תחום המיקס והמאסטרינג הוא אחד מתחומי העשייה הפופולאריים ביותר למפיקים כיום, ולמרות שניתן להשתמש בתוכנות שמגיעות עם ה-DAW שלבחירתנו כדי לבצע את התהליך, מדובר בתחום שמאוד נשען על תוכנות צד-שלישי כדי להגיע לסטנדרט האיכות הצפוי כיום. במאמר זה נדבר על כמה מהפלאגינים החינמיים ששווה לכם לבדוק אם אתם נכנסים לתחום המיקס והמאסטרינג.
Apogee Soft Limit
קליפרים הם מסוג הפלאגינים שלרוב קשה מאוד למצוא בפורמט שהוא גם איכותי וגם חינמי, אך יצרנית הפלאגינים וכרטיסי הקול היוקרתיים אפוג’י הגיעה בשנים האחרונות להצלה, עם Soft Limit. הפלאגין החינמי הזה יאפשר לכם לסחוט המון הד-רום מכל סאונד שתעבירו דרכו, דרך קליפינג איכותי במיוחד, עם אפשרויות שונות לאובר-סאמפלינג, לוח מיטרים נינוח וממשק משתמש מאוד ישר ולעניין.
ולמי שלא נחשף עוד לקונספט של קליפר, מדובר במעשיר הרמוני אשר עובד בצורה של “גילוח” פיקים בצורה שלרוב תהיה שקופה ביחס למעשירים הרמוניים אחרים, ובכך מאפשר דחיפה של סאונדים בעוצמה גבוהה יותר ללא פשרה גדולה מדי (עד לא קיימת במצבים מסוימים) על הדינמיקה וגוון הסאונד.
רוצים ללמוד מיקס ומאסטרינג בצורה מקצועית? לפרטים על קורס Mix & Mastering ב-BPM
Slate Digital Fresh Air
פרש אייר הוא מסוג הפלאגינים שמרגע שמתחילים איתם, קשה מאוד להפסיק. בגדול, מדובר בפיצוח טכנולוגי מגניב של חברת סלייט דיגיטל, שמאפשרת לנו הוספה חכמה ומעודנת של תדרים גבוהים למה שנעביר דרך הפלאגין, בין אם מדובר בסאונדים בודדים, או בגרופים ואף מיקסים שלמים.
כפי שאמרנו, מדובר בפלאגין שבדומה ליחידי סגולה אחרים, הוא בעל אפקט שלרוב יהיה מאוד נעים לאוזן, אך במגרש משחקים כמו תחום המיקס והמאסטרינג, חשוב לזכור כי לרוב עדינות תיקח אותנו רחוק יותר מעבודה גסה וכוללת, אז וודאו כי השימוש שלכם בו מעודן ואכן מוסיף לאיכות המיקס שלכם.
להורדת Fresh Air מאתר Slate Digital
D16 Frontier
D16 הינה יצרנית בוטיקית של פלאגינים משובחים מסוגים מרובים, והתפרסמה בזכות פלאגינים שנתנו טוויסט מקורי על קלאסיקות מוכרות, כמו ה-Decimort שנחשב לאחד מהביט-קראשרים המשובחים בשוק כיום, או ה-Syntorus שהפיח חיים חדשים בתחום מדמי הקורוס האנלוגי.
הפרונטיר מציע לכם לימיטר חינמי משובח אשר מגיע עם מגוון אלגוריתמים, אפשרות לקליפינג, פיצוי עוצמה חכם ועוד ממתקים כיפיים שלגמרי שווה לנסות, כי כיף שיש כאלה בחינם.
TDR Nova
טידיאר, ר”ת טוקיו דון רקורדס, מייצרים פלאגינים מדויקים להפליא, וחלק גדול מהם זמינים בגרסה חינמית שמגבילה ולו רק במעט את יכולותיהם. דוגמה מעולה לכך היא הקוטלניקוב, קומפורסור חינמי מאותה חברה שהפך לחלוטין לסטנדרט במגרש המעבדים הדינמיים.
נובה שגם כן מגיע בגרסה חינמית ומשובחת לא פחות, הוא EQ דינמי חכם שמציע לכם גם פיצוי עוצמה אוטומטית לעבודה מדויקת במיוחד שתעזור לכם לשלוט דינמית בתדרים ספציפיים של הסיגנל שלכם.
להורדת Nova מאתר Tokyo Dawn Records
Voxengo SPAN
שום רשימת פלאגינים חינמיים למיקס לא באמת הייתה גמורה ללא הספאן של ווקסנגו. אמנם מדובר בספקטרום אנלייזר פשוט, שבא לתת ייצוג גרפי לאודיו שתעבירו דרכו, אך מתחת למכסה המנוע תמצאו פיצ’רים מרובים שהופכים אותו לאחד הספקטרום אנלייזרים האפקטיביים ביותר שיש במגרש, בלי קשר להיותו חינמי, דוגמת מיטרינג עוצמה מדויק, יכולת להשוות בין ערוצים שונים, שליטה בייצוג הויזואלי שלו ועוד רבים.
ChowDSP Tape Model
סאטורציית טייפ היא אחד הדברים שהכי קשה להשיג בצורה חינמית, ורוב הטייפים המומלצים שתפגשו היום יעלו לכם לפחות כמה עשרות דולרים. אך חברת ChowDSP לא יכלו להסתכל מנגד ולהישאר אדישים, והוציאו את הטייפ מודל, פלאגין טייפ משובח ועמוק במיוחד, שמאפשר להשיג סאטורציית טייפ מדויקת להפליא עם שליטה מרובה בהמון פרמטרים.
להורדת ChowDSP Tape Model מאתר Plugin Boutique