מחשב Mac לאודיו, סאונד והפקה, מדריך לקנייה

היריב המוביל ל-PC בעולם המחשבים האישיים הוא ללא ספק המאק של חברת אפל (Apple). אך המבחר העצום של מחשבי המאק עלול לבלבל את הצרכן אשר רוצה לרכוש מחשב בהתאם לצרכים שלו. במדריך הזה נסביר מה חשוב לדעת כאשר באים לקנות מאק לטובת עבודות הקשורות להפקה מוזיקלית, אודיו וסאונד.

 

 

Mac לעבודות אודיו, הקדמה

Apple Macintosh לעבודות סאונד - מכללת BPM

בדומה לעקרונות המנחים בבניית מחשב מסוג PC, גם כאן הפוקוס העיקרי שלנו יהיה על מפרט החלקים אשר ממנו מורכב המחשב. החלקים השונים נושאים חלקים שונים באחריות על העבודות שמבצע המחשב, בין אם המעבד שכשמו אחראי על עיבוד המשימות שמבצע המחשב או זכרונות ה-RAM אשר מסייעים למעבד דרך שליפה מהאחסון הקשיח במחשב.

Apple מציעים מגוון רחב של מחשבים ניידים ונייחים, כאשר רק חלקים יהיו מתאימים לצרכים שלכם בעבודת אודיו. כחוק כללי – במחשבים הניידים לרוב נעדיף את ה-MacBook Pro, בעוד שבתחום הנייחים נעדיף מחשבים מסוג iMac, iMac Pro, Mac Pro ו-Mac Mini.

המחירים של מחשבי אפל באופן כללי יהיו גבוהים מזה של PC עם מפרט בעל נתונים טכניים יבשים זהים, אך האמונה הרווחת היא כי עקב הגעת המאקים בפורמט מוכן מראש אשר עבר אופטימיזציה ע”י החברה, מדובר במחשבים שלרוב ינצלו את המשאבים שלהם בצורה יותר יעילה ויוציאו מהם את המקסימום, ומכאן נובעת הפופולאריות שלהם ואף נחשבים בעולם כסטנדרט למחשבים לסיטואציות של הופעות חיות או כל עבודה אשר מצריכה שידור בזמן-אמת.

חשוב גם לציין שהמחירים הגבוהים של מאק לרוב נחשבים כהשקעה שמחזירה את עצמה, עקב אורך החיים הגבוה שיש למחשבי אפל בהשוואה למחשבי PC עם מפרטים זהים.

 

איך לבחור מאק לעבודת אודיו?

השאלה הראשונה כאשר באים לבחור מחשב היא מה רמת הביצועים שמתאפשרת לנו אל מול המחיר שאנחנו מקציבים לטובת הקנייה.

 

Mac להפקה מוזיקלית, מעבד מומלץ

Mac להפקה מוזיקלית, מעבד מומלץ - מכללת BPM

מבחינת ביצועים, בתחום הנייחים ה-Mac Mini יהיה האופציה הזולה שלנו, ולרוב יאפשר רמת ביצועים דומה לזה של ה-MacBook Pro הנייד, כאשר שניהם מאפשרים הטמעה של מעבדים מסדרת ה-i7 Quad של אינטל המספקים ביצועים הנחשבים כיום כמינימום המומלץ וההכרחי בעולם עבודות האודיו. במאקבוק פרו הנייד מתאפשר לנו גם שדרוג המעבד לסדרת Intel i9 6-Core, שנחשבים אופטימליים לעבודות אודיו באולפן ובתחום ההופעות החיות (מבין השאר). ברגע שנעלה ל-iMac או iMac Pro, תתאפשר לנו הטמעה של מעבדים קצה-עליון מסדרות ה-18-Core השונות.

חשוב לציין שבשנה האחרונה יצאו לשוק מחשבי המאק עם מעבדי ה-M1/M1 Max/ M1 Pro החדשים, והם נחשבים פריצת דרך בתחום המעבדים, במיוחד לתחום האודיו (מבין השאר). נכון להיום (נובמבר 2021) – הם המומלצים ביותר לרוכשים מחשב אפל חדש.

 

מאקינטוש לסאונד, זכרונות RAM

המינימום המומלץ כיום בזיכרון ה-RAM הוא 16GB, אך כעיקרון מומלץ כמה שיותר. דגמים שונים יאפשרו לכם הרחבות בגדלים שונים, כאשר הדגמים האיכותיים ביותר בסדרת ה-iMac Pro יאפשרו לכם להגיע לכמות של 128GB RAM.

חשוב לציין – ברוב המחשבים לא ניתן לשדרג את כמות הזיכרון מרגע הרכישה (עקב הימצאות הזיכרון בתוך לוח-האם הראשי של המחשב) ולכן חשוב להזמין את המחשב עם כמות הזכרון הדרושה מלכתחילה.

 

מאק לאודיו, הארד-דיסק (זכרון קשיח) מומלץ

רוב המחשבים בסדרות השונות יגיעו כיום עם כונן SSD מובנה בתוכם בגדלים של מ-256GB עד 2TB. כיום המינימום המומלץ הוא לפחות 512GB של נפח, שכן עקב ריבוי התוכנות, הסאמפלים והפלאגינים בהם משתמשים, חשוב להשאיר מקום פנוי גם לצרכים אחרים שיכולים להיות לכם מהמחשב.

הדיסקים הקשיחים במאק כיום נותנים באופן מובנה אפשרות לעבודה עם RAID, אשר מאפשר לאחד מספר דיסקים לעבודה בפורמט של דיסק בודד. הדבר מאפשר כמות גדולה של ערוצים וסאמפלים לעבודה במקביל.

בנוסף, אפשרות מאוד רלוונטית היא עבודה עם הארד-דיסק חיצוני בנוסף לדיסק הפנימי המובנה במחשב, עקב חיבוריות ה-Thunderbolt 3 המהירה במיוחד שמוצעת כיום בשוק ומאפשרת עבודה חלקה למדי איתם. באופן כללי, מומלץ תמיד שיהיה לנו הארד-דיסק חיצוני למטרות גיבוי.

 

מסך מומלץ במאק לעבודות אודיו

מחשבים מסוג Mac Mini ו-Mac Pro הינם הדגמים היחידים שאינם מגיעים באופן מובנה עם מסך, לכן חשוב לבחור בצורה מושכלת את המסך איתו אתם עובדים ובהתאמה אישית לצרכים שלכם.

חשוב לציין שמחשבי המאק ללא המסך המובנה תומכים בכל סוגי המסכים בעלי חיבוריות HDMI וכיום מאפשרים רזולוציית עבודה של עד 4K, כאשר בשאר המחשבים ניתן לחבר מסך בנוסף למסך המובנה ברזולוצייה של עד 5K.

 

חיבוריות אודיו במאק

Mac מומלץ לאודיו, חיבוריות אודיו - מכללת BPM

כל מחשבי ה-Mac מאפשרים חיבור של כל סוגי הטכנולוגיות החיבוריות שקיימות כיום (USB, Firewire, Thunderbolt, AVB ו-Dante). כל סוגי החיבורים לא בהכרח יהיו קיימים בכל הדגמים, אך תמיד ניתן לרכוש מתאמים אשר יאפשרו לכם את כל סוגי החיבוריות החסרים לכם.

במידה וכבר יש ברשותכם כרטיס קול, מומלץ לוודא כי החיבור שלו קיים במחשב שאתם רוכשים, או כי באפשרותכם לרכוש בקלות ובזול מתאם אשר ייאפשר לכם את החיבוריות הזאת ותואם את כרטיס הקול שלכם. חשוב לציין כי לחיבוריות דרך מתאם יש השפעה על הביצועים של הכרטיס או המחשב רק במידה ועושים שימוש בחיבוריות בעלת ביצועים נמוכים משל החיבור המקורי או בכפל מתאמים. מומלץ לברר עם יצרנית כרטיס הקול שלכם על מתאמים אשר אושרו ע”י החברה לשימוש עם מוצריה.

 

שדרוג המפרטים הקיימים במחשבי מאקינטוש

במידה והמחשב אשר אתם רוצים לרכוש מיועד לשימושים שמעבר לעולם האודיו (דוגמת עריכת וידאו, משחקים ועוד אשר לרוב יצריכו שדרוג של כרטיסי מסך / כרטיסים גרפיים) – ניתן לרכוש מארז חיצוני אשר עובד בחיבוריות PCI-Express ומאפשר חיבור למחשב המאק דרך Thunderbolt.

 

התממשקות עם מוצרי Apple

אפל מאק להפקה מוזיקלית, מוצרי אפל - מכללת BPM

אחד היתרונות הגדולים של מחשבי אפל הוא ההתממשקות עם שאר מוצרי החברה, דוגמת ה-iPhone וה-iPad, אשר כיום קיים שוק שלם של כלים יצירתיים ואפליקציות אשר יכולות להיטמע באופן ישיר בתהליך היצירתי ובעבודות האודיו שלכם.

מחשבי Apple תומכים בהעברת מידע MIDI באמצעות חיבוריות WiFi ו-Bluetooth, ויכול להוות לכם כלים נוספים כחלק מסט הכלים ההפקתיים שלכם, בין אם באולפן או בלייב.

 

רוצים ללמוד את מקצועות המוזיקה, הסאונד וההפקה המוזיקלית בצורה מקצועית? לפרטים על קורסים ומסלולים במכללת BPM