למה אתם לא מצליחים להשיג תקלוטים כ-DJ (חלק ב’)

הגעתם לחלק השני של המאמר בו אנחנו מציינים סיבות למדוע יכול להיות שאתם לא מקבלים הופעות כ-DJ. בחלק הקודם דיברנו על החשיבות בהגדרת הזהות המוזיקלית שלכם, חשיבות ההתמדה והאימונים, החשיבות של יצירת קשרים והיכרות עם המקומות אליהם אתם שואפים להגיע בכדי להופיע והפחד מדחייה. בחלק הזה ניתן לכם כמה טיפים נוספים שחשוב לדעת בכדי למקסם את היכולת שלכם לקבל הופעות ולהתבלט בשוק המוצף והתחרותי של הדיג’יי.

 

לקריאת חלק א’ של המאמר לחצו כאן

מעוניינים ללמוד איך לתקלט בצורה מקצועית? לחצו כאן לפרטים על קורס DJ במכללת BPM

 

קבלת פידבק מזרים כל הדיג’יי סט שלכם

מצטערים לבשר לכם, אבל הפידבק המדהים שקיבלתם מהמשפחה והחברים הקרובים לא שווה הרבה. כמה שהם יינסו להיות אובייקטיבים, הם תמיד יישמעו את החומרים שלכם וישליכו אותה על התבנית דרכה הם מכירים אתכם. מה שאתם צריכים באמת זה פידבק אמיתי וכנה, מאנשי האינטרנט השונים, בין אם בקהילות שונות בהם נוהגים לדון ולקבל חוות דעת על חומרים מוזיקליים, או אפילו לשלוח אותו למוזיקאים מקומיים שהגישה אליהם פשוטה יחסית, וצאו מנקודת הנחה כי אף אחד לא יגיב לכם.

מצד שני, חשוב גם לדעת לקחת את הביקורת שתקבלו בעירבון מוגבל. גם לעצם היותכם אנשים שמשוטטים באינטרנט, צמאים לחוות דעת של אחרים נותן סוג של רושם שדרכו יבחנו את המוזיקה שלכם. באופן כללי נסו לקחת את הביקורות הבונות באמת ולבנות את עצמכם דרכן.

 

הישארו עם הרגליים על הקרקע

אולי הסיבה החשובה ביותר לקבל פידבק חיצוני, הוא כי קיימים אנשים שלוקחים את הפידבק מהמעגל הראשון יותר מדי ברצינות, ונהיים גאוותנים, או גרוע מזה, נינוחים. אם אתם רוצים שהסטים שלכם יעברו מבחן אמיתי, אתם צריכים להשמיע אותם לאנשים שאין להם שום אינטרס לפרגן לכם אלא אם כן המוזיקה טובה.

צאו גם מנקודת הנחה שסטים שהורכבו באולפן ייאמנו אתכם רק באספקט של בחירת השירים, וייבחנו אתכם רק במובן של טעם מוזיקלי. הרי קיים עולם שלם של קריאת קהל ותגובה לו, שיוצא מהמשוואה ברגע שאתם משמיעים סטים בצורה הזו. קחו בחשבון.

 

צפו בסדנת די ג’יי למתחילים עם DJ PIPE

 

דיג’ייז ומדיה חברתית – אתם מחפשים עוקבים במקום מעריצים

למה אתם לא משיגים הופעות - מכללת BPM

תקומתה של המדיה החברתית ופלטפורמות כמו פייסבוק, אינסטגרם וסנאפצ’אט היא אולי המהפכה האינטרנטית הגדולה ביותר מאז הקמת האינטרנט עצמו. הייתרון המיידי שהם יצרו בעולם המוזיקה הוא שעכשיו למעריצים יש גישה ישירה לאמנים האהובים עליהם, ואילו הם כבר לא מתנשאים מעלינו בגורד שחקים שאי אפשר להגיע אליו. כיום מעריצים רוצים להיות חלק מעולמם של האמנים האהובים עליהם, ולהסתכל קצת עמוק אל מה שיש להם להציע.

אז אחרי שאמרנו את זה, צריך לומר: כנראה שאורח החיים שאתם מנהלים בימים אלה הוא לא מרתק במיוחד. אנשים לא מחפשים את הפרופיל שלכם מבין ההמונים בכדי לראות תמונה יבשה שלכם יושבים באולפן, או לראות מה אכלתם בצהריים. זאת דרך שתכניס אתכם לאובססיה של יצירת מערך עוקבים, במקום לגעת ישירות במי שאתם באמת מחפשים.

 

איך לצבור מעריצים במדיה החברתית

אז כשאתם מנהלים דף אמן בכל אחת מפלטפורמות המדיה החברתית, תדאגו להשתמש בהם כגישור ביניכם לבין מי שאוהב אתכם ואת מה שאתם עושים. נצלו את ההזדמנויות שיש לכם בכדי לחלק את המוזיקה שאתם אוהבים, להודות לכל מי שהגיע להופעה האחרונה שלכם, לחלוק טיזרים מחומרים חדשים שאתם מכינים ובאופן כללי לשתף את הקהל הקיים או הפוטנציאלי שלכם עם מה שמעניין בכם ובמוזיקה שאתם עושים.

כמובן שגם מומלץ להשתמש בדף האמן כפלטפורמה להודיע על ההופעות הקרבות, ודברים שאתם עושים בתעשייה, אבל תשתדלו לא להיות הטיפוס היבש שמשתמש במדיה החברתית בשביל לוגיסטיקה בלבד, בתחום הזה זה חשוב! באופן כללי, אנחנו ממליצים לא להסתכל יותר מדי על מספר העוקבים, והרבה יותר על כמה כל עוקב שיש לך מעורב בך ובמה שאתה עושים.

והכי חשוב, לעולם אל תהיו הטיפוס שעושה קופי פייסט על הלינק למיקסים שלו בכל מקום אפשרי, ובמיוחד במקומות אליהם הוא לא בהכרח קשור כמו דפי איוונט שהוא לא משתתף בהם. יש דרכים הרבה יותר טובות לנצל את הזמן והאנרגיות שלכם בכדי לקדם את עצמכם.

 

אתם עדיין מסתכלים על תקלוט כתחביב בלבד

כמובן שאין בהסתכלות על תחום התקלוט כתחביב משהו פסול, אך אל תתפלאו אם אתם לא מקבלים הופעות כשלהיות דיג’יי הוא רק חלק משני בחייכם. אם תחשבו על כל מי שבאמת הצליח כדיג’יי, במיוחד מישהו שאתם מכירים באופן אישי ויכול להוות לכם דוגמה, סביר מאוד להניח כי להיות DJ היה החיים שלו במשך תקופה ארוכה. והדבר נכון כמעט לכל תחום מקצועי קיים, במיוחד באומנות ובמוזיקה.

אם אתם רואים שאתם לא מצליחים לסחוב כמות גדולה של שעות בשבוע בלהשקיע במקצועיות שלכם כדיג’יי, זה אולי הזמן קצת לחשוב עם עצמכם כמה העניין חשוב לכם. כי כדי לשחק בליגה של הגדולים, אתם צריכים לבנות את עצמכם מלמטה דרך שעות רבות של עבודה קשה, ולפעמים דברים כמו קריירה במשרה מלאה שלא קשורה לתחום עלולה להיות מכשול.

בסופו של דבר, החיים הם הרפתקה שהיא לפעמים גם מלאת-סיכונים. אם קרה ורציתם לעשות את הצעד הענק הזה לכיוון הלעסוק בתקלוט Full-time, אנחנו ממליצים שלפחות תדאגו שחסכתם מספיק למחייה של תקופה כמה שיותר ארוכה, כי בד”כ הזמן שלוקח להתניע קריירה הוא ארוך ותובעני.

 

 

טיפים נוספים להצלחה כדיג’יי

שימוש נכון ב-Soundcloud ו-Mixcloud

למה אתם לא משיגים הופעות - מכללת BPM

אם אין לכם משתמשים באתרים הנ”ל, רוצו עכשיו לפתוח משתמש באתר. שני האתרים האלה הם חד וחלק מבין המקורות החשובים ביותר שיהיו לכם להפצה של המוזיקה שלכם, וצריכה של מוזיקה דומה. מזכירים שוב לא להסתכל על מספר העוקבים, ולהתמקד בליצור קהל מעריצים.

 

ציוד DJ מקצועי


ציוד הוא דבר חשוב ללא ספק, אך הוא בהחלט לא הפקטור שייקבע אם תצליחו או לא. תדאגו שיש לכם את כל מה שאתם צריכים בכדי שתוכלו להתאמן על כל מה שחשוב באמת בכדי להצליח, ואל תיפלו למלכודת של קניית ציוד חדש כל פעם שיוצא גימיק שהצליח לתפוס את תשומת הלב שלכם. סביר להניח שאתם מוציאים מספיק כסף על מוזיקה בלי כל עניין הציוד היקר הזה על הראש.

 

תמיכה

תמיד תשתדלו לתמוך בחבריכם לסצנה, ולכלול את הטראקים שלהם בסטים שלכם. תיצרו מערכת של אמנים שתומכים ומרימים אחד השני למעלה ותגדילו את אחוזי החשיפה וסיכויי ההצלחה שלכם. כל עוד המוזיקה של מישהו מתאימה לסגנון שלכם, השתדלו לכלול מוזיקה שלו בתקלוטים שלכם.

 

סבלנות

הכי חשוב מהכל, נדיר מאוד שההצלחה מגיעה בין לילה. תמיד תמשיכו לעשות מתוך אמונה שיש לכם מה להביא לשולחן, הרי אומרים שההצלחה מגיעה עם מז”ל – להיות במקום הנכון, בזמן הנכון, ולעשות כל הזמן, מה שפותח יותר ויותר הזדמנויות כאלה.

 

בהצלחה!

 

Source: DJ Techtools

 

לקריאת מאמרים נוספים בסדרת מדריכים ל-DJ:

כמה כסף DJ מרוויח?

למי מתאים ללמוד קורס DJ?

איך מתנהגים ליד DJ? חוקי התנהגות לעולים על העמדה

למה אתם לא מצליחים להשיג הופעות? חלק א’ חלק ב’

איך מתנהגים כדי ג’יי? האתיקה של המתקלטים