AI במוזיקה, כלי בינה מלאכותית למוזיקאים

שיגעון הבינה המלאכותית ממשיך לגדול, ועוד ועוד כלים המתבססים על הכוח הטכנולוגי העצום מאחוריה צצים אחד אחר השני. אז אחרי שדיברנו לאחרונה על כלי AI ליוצרי מוזיקה, רצינו לקחת עוד רגע כדי לדבר על כמה כלים מבוססי AI שיכולים לעזור לכם כמוזיקאים, אם כי לא כולם באופן ישיר לעבודה על המוזיקה בסביבת האולפן, התוכנה או כל סט-אפ אחר.

 

Midjourney


מידג’רני הוא ללא ספק אחד מכלי ה-AI שצברו הכי הרבה פופולאריות בתקופת עליית ה-AI לפופולאריות. למי מכם שאיכשהו לא מכיר, מידג’רני יודע לקחת טקסט תיאורי הכתוב בצורה חופשית שבו תזינו אותו, ודרכו ליצור תמונות באיכות מקצועית, במספר וריאציות, עם מרחב עצום לדיוקים, תיקונים והנעת תהליך יצירתי מדויק להפליא, שבסופו תוכלו לקבל תוצר שבמינימום יכול להוות בסיס מעולה לכל פיסת אומנות ויזואלית עליה תוכלו לחשוב.

אז איפה זה פוגש אתכם המוזיקאים? מעבר לכך שנצטרך עטיפה אומנותית לכל תוצר מוזיקלי שנוציא לאוויר העולם (מה שיכול להפוך לעסק לא זול בעבודה עם אמנים ומעצבים), באפשרותנו להשתמש במידג’רני כדי ליצור עולם אסתטי שילווה כל פעילות שלנו כמוזיקאים: הכרזות על הופעות, טיזרים לשירים, אומנות שתלווה את המחשבות שאנו משתפים במדיות החברתיות, ולמעשה כל דבר העולה על הדמיון שלכם. לנוחיותכם, צירפנו כאן למעלה סרטון יוטיוב של מפיקה מוזיקלית המדגימה את התהליך היצירתי שלה באמצעות מידג’רני.

לעמוד הבית של Midjourney

 

Mix Monolith


מיקס הוא אחד מהתהליכים הטכניים והאומנותיים הכי מורכבים בתהליך ההפקה המוזיקלית. למעשה, אולי המורכבות שלו היא זו שהפכה אותו להפוך למוקד בקרב יוצרי כלי AI שניסו לשפר את חווית היצירה וההפקה המוזיקלית באמצעות טכנולוגיה, מה שהוביל לשילוב כלי AI חכמים בפלאגינים ותיקים ומוכרים כמו Ozone של iZotope, שזכה להטמעת המאסטרינג החכם והאוטומטי כבר בגרסאותיו המוקדמות יותר מגרסה 10 שזמינה נכון להיום בשוק.

כאן נכנס לתמונה מיקס מונולית’, פלאגין חכם ביותר שמהווה פריצת דרך בתחום ה-AI במיקסים, ומאפשר ביצוע בלאנס אוטומטי דרך האזנה לערוצים שלכם. שימו לב כי הכלי אינו מתיימר להגיש מיקס סופי וגמור למשתמשים בו, אך האזנה לדוגמאות שלו באתר מעידה שהוא יודע ליצור נקודת פתיחה מעולה, גם אם שונה באופן דרסטי מהבלאנס שהיא קיבלה.

לעמוד של Mix Monolith באתר AYAIC

 

ChatGPT

ChatGPT

בשלב הזה כנראה שרוב ככל קוראי מילים אלו מכירים את הצ’אט שהיה מהמובילים בהזנקת התפתחות ה-AI לתודעה הקולקטיבית. ואם איכשהו פספסתם, צ’אט ג’יפיטי הוא מנוע ג’נרטיבי ליצירת מילים, שעובד בצורה של צ’אט שמאפשר לנו לשאול, לבקש או להביע בטקסט חופשי מה שנרצה, ולקבל בתמורה תשובות בטקסט שרמת הדיוק והיכולת לתת מענה לסוגים מגוונים של צרכים רק הולכת ומשתדרגת.

אז איפה זה פוגש מוזיקאים? השימוש הראשון שאולי יעלה לכם לראש הוא אולי קבלת רעיונות למילים, ואולי אף אקורדים והצעות שונות לבנייה והעשרה של יצירה מוזיקלית, אך דווקא במאמר הזה רצינו לדבר על העוצמה הייחודית של צ’אט ג’יפיטי בכל מה שקשור לצד היותר שיווקי/עסקי של עשייה מוזיקלית. כי למעשה, צ’אט ג’יפיטי יכול לעזור לנו מאוד בכתיבת טקסטים מכל הסוגים, גם אם אנו חסרי כל ניסיון בתחום, בין אם פוסט לעמוד המדיה החברתית שלנו, ביוגרפיה לעמוד האמן שלנו, בניית מפרט טכני להופעה, ניסוח חוזים לעבודה מול מפיקים/אמנים, או אפילו במבט-על לבנות אסטרטגיה חודשית של פוסטים בנושאים שונים למדיות החברתיות.

 

בינה מלאכותית, האם זה לטובה?

עלייתה של הבינה המלאכותית לתודעה הקולקטיבית מביאה איתה המון יתרונות, אך גם מעוררת לצד זה חששות רבים. השוק כפי שאנו מכירים אותו בנוי על משרות וסוגי עבודה שאנו רגילים שנעשים ע”י בני אדם בתהליכים שיכולים לקחת שעות, ובין רגע מגיעים כלים אשר מציעים לבצע את אותן עבודות בזמן קצר, ולרוב עם פשרות מעטות לגבי איכות התוצרים. באופן טבעי מדובר במציאות חדשה שמצריכה לא מעט אדפטציות, ואין ספק כי מדובר בטלטלה שתשנה את חייהם של לא מעט אנשים, באופן שגם יגדל ככל שהטכנולוגיה עצמה תתפתח.

אם הבנה זו מציפה אתכם בתחושות חרדה, חשוב שתזכרו – החרדות האלו משותפות לכל התפתחות טכנולוגית משמעותית שהייתה לאורך השנים. בסופו של דבר, הבינה המלאכותית הולכת ומתפתחת בקצב מסחרר והופכת יותר ויותר לחלק מהיומיום שלנו, וככל הנראה שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם זה היא התמקדות בצד החיובי, והוא גדול – רמת הפרודוקטיביות שלנו והיכולת שלנו להעזר בטכנולוגיה כדי לבנות לעצמנו חיים וקריירה הולכת ומשתפרת פלאים, ועד שיתממשו התרחישים האפוקליפטיים של השתלטות הבינה המלאכותית על העולם, אפשר לעשות את האדפטציה ולהתחיל להשתמש בה כדי לשפר את מקומנו בשוק כמוזיקאים (או כל מקצוע אחר), ואולי גם בעולם.