מה חשוב לדעת כמוזיקאי יוצר? מיומנויות חשובות לזמרים ויוצרים

כזמרים-יוצרים, בדרך-כלל נתעסק בכל מיני ערוצים של כישורים מוזיקליים שננסה לפתח בכדי להשתפר ולשפר את היצירות שלנו. לפעמים נראה כי מדובר במסע לא ממוקד, כי לא תמיד קל לראות באופן ישיר את ההשפעות של כישורים מסוימים לפיתוח האישי שלנו. במאמר זה ננסה להבהיר מה חשוב לדעת כמוזיקאי יוצר, ואיזה מיומנויות ספציפיות כדאי לפתח בשביל לשפר את המוזיקליות שלכם.

 

רוצים לקבל את השיעורים הנדרשים להתחלת קריירה עצמאית כזמרים-יוצרים? לפרטים על המסלול המקיף לזמרים-יוצרים במכללת BPM

 

מה חשוב לדעת כמוזיקאי יוצר?

 

פיתוח קול

שימוש נכון בקול שלנו ככלי נגינה הוא משהו שלעיתים יש נטייה לזלזל בו. למרות שיש המון זמרים אשר לא לקחו שיעור פיתוח קול מעולם – אין לקחת את פיתוח הקול בקלות ראש.

הסיבה העיקרית לכך היא כי לא מדובר רק במציאת הקול שלכם. קיים גם פן שלא ניתן להתעלם ממנו של שימוש נכון מנקודת המבט של אמן שמתכוון גם לבצע את היצירות שלו בסיטואציות שונות ומגוונות. הכוונה היא כי פיתוח קול יכול להקנות לכם את היכולת לשיר בצורה הכי טובה שלכם, כל זאת מבלי להתמודד עם בעיות כמו איבוד הקול, או בטווח הארוך גם פגיעה קשה במיתרי הקול!

שיקול נוסף הוא שכיום קורסי פיתוח הקול השונים לא יתמקדו אך ורק בקול שלכם! קיים גם דגש רחב על כל עניין הביצוע, העברת היצירה אל קהל מאזינים והתחברות לתוכן ולטקסט של היצירה שלכם.

 

צפו : הילה זהרור ומירב חזן, מרצות לפיתוח קול במסלול המקיף לזמרים-יוצרים, בסדנה לטכניקות שירה ופרפורמנס

 

הלחנה – קומפוזיציה של שירים

הלחנה היא חלק אינטגרלי מאוד מכל יצירה מוזיקלית באשר היא. מדובר במיומנות שקשה ללמד כיצד לעשות אותה טוב, אבל למידה של התיאוריה המוזיקלית מאחוריה, ומה שהפך את היצירות הגדולות בהיסטוריה לטובות ומצליחות כפי שהן, יכולה בהחלט לעשות לך שינוי בחשיבה ההלחנתית שלכם לטובה.

אך השיעור הכי חשוב ללמוד בחשיבה על הלחנה הוא התמדה! הלחנה (כמו יצירה באופן כללי) היא מן סוג של שריר שצריך לאמן אותו, והדרך הכי טובה להשתפר בו (יחד עם למידה מקצועית) הוא פשוט להמשיך ליצור עד שהלחנה הוא משהו שיבוא באופן טבעי. דרך ההתמדה מהסוג הזה, אנחנו זוכים לשמוע ציטוטים מגדולי הזמרים שאומרים כי כתבו את הלהיט הכי גדול שלהם “ב-5 דקות של ישיבה מול הפסנתר בבית”.

 

הקלטה ובניית סקיצות של שירים

חלק בלתי נפרד מעולם המוזיקה הוא עולם ההקלטות. בתור זמרים-יוצרים, ככל הנראה שבשלב מסוים תמצאו את עצמכם באולפן מול המיקרופון מקליטים את היצירות שלכם. אופציה נוספת היא כי תיפגשו עם מפיק מוזיקלי שייבקש מכם סקיצה מוכנה של השירים שלכם.

אז למרות שלפתוח את ההקלטה של הטלפון ופשוט להקליט היא אופציה שיכולה לשרת את המטרה עם מפיקים מסוימים, הסטנדרט בתעשייה כיום הוא הקלטה מקצועית אשר תעביר את הרעיון של היצירה שלכם בצורה הטובה ביותר למי שעתיד לקחת חלק בתהליך ההפקה של היצירה.

אם אתם רוצים הקלטה ברמה סטנדרטית – ממליצים לכם להתארגן על מיקרופון וכרטיס קול למחשב שלכם וללמוד איך להקליט בעצמכם דרך תוכנת סאונד והפקה (DAW – Digital Audio Workstation) כדוגמת קיובייס או אייבלטון לייב. אם אין לכם את האפשרות, גם חבר שיש לו אולפן עם ציוד מינימלי זה בסדר. אבל חשוב לדאוג לכך שבמידת הצורך תהיה לכם את האפשרות להביא הקלטה מכובדת של היצירות שלכם!

חשובה גם המיומנות לבנות סקיצות – הסקיצה צריכה מצד אחד לשקף באופן מאוד ברור את האופי שלכם ושל היצירה שלכם, ומצד שני להיות דף כמה שיותר חלק אשר ישאיר מקום ליצירתיות ודמיון של מי שיעבוד עליו יחד אתכם.

 

היכרות בסיסית עם שפה מוזיקלית

אולי אחד הדברים הכי חשובים לכם באופן אישי להתפתחות שלכם היא תיאוריה מוזיקלית. במהלך הקריירה סביר מאוד להניח כי תמצאו את עצמכם בהמון סיטואציות עם מוזיקאים אחרים – בין אם נגנים להרכב של ביצועי הלייב\אולפן שלכם, או אם תמצאו עצמכם בלהקה. הדבר האוניברסלי אשר בקלות ייתן לכם את הגשר התקשורתי ביניכם לבין מוזיקאים אחרים היא היכרות עם השפה המוסיקלית!

מה שנדרש מכם זה ללמוד באופן בסיסי מושגים אשר ייעזרו לכם להסביר לאחרים את היצירות שלכם. תלמדו איך קוראים לאקורדים שאתם מנגנים, התווים שאתם שרים, מקצבים בסיסיים וכל מה שנדרש מכם בכדי שתוכלו לעזור לאנשים אחרים להבין את היצירות שלכם וההפך.

 

כתיבת טקסטים

אומרים שמוזיקה היא האומנות של מכירת רגשות. וכמו שכולנו יודעים, אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות בזה היא דרך המילים שדרכן נגיש את היצירות שלנו.

להיות מוזיקאי יוצר זה במובן מסוים גם להיות משורר – וכמו הלחנה מדובר בשריר כתיבה שיש לאמנו באופן קבוע. אתגרו את עצמכם באופן יומיומי לכתוב כמות מסוימת של קטעים, או לנסות להביע רגשות\נושאים מסוימים דרך כתיבה יצירתית!

 

צפו : דוד פרץ, מרצה להפקה וכתיבה במכללה, בסדנה על כתיבה יצירתית


רוצים לקבל את השיעורים הנדרשים להתחלת קריירה עצמאית כזמרים-יוצרים? לפרטים על המסלול המקיף לזמרים-יוצרים במכללת BPM

 

לקריאת מדריכים נוספים לזמרים יוצרים:

מה חשוב לדעת כמוזיקאי יוצר? מיומנויות חשובות לזמרים ויוצרים

מדריך הרמוניה, איך לכתוב אקורדים למנגינה

איך לבחור ולעבוד עם מפיק מוזיקלי? טיפים לזמרים ויוצרים

שיטות הלחנה ויצירה שיעזרו לך לצאת מהקופסא

מדריך לזמרים-יוצרים, איך לשמור על פוריות יצירתית?