איזה ציוד צריך לפודקאסט? מדריך למתחילים

הפודקאסט הפך בשנים האחרונות לגלגול הבא של עולם הרדיו והתשדירים, וכיום נמצא בפופולאריות גבוהה מתמיד אחרי שקיבל מקום מרכזי גם בענקיות סטרימינג כמו ספוטיפיי ואפל. אחד מהדברים שעזרו למהפכה לקרות, היא עקב הנגשת הסט-אפ והציוד הטכני שנדרש על מנת להקליט, לערוך ולהעלות פודקאסט. במאמר זה ניתן לכם הכוונה לגבי הציוד המינימלי שצריך כדי להתחיל פודקאסט עצמאי משלכם!

 

ציוד לפודקאסטים, הקדמה

לפני שנצלול למפרט הציוד הטכני שחשוב שיהיה לכם ליצירת פודקאסט באופן עצמאי, חשוב להבין שבדומה למוזיקה, הציוד ואיכותו יהיו מצד אחד אינטגרליים לאיכות הטכנית של התוצר שלכם, אך הדבר הכי חשוב הוא שהתוכן והמסר שתרצו להעביר יהיו מעוררי מחשבה, ומוגשים בצורה מעניינת.

גם אם תשקיעו רבות בציוד הפודקאסטים שלכם, ובמעטפת הטכנית שלו בהקשר של עריכה, הגשה, מעברונים וכו’, אין הדבר מבטיח שאנשים יאהבו להאזין לפודקאסט שלכם, וזה משהו שחשוב לקחת בחשבון לפני שקובעים תקציב לציוד. אנו באופן אישי ממליצים להקצות לעניין כמה מאות שקלים עד אלפים בודדים, ולהשתדרג לאורך זמן ועל פי צרכים שיעלו תוך כדי יצירת הפודקאסט והתגלגלותו.

 

רוצים ללמוד רדיו ופודקאסטים בצורה מקצועית? לפרטים על קורס רדיו ופודקאסטים במכללת BPM

 

איזה ציוד צריך לפודקאסט?

איזה ציוד צריך לפודקאסט?

אז עכשיו שיש לנו רעיון טוב ופורמט מגניב להגשה שלו, הגיע הזמן להבין איזה ציוד יכול לעזור לנו להכין פודקאסט איכותי ומהנה.

 

מיקרופון לפודקאסטים

מיקרופון לפודקאסטים

אנחנו מתחילים בפריט הציוד אולי המובן מאליו ביותר, המיקרופון. ננצל הזדמנות זו כדי לומר – אם ברצונכם להגיע לתוצר סאונד איכותי עם הפודקאסט שלכם, חשוב גם לבחור את המיקרופון איתו תקליטו בקפידה. קיים מגוון עצום ורחב של מיקרופונים, אך חשוב לזכור כי מיקרופונים שיחמיאו להקלטת קול שירה, לא בהכרח יחמיאו לדיבור, וההפך.

לכן נמליץ על מיקרופונים שמיועדים או לפחות נחשבים כאידיאליים להקלטת דיאלוג, כמו Shure SM7B, Shure SM58 וכו’. חשוב גם לזכור שלצד המיקרופון תצטרכו גם אביזרים נלווים כמו כבל XLR לחיבור המיקרופון, כיסוי ספוג למיקרופון כדי למנוע רעשי הקלטה בעיצורים מסוימים כמו ב’ ופ’, וסטנד למיקרופון על מנת שאתם ואורחי הפודקאסט שלכם לא תצטרכו להחזיק את המיקרופון בידכם, מה שעלול להפוך להיסח דעת שיבוא על חשבון תוכן הפודקאסט המוקלט.

דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון הוא שגם אם ברשותכם מיקרופון איכותי במיוחד, אשר משיג לכם תוצאות סאונד מעולות כבר בשלב ההקלטה, אין הדבר מונע את הצורך בעריכת הסאונד בפודקאסט, וסביר מאוד כי גם בהקלטה מאוד איכותית יהיו תוצרי לוואי בתהליך ההקלטה שיצריכו טיפול.

 

כרטיס קול אולפני לפודקסט

כרטיס קול

המיקרופון על אביזריו הנלווים הם חבילה שלא תהיה שלמה ללא כרטיס קול באיכות אולפנית שיבצע את פעולת ההמרה אל תוך המחשב המקליט. כרטיס הקול האולפני, מעבר לכך שמאפשר המרה איכותית, גם לרוב יאפשר כניסה קלה למיקרופונים עם חיבורי XLR והתממשקות למחשב בחיבור USB פשוט. לקריאה נוספת על כרטיס קול היכנסו ללינק

לפני שבוחרים כרטיס קול, חשוב להבין מה אופי הפודקאסט שלנו. במידה ומדובר בפודקאסט בו אנו נקליט את עצמנו ללא כוונה לארח אחרים, נוכל להסתפק בכרטיס קול עם פרה-אמפ (קדם-מגבר, בעצם כניסת מיקרופון) בודד, אך במידה והפודקאסט שלנו מבוסס על אירוחים, חשוב שיהיו מספר כניסות כמספר המיקרופונים שנרצה להקליט במסגרת הפודקאסט.

דבר נוסף שחשוב לזכור הוא כי באפשרותנו לקנות ממשקים דוגמת מיקרופוני השטח של חברת Zoom, שמאפשרים לנו במכשיר אחד נייד גם לחבר מיקרופונים, גם להקליט בצורה איכותית את התוכן לתוכו, וגם לאחר מכן להתחבר למחשב על מנת לבצע עבודות עריכה.

 

אוזניות

אוזניות

בין אם מדובר בפודקאסט מבוסס אירוחים או כזה שעובד בצורת מונולוג, חשוב שיהיה ברשותנו לפחות זוג אחד של אוזניות ייעודיות להקלטה, או במילים אחרות, אוזניות סגורות (Closed-Back Headphones). אוזניות יאפשרו לנו לוודא לאורך הפודקאסט כי החומר המוקלט נכנס בצורה טובה וברורה למכשיר ההקלטה, ובאופן כללי חוסך את הצורך בדיבור חזק יותר ממה שהיינו צריכים לדבר באופן טבעי עקב מיקום בחדר, מרחק וכו’.

אוזניות להקלטת פודקאסט לווא דווקא יצטרכו להיות איכותיות במיוחד מבחינת איכות השמע, ומדובר במשהו שנתון לשיקול דעתכם בלבד. חשוב לקחת בחשבון כי אם ברצונכם שאתם ואורחי הפודקאסט שלכם כולכם תהיו עם אוזניות במהלך ההקלטה, כנראה שתצטרכו לרכוש מפצל אוזניות, שכן ברוב כרטיסי הקול האולפניים תמצאו לרוב יציאת אוזניות אחת או שתיים לכל היותר.