דיליי מומלץ: iZotope DDLY

שמחים שחזרתם אלינו לפינת הפלאג-אין השבועי, והפעם אנו סוקרים דיליי מיוחד של חברת אייזוטופ.

ה-DDLY של חברת iZotope, הוא דיליי כפול, אשר מיועד להגיב בצורה מיוחדת לסיגנל עם מנעד דינמי רחב, תוך כדי אפשרויות להתנהגות בצורה של דיליי אנלוגי, או גרנולרי (עוד בהמשך).

 

רוצים ללמוד סאונד והפקה בצורה מקצועית? לחצו לפרטים על קורסים בתחום הסאונד במכללת BPM

 

מה ה-iZotope DDLY מציע?

מספיק מבט חטוף בכדי להבין כמה הממשק של ה-DDLY רחב היקף.

הדיליי מחולק ל-2 יחידות (עליונה ותחתונה), שהן זהות לחלוטין אחת לשנייה. אך ההפרדה לשתי יחידות שונות פותחת לנו את האפשרות לשלוח את הסיגנל לכל אחת מהיחידות הללו באופן עצמאי, ולקבל עיבוד שונה לחלוטין על בסיס פרמטרים שנדון בהם בהמשך.

 

Analog & Grain Mode

ליד כפתורי ההפעלה (אחד לכל יחידת דיליי), תמצאו את כפתורי ה-A וה-G, שמסמלים Analog ו-‘ Grain, 2 מצבי הדיליי האפשריים שלנו. החלפה בין 2 המצבים יישנו את צורת עיבוד הסיגנל, ושני המצבים יחסית דומים אחד לשני, עם ההבדל העיקר בנוב ה-Trash או Pitch (לפי מצבי האנלוגי והגרנולרי) ששמו ותפקידו משתנים על פי המצבים. בזמן שבדיליי האנלוגי ה-Trash יבצע דיסטורשן ולכלוך עם כל החזר של הדיליי, ה-Pitch ייעלה או יוריד את הפיץ’ של המידע עם כל החזר.

 

iZotope DDLY, פרמטרים נוספים

חוץ מנוב ה-Trash/Pitch, תמצאו ב-DDLY  את כל הפרמטרים הסטנדרטים שיש בדיליי, כולל אפשרות סינכרון זמן הדיליי לטמפו הפרויקט, או בעל תזמון עצמאי שתקבעו במילי-שניות. בנוסף תמצאו את הנובים  Dry ו-Mix אשר ייקבעו כמה מהסיגנל יעבור דרכו. ואם העניינים קצת הסתבכו, לחיצה על כפתור ה-Panic תשתיק את הדיליי בכדי שתוכלו להשתלט על העניינים.

 

 

עיבוד מקביל עם ה-DDLY

החלק המעניין ב-DDLY הוא, כמו שציינו, האפשרות לפיצול הסיגנל לשתי צורות עיבוד שונות, ופה נכנסים לתמונה הפרמטרים שעוד לא הסברנו עליהם..הסליידר משמאל מתפקד כסף (Threshold), אשר ייבחר את ההפרדה בין שתי יחידות הדיליי השונות ע”פ ווליום. נוב ה-Intensity שלידו ייקבע כמה ההפרדה ביניהם תהיה גמישה או מוקצנת. חשוב לציין כי אם אתם רוצים לקבל את האפקט של רק אחד מיחידות הדיליי, אך עדיין לשמור על ההפרדה, נמצא מעל כפתור ההפעלה את האפשרות ל-Solo (כפתור ה-S).

בנוסף, בצד ימין של המסך תמצאו את מחלקת ה-Filter, אשר מתפקדת כמו EQ ותחליט איזה חלק מהסיגנל ייכנס לדיליי ובכך גם ייצא החוצה בהחזרים. כפתור ה-Wide מעל אותו אזור יבצע הפרדה תזמונית קלה של החזרי הדיליי, בכדי ליצור אפקט של הרחבה סטריאופונית.

 

iZotope DDLY, סיכום

ה-DDLY של iZotope נותן מצד אחד דיליי שהוא רגיל לחלוטין מבחינת הפונקציות שלו, אך ההרחבה המאפשרת טיפול במספר צורות בסיגנל, עם דגש על האפשרות לעיבוד מקביל לטווח דינאמי, הופכת אותו לצעצוע מאוד כיפי, שגם עשוי לפתוח לכם דלתות מאוד מעניינות עם שימוש מעמיק ונכון. מומלץ בחום!

 

עמוד ההורדה של הפלאג-אין