לימודי סאונד, מה לומדים בקורס סאונד?

סאונד הוא תחום מורכב המשלב מיומניות טכניות (ואף מדעיות) לצד רגישות אומנותית והבעה אישית. למי שאין ניסיון מוקדם עם התחום, יכול להיות מבלבל כאשר מנסים לחשוב – מה לומדים בלימודי סאונד? במאמר הזה נדבר על התחומים השונים המרכיבים קורס סאונד מקיף ומקצועי.

 

לימודי סאונד, תורת הצליל

לימודי סאונד, תורת הצליל

כדי להתחיל להבין סאונד בצורה מעמיקה מספיק המאפשרת שליטה בו, חשוב לדעת מהו צליל ברמה הכי בסיסית וכיצד הוא נוצר. לכן השלב הראשון בלימודי סאונד הוא למידה של תורת הצליל. במהלך לימודי תורת הצליל נבין ברמה הפיזיקלית כיצד צליל מופק, מהם התנאים השונים שצריכים להתקיים על מנת שצליל יגיע לאוזנינו ויתפרש ככזה, ונתוודע למונחים כמו אורך גל, אמפליטודה, דציבלים ועוד.

בנוסף, בקורס תורת הצליל נלמד לעומק את ההיסטוריה של המכשירים השונים אשר נעשה בהם שימוש לאורך ההיסטוריה כדי להפיק, לתעד, ובסופו של דבר להפוך צלילים למוצר אשר ניתן לצרוך, זאת דרך סקירה של כלי שמע והקלטה כמו הגרמופון, תקליטי הויניל, פטיפונים ועוד. נבין גם את המכניקה והפיתוחים המדעיים העומדים מאחורי הכלים הללו, וכיצד נולדו הפיתוחים שהלכו ושיפרו באופן הדרגתי את איכות הסאונד המושמע והמוקלט, כמו כניסת האודיו הדיגיטלי בשנות ה-80.

לבסוף, בתורת הצליל נלמד להכיר תופעות שונות אשר נובעות מהצורה בה סאונד מתקבל במוח שלנו וכיצד הוא משפיע עליו, נדון בתופעות פסיכו-אקוסטיות אשר נובעות מהיכולות והמגבלות של המוח האנושי בהקשר של פענוח והבנה של צלילים, ונלמד על מהו טיפול אקוסטי לחלל המיועד לעבודות סאונד, למה צריך אותו, וכיצד ניתן להחיל טיפול כזה מהרמה הבסיסית עד המתקדמת באולפן האישי שלנו.

 

רוצים ללמוד סאונד לעומק ולהפוך למקצוענים? לפרטים על לימודי סאונד במכללת BPM

 

קורס סאונד, האולפן והכלים השונים

קורס סאונד, האולפן והכלים השונים

היבט נוסף ולא פחות חשוב של עולם הסאונד הוא אולפן ההפקות. במהלך סקירת התחום נכיר את אופן הפעולה של האולפנים הראשונים בהיסטוריה, והטכנולוגיות השונות בהם השתמשו כדי לתעד, לערוך וללטש סאונד מכל הסוגים. זאת נעשה דרך למידה של האבולוציה שהכלים השונים עברו מההיסטוריה ועד היום, והיכולות השונות אשר מאפשרות לנו היום להקליט ולערוך סאונד בצורה הרבה יותר מדויקת מפעם. זה כולל גם ביצוע היכרות עם כלי האודיו הבסיסיים והאפקטים השונים המצויים באולפן, חלקם אולי יהיו מוכרים לכם, דוגמת איקוולייזר (EQ), קומפרסור, סאטורציה, דיסטורשן, ריוורב, דיליי ועוד רבים וחשובים.

בנוסף, נלמד על טכניקות שונות להקלטה איכותית של סוגים שונים של כלי נגינה, תוך כדי התנסות בסוגים שונים של מיקרופונים, תצורות הצבת מיקרופונים שונות, תכנון של הקלטות מרובות-ערוצים ועיבודים מרובי כלים, תוך כדי התייחסות לחלל בו אנו מקליטים על תכונותיו האקוסטיות.

 

קורס לסאונד, האולפן המודרני

קורס לסאונד, האולפן המודרני

לבסוף, מטרתם של לימודי הסאונד להקנות את הכלים לתפעול אולפן הקלטות, הפקות ומיקס בשימוש כל הכלים המודרניים הנמצאים לרשותנו היום, והדרכים השונות בהן ניתן להשתמש בהם.

הרי אם פעם היה ברור שהקלטה מקצועית תיעשה בסביבת אולפן מסחרי המצויד במכשור וטכנולוגיות אשר השווי שלהם יכול היה להגיע למאות אלפי ואף מיליוני דולרים, הרי שהיום אולפן ההקלטות המקצועי הינו נגיש באופן משמעותי, וניתן להרכיב סט-אפ אולפני מודרני ומתפקד לחלוטין בצורה הרבה יותר זולה ואפקטיבית, וגם על הדרך לאפשר תוצאות הקלטה איכותיות במיוחד – אף יותר משהתאפשר עם הציוד היקר ביותר שהיה זמין בעבר.

בחלק הזה של הקורס, נכיר את המרכיבים השונים של האולפן הביתי, הכולל ציוד כמו כרטיסי קול אולפניים, תוכנות ה-DAW המשמשות אותנו להקלטה, עריכה ויצירה של מוזיקה, וכמובן וריאציות מודרניות יותר של כלי ההקלטה שכולנו מכירים, כמו מיקרופונים על כלל סוגיהם ואופן השימוש בהם, או רמקולים אולפניים (המוכרים גם כמוניטורים).