחת להגיע לתוצאה מסוימת, והחשוב ביותר הוא למצוא את הדרך שנוחה וטובה לכם להגיע לשם.

אם אתם רק מתחילים בתחום השחזורים, אתם יכולים להתנסות בצורה יותר קלילה עם שחזור של סאונדים מסוימים מתוך יצירות שאתם אוהבים (דרך התנסות בשיטות הקלטה או סינתזה שונות), פענוח משמיעה של תפקידים מלודיים / הרמוניים מתוך יצירות אהובות, ולמעשה כל אלמנט מוזיקלי שמעניין אתכם.

אם אתם רוצים להתחיל להוציא את המוזיקה מהראש שלכם אל תוך התוכנה או המחברת, אתם מוזמנים לקרוא את המדריך הכפול שלנו

 

צריכת תוכן מוזיקלי בנושאים שמעניינים אתכם

תוכן מקצועי למוזיקאים, בלוג מכללת BPM

מהפכת האינטרנט של השנים האחרונות הפכה את הידע לנגיש בהרבה יותר מפעם. כיום ניתן למצוא כמויות עצומות של תוכן מכל הסוגים, בין אם כתוב, מוקלט או מצולם, המוכוון לכל נושא שתוכלו לחשוב עליו, ברמות שונות של מומחיות. זה בדיוק הזמן בשבילכם לחשוב על התחומים בהם אתם מרגישים שאתם צריכים חיזוק, ופשוט להתחיל לצרוך תכנים בנושא שיוכלו לפתח אתכם – לרוב ללא עלות מהצד שלכם!

מתלבטים מאיפה להתחיל? בלוג מכללת BPM מכיל בתוכו מגוון עצום של תוכן מקצועי למוזיקאים מכל הסוגים, וכולל סרטונים, מדריכים מקצועיים, מאמרים וסקירות ציוד בעברית בנושאי הפקה מוזיקלית, הפקת מוזיקה אלקטרונית, כתיבת שירים והלחנה, סינתזה ועיצוב צליל, תקלוט, מיקס ומאסטרינג ועוד רבים!

 

צפו בפלייליסט סדנאות האמן של מכללת BPM

 

ליצור, ליצור, ליצור


הטיפ האחרון שלנו להעברת הבידוד הוא אולי הברור מכולם – תקופה ממושכת לבד בבית היא תקופה מדהימה להתנסות ביצירה! אנחנו ממליצים לכל היוצרים להתנסות ביצירה מחוץ לגבולות המוכר בשיטות חדשות, או פשוט לסיים את הפרויקט הזה שתמיד רציתם ולא היה לכם זמן. בהרבה מקרים, הדרך הטובה ביותר ללמוד ליצור מוזיקה טובה יותר היא דרך היצירה עצמה!