כמה כסף DJ מרוויח?

המון אנשים שמחליטים להיכנס לעולם המוזיקה בכלל ולעולם התקלוט בכלל לא באמת יודעים כמה גדולות אמורות להיות ההכנסות שלהם. בשביל לענות על השאלה “כמה DJ מרוויח?”. סקר שבוצע בין DJs פעילים, יחצ”נים, מנהלים וסוכנים וגיבשו צפי לרמות הרווח הצפויות ל-DJ מרמת המתחיל ועד להצלחה בין-לאומית גורפת.

 

צפי הכנסות ל-DJ המתחיל בהופעות מקומיות ואירועים

בשלב הזה מדובר על DJ שנמצא במסגרת יציבה של הופעות מקומיות לקהלים קטנים עד בינוניים במקומות קטנים, ומדי פעם גם אירועים כמו חתונות או איורעי חברה, כאשר הדיג’יי עצמו הוא זה שמקדם את ההופעות שלו.

 

הופעות ואירועים

במסגרת כזו סביר להניח כי תגיעו לכ-50 הופעות בשנה בברים ומועדונים, כאשר הרווח על כל הופעה בודדת יעמוד על כ-400 ש”ח. בנוסף להופעות רגילות, סביר להניח שכמתחילים תוכלו להשיג בין 5 ל-10 אירועים (חתונות, בר מצוות ואירועי חברה) ההכנסות לאירוע הממוצע יעמדו על כ-3000 ש”ח.

כלומר רווח שנתי מהופעות של כ-35,000 ש”ח.

 

הוצאות בשלב ההתחלתי

סביר להניח בשלב הזה כי עדיין תקנו לעצמכם דברים , אך עקב כמות קטנה של ציוד, הוצאות ההתניידות שלכם ושל הציוד יהיו יחסית זניחות. סביר להניח כי עיקר ההוצאות יהיו הורדות/קנייה של תקליטים בכדי לשמור על סט-ליסט מעניין ומקורי.

-צפי הוצאות שבועי על קניות מוזיקה והורדות מוזיקה דיגיטליות – כ-150 ש”ח

-צפי הוצאות על ניהול יהיה אפסי מפני שאין צורך בניהול בשלב כה מוקדם – 0 ש”ח

בשלב הזה המוזיקה עדיין מהווה תחום-צדדי ולא יותר מזה.

 

סכום הכנסה שנתי צפוי : 9,000 ש”ח

 

DJ PIPE, מרצה בקורס דיג’יי במכללת BPM, בסדנה לדיג’יי מתחילים

 

DJ ברמה ארצית/אירועים באופן קבוע

בשלב זה ה-DJ, באמצעים של צבירת ניסיון ועשייה מרובה ואיכותית, צבר תשומת לב רבה ומתחיל לצבור תאוצה גם בתקשורת וברשתות החברתיות. הסיכויים לפריצה ממשיים מתמיד בארץ או בעולם.

 

הופעות

ההכנסה פר הופעה בשלב הזה יכולה להיות גמישה מאוד בהתאם למקום בו אתם מתקלטים ורמת הפופולאריות שלכם – ויוצאים מנקודת הנחה כי אתם מופיעים לפחות פעמיים-שלוש בשבוע בסכום שנע בין 500 ל-800 ש”ח פר הופעה.

המשמעות היא הכנסה שנתית של כ-78,000 ש”ח ומעלה מ-120 הופעות בערך, כאשר אתם עדיין נחשבים עוסק פטור ומגדרים את הקצה של העליון של הסקאלה הזאת.

במידה ואתם בתחום האירועים, DJ ממוצע בצד העסוק של הספקטרום ידחוס ככל הנראה כ-50 אירועים בשנה (כאשר יש אופציה לכמות הרבה יותר גדולה ע”פ מידת ההצלחה שלכם), כאשר המחיר הסטנדרטי לאירוע במצב הזה יהיה כ-4500 ש”ח. עבודה בתחום הזה תקנה לכם הכנסה שנתית נכבדת של כ-200,000 ש”ח, כאשר יש לקחת בחשבון שאם אתם עובדים תחת חברה שמארגנת לכם אירועים, יכול להיות כי חצי מההכנסות הללו יילכו אליהן, וכמובן הוצאות נוספות על התניידות.

 

הוצאות

בשלב הזה ככל הנראה תרכשו הרבה יותר מוזיקה מבעבר, אך מדי פעם גם תישלח לכם מוזיקה בחינם וסביר להניח כי תיכנסו לעסקי ההחלפות בין עמיתים לעבודה.

ההוצאות מגיעות לצפי של כ-250 ש”ח לשבוע.

 

דמי ניהול

 

גם בשלב הזה סביר להניח כי עוד לא תגיעו לרמה של צורך בצוות ניהול, כלומר עלות הניהול הינה 0 ש”ח

 

סכום הכנסה שנתי צפוי נטו לאחר הוצאות: 60,000 ש”ח

סכום הכנסה שנתי צפוי ברוטו בתוספת אירועים באמצע שבוע : 260,000 ש”ח

 

 

אייל גולדמן (Funk Sinatra), מרצה בקורס DJ של מכללת BPM, בסדנת אמן

 

כמה נרוויח כ-DJ ברמת “כוכב בינלאומי מצליח”?

בשלב זה בקריירה ה-DJ טס להופועות במועדון/פסטיבל שונים ברוב הסופ”שים, עם קהל מעריצים רחב. ככל שמופיעים יותר, ככה הביקוש גם עולה, ואיתו גם גובה ההכנסות.

 

הופעות קבועות

בשלב הזה הופעה אחת אמורה להכניס בין 10,000 ל-25,000 ש”ח, כאשר ברוב הסופ”שים דוחסים בין 3 ל-4 הופעות.

הכנסה שנתית צפויה של כ-2 מיליון ש”ח על כ-150 הופעות עם שווי ממוצע של 14,000 ש”ח להופעה.

 

הוצאות והתניידות

בשלב הזה הוצאות על טיסות באזור הקרוב אליכם יטופלו מראש, אבל טיסות יותר מרחיקות-לכת כנראה יהיו כרוכות בתוספת השתתפות מכם, יחד עם הוצאת אשרות עבודה זמניות מדי פעם. צוות הניהול האישי שלכם גם כן מתרחב ועדיין לוקח חלק נכבד מההכנסות שלכם.

-טיסות : כ-23,000 ש”ח בשנה.

-אשרות עבודה זמניות – כ-1000 ש”ח.

-דמי ניהול בצפי של כ-140,000 ש”ח.

 

מכירות

סביר להניח כי בכדי להגדיל את הפרסום שלכם תעשו מוזיקה באופן קבוע, שבהתאם לז’אנר והפופולאריות שלכם תימכר בכמות נכבדת כזו או אחרת אבל תכלול בתוכה הוצאות אולפנים. תקבלו תמלוגים מנגינה ברדיו, וקיים הסיכוי שטראק שלכם יילקח לפרסומת או סרט וגם יהווה הכנסה.

-50,000 ש”ח הכנסות ממכירות מוזיקה.

-25,000 ש”ח על שימושים בפרסומות וסרטים.

-10,000 ש”ח על תמלוגים.

 

סכום הכנסה שנתי צפוי : 2~5.5 מיליון ש”ח

 

ה-DJ “ממלא האצטדיונים”

בשלב הזה ה-DJ המדובר הוא בטופ של התעשייה, ונמצא ליד שמות גדולים כמו Steve Aoki (ע”פ סקר Forbes, הכנסות של כ-73.6 מיליון שנה שעברה) ו-Calvin Harris (כמעט 200 מיליון ש”ח שנה שעברה!).

 

הופעות ופסטיבלים

בשלב הזה כל הופעה משלמת סכום נכבד מספיק בכדי לצמצם את הכמות. שעתיים במועדון קטן ירוויחו לכם ככל הנראה כ-50,000 ש”ח, אבל סביר להניח שהמסה העיקרית של ההופעות שלכם יהיו במועדוני ענק או במות מרכזיות בפסטיבלים, שם המינימום הוא כ-100,000 ש”ח להופעה.

עם ממוצע של 75,000 ש”ח וכ-75 הופעות, הכנסה שנתית צפויה שעומדת על 5 וחצי מיליון ש”ח מהופעות בלבד.

 

הוצאות

יחצ”נים ומפיקים יהפכו את העולם בשביל לסגור אתכם הופעה.  אין הוצאות צפויות מהצד שלכם בשביל להופיע.

 

דמי ניהול

הצוות שלכם ענק, כולל בתוכו צוות טכנאים להופעה, סטייליסטים, אנשי מדיה חברתית ועוד רבים. כלל השירותים הכרחיים להצלחה שלכם ולכן יידרשו תשלום.

צפי הוצאות של כחצי מיליון ש”ח בשנה על דמי ניהול.

 

מכירות

שימוש בפרסומות בסבירות גבוהה מאוד. רמת ההשפעה הגבוהה שלכם כנראה תוביל לפתיחת לייבל עם אמנים שיהיו תחתכם, וכנראה שתקבלו הצעות להופעות מיוחדות כמו סדרת לילות באיביזה וכו’…

-כ-2 מיליון ש”ח מספונסורים ושימוש בפרסומות

-כמיליון ש”ח מאירועים חד-פעמיים והופעות מיוחדות

-כ-600,000 ש”ח ממכירות מוזיקה

 

סכום הכנסה שנתי צפוי : 9 מיליון ~ 230 מיליון ש”ח לשנה

 

רוצים להתחיל לתקלט בעצמכם? לפרטים על קורס DJ במכללת BPM.

 

Source : Mixmag