הפקה אלקטרונית, טיפים מקצועיים מהמרצה אור בן-מוחה

יצירת מוזיקה אלקטרונית היא תחום שמצריך בקיאות ויצירתיות בהמון תחומים, מה שיכול לעיתים להוביל להצפה של ידע שלא פשוט להשתמש בו באופן יעיל ביצירה שלנו. כדי שתוכלו לשמור על אש היצירה בוערת, ביקשנו מהמרצה שלנו להפקה אלקטרונית, אור בן-מוחה, שייתן כמה טיפים ליוצרים אלקטרוניים ממרום ניסיונו הרב בתחום.

 

יצירת מוזיקה אלקטרונית, טיפים מאור בן-מוחה

אור דאג לפנק אותנו ב-8 טיפים חשובים ליוצרי מוזיקה אלקטרונית מכל הסוגים:

 

הפקת מוזיקה אלקטרונית כוללת לפעמים “עבודה שחורה”

אור: “אם אין לי מוזה או השראה ליצירה, אני לרוב אעשה את “העבודה השחורה” שמסביב ליצירה – לסדר את התיקיות של הפרויקטים, להכין ולמיין דגימות ופריסטים, ובכללי לעשות כל דבר שיעזור לזרז ולייעל את תהליך העבודה בהמשך.”

 

יצירת מוזיקה אלקטרונית עם רפרנס

הפקה אלקטרונית, טיפים מקצועיים מהמרצה אור בן-מוחה - מכללת BPM

אור: “מומלץ לעבוד עם קטע רפרנס בזמן היצירה ו/או המיקס, ולהאזין לו אחת לכחצי שעה במהלך התהליך. המטרה היא לא לחקות את הרפרנס, אלא רק לראות אם לקטע שלי יש את האנרגיה הנכונה וכדי לא להתרגל יותר מדי לסאונד של הקטע שלי. הטכניקה הזאת חשובה במיוחד אם הקטע שלי מיועד ליציאה בלייבל שמאופיין בסאונד מסוים.”

 

ליצור מוזיקה אלקטרונית אומר להיכנס לקצב!

אור: “אם אני עושה מוזיקה אלקטרונית למועדונים, אני תמיד אשתדל לרקוד עם המוזיקה כדי לודא שהיא מזיזה לי את הגוף – כי אם היא לא תזיז את הגוף שלי, היא כנראה לא תזיז אנשים אחרים. כשנגמר לי הכוח לרקוד, אני ממשיך לרקוד בדמיון, לרוב זה גם עושה את העבודה.”

 

מפיק מוזיקה אלקטרונית משאיר הסחות דעת מחוץ לאולפן

הפקה אלקטרונית, טיפים מקצועיים מהמרצה אור בן-מוחה - מכללת BPM

אור: “כדי שתהיה לי השראה, חשוב מאוד שהראש יהיה נקי מדאגות והסחות-דעת. לכן בזמן הסשן אני מכבה את הפייסבוק וכל אפליקציה שיכולה לקחת את תשומת הלב שלי, ושם את הטלפון שלי במצב טיסה. כל זה עוזר לי להיות ממוקד ב-100% ביצירה ובמטרות שלי.”

 

להציב יעדים ברורים לעבודה

אור: “אני אוהב לפתוח את הבוקר עם קפה, לשמוע אלבום או רצף שירים חדש שאני לא מכיר כדי לקבל השראה, ותוך כדי אני רושם לעצמי את המטרות שלי לאותו יום עבודה. המטרות יכולות להשתנות בהתאם לעבודות שאני רוצה לעשות, אבל תמיד אשמור לפחות שעתיים לאימון – אם זה תרגילי טכניקה על פסנתר, קריאה של מאמרים מקצועיים בתחום הסינתזה, או כל דבר אחר שמקדם אותי כיוצר. אני ממליץ להתחיל את היום מהדברים שאני דווקא פחות אוהב, ככה שמה שאני הכי אוהב לעשות נשמר לסוף.”

 

לשמור על ראש פתוח והתמדה

אור: “אין דרך עבודה שנכונה לכל בני האדם – אנחנו אנשים שונים וכל אחד צריך לסדר את הזמן שלו בהתאם ללוח הזמנים והאישיות שלו. המפתח להצלחה הוא התמדה ועבודה קשה באופן יומיומי, חשוב למצוא את הדרך שלך שעובדת לך להכניס את ההתמדה לחיי היצירה שלך.”

 

לנצל תקופות “יבשות”

הפקה אלקטרונית, טיפים מקצועיים מהמרצה אור בן-מוחה - מכללת BPM

אור: “נצלו תקופות כמו תקופת הקורונה, שלמרות שהיא יוצרת המון בעיות למוזיקאים היא גם באותה מידה פותחת המון דלתות חדשות, במיוחד ליוצרים צעירים בתחילת דרכם. זה הזמן הכי טוב לפיתוח מיומנויות וטכניקות ולהתכונן לעולם שאחרי הקורונה – מי שינצל את זה ירוויח בגדול ויעלה על הגל הגדול שצפוי להגיע אחרי!”

 

זה לא שאתם “לא טובים מספיק”, יש לכם עוד מה ללמוד

אור: “המון מוזיקאים שאני מכיר מרגישים מעין חוסר ביטחון לגבי הרמה האישית שלהם, שנקרא “אני לא טוב מספיק”. אז חשוב לומר שגם אני וגם המון יוצרים מצליחים אחרים חשים את התחושות האלה ברמה היומיומית – אך בסוף אנחנו עוסקים במקצוע שבו אין הגדרות ברורות של “טוב” או “רע”, ולא משנה כמה נלמד, תמיד יהיה לנו איך להשתפר. כאשר אתם חשים שאתם “לא מספיק טובים”, נסו לתת יחס שונה לתחושה הזאת – ולחשוב עליה בתור המודעות שלכם לכל הדברים שאתם עוד יכולים ללמוד, וקחו בחשבון שתהליך ההשתפרות שלכם לרוב יהיה מאוד הדרגתי – וזה בסדר.”

 

הכירו את המרצים שלנו עם אור בן-מוחה

 

רוצה להגשים את החלום וללמוד הפקה אלקטרונית? לפרטים על מסלול EMP המקיף ללימודי הפקה אלקטרונית