מהחדר שינה של הבית – איך הפכו זמרי הפופ לכוכבים מחדר השינה

אחד השינויים המבורכים שהביאה איתה הטכנולוגיה של העשורים האחרונים בתחום המוזיקה היא האפשרות ליצור ולהפיק מוזיקה מתחילתה ועד סופה מהנוחות של האולפן הביתי. למעשה, האולפנים הביתיים הפכו לאחד השינויים המרכזיים של עולם המוזיקה, עם עלייתם של יוצרים ומפיקות במגוון סגנונות שבנו את הקריירה המוזיקלית שלהם משם. אז איך בונים קריירה באותו מקום בו הולכים לישון?

 

עלייתו של האולפן הביתי

עלייתו של האולפן הביתי

עד לפני מספר שנים, תהליך ההפקה המוזיקלית היה מאוד יקר ואף אקסקלוסיבי. הבלעדיות הייתה כמעט לחלוטין שייכת לאולפני ההקלטות המסחריים, שכללו ציוד אנלוגי מורכב טכנית לתפעול, ואולי יותר מזה, גם היה מאוד יקר.

עם המהפכה הדיגיטלית של שנות ה-80, תהליך ההפקה המוזיקלית הפך יותר ויותר לנגיש בצורה שאפשרה לנהל אותו על בסיס המחשב הביתי, ובכך לרוב החליף את התלות במכשור אנלוגי שעלה הון תועפות, והצריך המון ניסיון בתפעול שלו.

כיום, אנו חיים בתקופה שבה אפשר לקבל גישה לציוד הפקה והקלטות באיכות שמתעלה על המכשור הישן, ובשבריר מהמחיר שעלה בעבר. התופעה הפכה את אולפן ההקלטות לסט-אפ טכני פשוט ויחסית זול משמעותית שאפשר להקים בסביבת הבית – ובכך יצרה דור חדש של יוצרים.ות ומפיקים.ות שהצליחו ליצור מוזיקה ששינתה את פני סצינת המוזיקה העולמית מהבית.

 

חולמים לפתח קריירה עצמאית כמפיקים מוזיקליים מהאולפן? לפרטים על מסלול BSP המקיף לסאונד והפקה מוזיקלית

 

Billie Eilish

Billie Eilish

אולי הדוגמה הכי עכשיווית ומוכרת לתופעת ה”Bedroom Productions” הוא שילוב הכוחות של האחים בילי אייליש ופיניאס, שיוצרים יחד מוזיקה תחת שמה של בילי. הסיפור של בילי ופיניאס מתחיל, איך לא, בבית משפחתם. כאחים שגדלו בלמידה פרטית (Home Schooling), הם הורגלו להיות טיפוסים שמבלים המון זמן בבית, מה שהותיר אותם עם המון זמן ומרחב להשתשעשע באופן יצירתי.

הפאשן הגדול שלהם למוזיקה הוביל לכך שעבדו המון על מוזיקה יחדיו, בילי ככותבת טקסטים, מלחינה וזמרת, ואחיה פיניאס ככותב, מלחין בזמר בעצמו, אך גם כמפיק מוזיקלי שחוקר את תחומי הסאונד, ההקלטות והעיבוד לעומק. התוצאה הייתה מפעל שירים איכותיים שכולם נוצרים ומוקלטים בבית בציוד שלא עולה יותר מכמה אלפי שקלים, שמתוכם נוצר אלבום בכורה שזכה בלא פחות מ-3 פרסי גראמי. היתרון היה שיכלו ליצור ולהתעמק בתהליכים המוזיקליים ככל שרק רצו, בלי הלחץ הכלכלי של לשלם לאולפנים משכריים, וכאשר יש להם שליטה מוחלטת על הכיוון האומנותי.

כמובן שבמקרה כזה, אלא אם כן היו בוחרים להפוך את חדר השינה שלהם לסטודיו מקצועי דוגמת האולפנים המסחריים הגדולים, נתקלו באתגר – איך מגיעים לסאונד שמזכיר באיכותו את האולפנים הגדולים, בלי להשתמש באותם אולפנים? בשלב הזה קיבלו החלטה לתת לטכנאי מיקס כמו רוב קינלסקי לתת את הטאץ’ האחרון בתהליך המוזיקלי, ושלחו לו את המוזיקה המוכנה שלהם למיקס שהפך אותם לשירים עם הסאונד הגדול מהחיים שאנחנו מכירים וכל כך אוהבים כיום.

 

Flume

Flume

המפיק הארלי סטרטן, היותר מוכר בשם Flume כמחווה לשירו באותו שם של בון איוור, כבר שנים נחשב נער הפוסטר של הבדרום פרודקשנז בעולם המוזיקה האלקטרונית. מחדר השינה שלו בסידני, בו גדל תחת אביו הקולנוען ומפיק התקליטים, הפך כנער צעיר לאחד החלוצים של ז’אנר ה-Future Bass, שלימים הפך לזרם מרכזי בעולמות המוזיקה האלקטרונית.

הסיפור של פלום מתחיל כשהיה בן 11, והחל ליצור מוזיקה ולתקלט במחשב האישי שלו, זאת בזכות דיסק שהיה כלול בחבילת ציוד הדיג’יי שקנה ובתוכה היה סרטון הדרכה לבנייה רב-שכבתית של מוזיקה, מה שלחלוטין עיצב את תחילת דרכו כיוצר מוזיקלי.

ב-2010 החל ליצור מוזיקת האוס תחת שם האמן הקודם שלו, HEDS, וכבר כשנה לאחר זכה להשמעה הראשונה שלו ברדיו האוסטרלי Triple J, ושנה לאחר מכן הוציא את אלבום הבכורה שלו תחת שמו החדש, שהגיע לבכורה במקום השני במצעד השמעות האלבומים האוסטרלי.

 

Steve Lacy

Steve Lacy

סטיב לייסי כבר בגיל 25 הספיק רשימה ארוכה של הישגים מרשימים שרק הולכים וגדלים עם הזמן. עם אלבום שהוציא בעודו בן 20 וזכה למועמדות לפרס הגראמי לאלבום האורבני העכשיווי של אותה שנה, הפקות ושיתופי פעולה עם אמנים מובילים כמו קנדריק לאמאר, מאק מילר, אייזאה ראשאד וכחבר ההרכב The Internet, אין ספק שלייסי הוא סוג של ילד פלא.

אך מאחורי רשימת ההישגים המטורפת, נמצא בחור שהשתמש בסט-אפ הפקות והקלטות שהוא מכנה “המינימום ההכרחי”, עקב המינימליזם המאוד אופייני לו. אומנם לא מדובר בסט-אפ חדר שינה קלאסית, אך לתקופה לא מבוטלת מהקריירה שלו, כלי העבודה המרכזי שלו היה האייפון האישי שלו. עם הקלטות ישירות דרך פופ פילטר למיקרופון של הטלפון, לצד שימוש בתוכנות כמו גראז’ בנד וממשקי הקלטות דוגמת iRig שמתאימים להתחברות ישירה לטלפון, לייסי בנה לעצמו קריירה מוזיקלית מרשימה במיוחד.

שנים בודדות קדימה, לייסי הוציא את הלהיט שכל מי שהיה בטיקטוק באותה תקופה לא יכל להתחמק ממנו, “Bad Habit”, איתו קטף את המקום הראשון במצעד הבילבורד, ומשם, כמו שאומרים, כל השאר היסטוריה.

על לימודי סאונד והפקה במכללת BPM

בין אם החלום שלכם הוא לפתח קריירה מוזיקלית מחדר השינה שלכם, מאולפנים מקצועיים, או מה שביניהם ומסביבם – ב-BPM אנחנו מציעים מסלולי לימוד וקורסים שיתנו לכם את כל הכלים ללמוד כל מה שצריך לתהליך ההפקה המוזיקלית השלם ומעבר לו.

במסלול הדגל של המכללה, מסלול BSP המקיף לסאונד והפקה מוזיקלית, תוכלו ללמוד את כל הנושאים החשובים למפיק המוזיקלי המודרני: סאונד באולפן, סינתזה ועיצוב צליל, תיאוריה מוזיקלית, הפקה בתוכנות DAW כמו אבלטון וקיובייס, מיקס ומאסטרינג, עיבוד ותזמור ועוד נושאים רבים וחשובים שילוו אתכם בדרככם בעולם המוזיקה.

מכללת BPM הוקמה ב-2003 ומאז מהווה המוסד הלימודי המוביל בארץ ללימודי מקצועות המוזיקה, הסאונד, ההפקה והתקלוט בארץ, ואחד המובילים בעולם. הסטודנטים שלנו נהנים מהטבות כמו הנחות ברכישת ציוד ופלאגינים, מפגשים בלעדיים עם לייבלים ואנשי תעשייה, כניסה בלעדית לסדנאות אמן עם אמנים מובילים בארץ, ועוד המון!