Ableton Push 3, אבלטון מכריזה על הקונטרולר החדש בסדרת פוש!

אבלטון יצאו היום בהכרזה מפתיעה, עם יציאתו של הקונטרולר החדש בסדרה הפופולארית שלה, ה-Push 3! אחרי שה-Push 2 יצא בסמוך לגרסה 9.5 של אבלטון לייב, הפוש החדש מבטיח המון פיצ’רים חדשים ותאימות להמון פיצ’רים עתידיים שצפויים להגיע בהמשך לתוכנה ובכך גם לקונטרולר. במאמר זה נדבר על כל מה שגרסה 3 החדשה של הקונטרולר כוללת.

 

אבלטון פוש 3, רגישות MPE

הפאדים הלחיצים של קונטרולר הפוש אולי יראו לכם במבט ראשון כזהים לפאדים מהגרסאות הקודמות, אך הם למעשה טומנים בחובם פיצ’ר חדש ומרגש. החל מגרסה 3 של הפוש, הפאדים מאפשרים רמה חדשה של אקספרסיביות עם MPE (ר”ת MIDI Polyphonic Expression), פרוטוקול ה-MIDI החדש יחסית שהתפרסם בעיקר בזכות סדרת הקונטרולרים של Roli.

מדובר בתוספת משמעותית לרמת ההבעתיות שנוכל לייצר בנגינה עם הפוש 3, שכן MPE מוסיף רבדים נוספים של רגישות, שגם הם יכולים להיות אינדיווידואליים פר תו שנלחץ. ברמה הבסיסית, נוכל לבצע לדוגמה מתיחת פיץ’ (Pitchbend) לתו אחד מתוך כמה באקורד אותו ננגן באמצעות הפוש, או למפות פרמטרים נוספים שנרצה לפאדים ובאמצעותם להפעיל אפקטים כמו פילטר, ריוורב ולמעשה כל אפקט שנוכל לחשוב עליו.

 

לומדים להפיק וליצור מוזיקה עם Ableton Live בקורס אבלטון של מכללת BPM!

 

ספריית סאונדים תומכי MPE

הפוש 3 יגיע יחד עם ספריית סאונדים שנועדו לקחת את יכולותיו החדשות לקצה, אז אם אתם לא בטוחים שהבנתם עד הסוף את המשמעות של הוספת ה-MPE, הפריסטים שיגיעו עם הפוש יוודאו שלא תפספסו. מבין הסאונדים המובטחים ברשימה תמצאו תופים ופרקשן אקספרסיביים במיוחד המאפשרים נגינה של כמה סאונדים שונים על אותו פאד, סאונדים מולטי-טימבריאליים שמשתלבים אחד בשני, וסאונדים שבאופן כללי יהיו רגישים במיוחד לשינויים עדינים שהאצבעות שלכם יעשו על הפאדים.

 

הפוש 3 נפרד מהמחשב (אם תרצו)

פוש 3 החדש של אבלטון מציע את תצורת העבודה הקלאסית, בחיבור ישיר למחשב והתממשקות ישירה עם תוכנת אבלטון לייב שפתוחה בו. אך הפעם בנוסף לתצורה הקלאסית, פוש 3 מאפשר לכם לרכוש אותו בתצורה המאפשרת לו לעבוד כמכשיר Standalone העומד בפני עצמו.

גרסת ה-Standalone תהיה יקרה יותר מהגרסה הקלאסית של הפוש, ותצייד את הקונטרולר שלכם במעבד אינטל, סוללת ליתיום שתוכל להספיק ל-2.5 שעות של נגינה, כונן SSD מובנה עם תכולה של 256GB, וחלקי חילוף. עם אלו (שתוכלו גם לרכוש בעתיד בנפרד כערכת שדרוג) הקונטרולר הופך למן מחשב-סיקוונסר עצמאי, שיכול לפתוח פרויקטים שתשלחו לו מתוך תוכנת לייב, ולמעשה להמשיך דרך הפוש בעבודה עליו ונגינה איתו!

 

Push 3 הוא גם כרטיס קול!

שדרוג משמעותי מאוד לקונטרולר בגרסתו השלישית והחדשה הוא הוספה של כרטיס קול פנימי מובנה, המאפשר לכם להקליט ישירות אל תוך הפוש ובכך מחזק אותו אפילו יותר ככלי סטנדאלון. ל-2 האינפוטים להקלטה מתווספים גם חיבורי CV ו-Gate לשליחה לסינתיסייזרים מודולאריים ומערכות יורוראק.

השדרוג הזה למעשה הופך את קונטרולר הפוש לתחנת יצירה ונגינת מוזיקה עצמאית שאיתה תוכלו להופיע בלי צורך במחשב, בשילוב נגינה והקלטות לייב במידת הצורך, יציאת ליין המאפשרת התחברות ישירות להגברה, ואפשרות לשלוח MIDI לכלים חיצוניים באמצעות ה-MIDI Out.

 

הכפתורים החדשים של Push 3

הכפתורים החדשים של Push 3

בנוסף לשינויים שהזכרנו עד כה, הפוש 3 החדש מתהדר בכמה כפתורים חדשים שהופכים את ממשק העבודה שלו לזורם אפילו יותר. החידושים כוללים ג’וג גדול לברירה מהירה בין תווי MIDI, ערוצים או פריסטים וסאמפלים בספרייה, כפתור מאסטר ווליום שמאפשר שליטה מהירה בווליום, כפתורים לפתיחת סט (פרויקט) חדש וקבלת טיפים ועצות לפיצ’רים שונים בקונטרולר.

 

רוצים ללמוד ליצור ולהפיק מוזיקה עם אבלטון לייב? לפרטים על קורס Ableton במכללה ליחצו כאן