איך להתחיל לנגן, המדריך לדיג’יי שמוכן להתחיל לתקלט

תקליטנים רבים בתחילת דרכם עסוקים בהתמקצעות ולמידה של תחום התקלוט. לאחר שהצליחו להגיע לתוצאות טובות, הם נתקלים בקשיים רבים בדרך להפיכת התחביב למקצוע וחווים קושי במציאת תעסוקה. במאמר זה נעסוק בדרכים שונות שיכולות לעזור לתקליטן לצאת מחדר השינה ולהתחיל לעסוק בתחום באופן תדירי וקבוע.

 

 

1. הקלטה של סטים ובניית תיק עבודות

הקלטה של סטים ובניית תיק עבודות

תיק עבודות מסודר ומאורגן הוא מבין הדברים החשובים ביותר אצל אנשי מקצוע העוסקים בתחום אומנותי. הוא משמש ככרטיס ביקור שעוזר במציאת עבודה ועוזר לצבור קהל מאזינים שיכול לעקוב ולהקשיב לחומרים חדשים.

ניתן להשתמש בפלטפורמות דיגיטליות המיועדות לכך, כמו Soundcloud ו-Mixcloud, המאפשרות העלאה של חומרים מוקלטים והפצה שלהם בקלות. הקלטה של סט יכולה להתבצע במסגרת תוכנת הדיג’יי או באמצעות מכשיר הקלטה חיצוני שמתחבר למיקסר.

 

רוצים ללמוד תקלוט בצורה מקצועית? לפרטים על קורס DJ במכללת BPM

 

2. מומלץ להגיד יותר כן, פחות לא

2. מומלץ להגיד יותר כן, פחות לא

משימתו החשובה ביותר של תקליטן צעיר היא צבירת ניסיון. אחת הטעויות הנפוצות בקרב תקליטנים חדשים היא סירוב להצעות והזדמנויות מסיבות שונות, כמו כסף, ביטחון עצמי, סוג אירוע, חשש מאי התאמה מוזיקלית וכו’.

סגירת דלתות בתחילת הדרך עלולה למנוע צבירת ניסיון חשובה ובסיסית במפגש עם קהל מסוגים שונים. היכולת להתמודד עם סיטואציות מורכבות היא מה שהופכת דיג’יים למקצוענים, גם אם זה לא תמיד נראה כך.

 

3. שיתופי פעולה

שיתופי פעולה

מלבד הכיף והאתגר שבנגינה עם תקליטנים אחרים, שיתופי פעולה עוזרים להתקדם יותר בקלות. מוזיקאים רבים מעידים על ההצלחה שחוו לאחר שפעלו עם אמן אחר, ובעולם התקלוט הדבר בולט מאוד.

ניתן לראות זאת באירועים הכוללים ליין-אפ של תקליטנים שהתאגדו ומקיימים מסיבות לאורך זמן או בשיתופי פעולה של תקליטנים עם מפיקי מסיבות שנרתמים למען מטרה משותפת. תקליטנים רבים, מוכרים ומוצלחים בזכות עצמם, נעזרו בשיתופי פעולה כקרש מקפצה בתחילת הקריירה ולעיתים זה הופך למשהו שנמשך שנים רבות.

 

4. הצבת יעדים הגיוניים

הצבת יעדים הגיוניים

חלומות גדולים חשובים כמניע לקריירה של דיג’יי, אך חשוב להבין שהדרך לכל פסגה גבוהה כוללת טיפוס לפסגות קטנות יותר, דבר בלתי נמנע בכל דרך שעושה כל אמן מופיע.

הצבת יעדים חשובה מאוד בתחילת הדרך. היא ממקדת ומועילה בקבלת החלטות המובילות להגשמת המטרות הגדולות. כדי להגיע לאותן מטרות גדולות, חשוב קודם כל להציב כאלו קטנות יותר. למשל: עדיף להתחיל מנגינה בבמות קטנות ובהמשך להתקדם לבמות גדולות ורציניות יותר.

 

5. לצאת ולהכיר אנשים

איך להתחיל לנגן, לצאת ולהכיר אנשים

יציאה למקומות בהם נמצאים תקליטנים, לשם בילוי או למטרות עבודה, היא דבר חשוב מאוד ככלי להשגת הזדמנויות. בכל מקום שבו דיג’יי ירצה לנגן, יהיו אנשים שיאפשרו לו לעשות זאת והם ירצו להכיר את האדם עוד לפני ששמעו מה הוא מנגן. ישנם תקליטנים רבים עם כישרון רב ויכולות מצויינות, אך הם לא מייצרים קשרים אישיים ולכן גם לא מצליחים להשיג הופעות.

 

6. איסוף תמידי של חומרים חדשים

איך להתחיל לנגן, 6. איסוף תמידי של חומרים חדשים

יכולות טכניות בהפעלת ציוד ונגינה של מוזיקה היא כלי הכרחי אצל דיג’יי, אך מאז ומתמיד אספני מוזיקה שאפתניים היו אלו ששמרו על יציבות ותעסוקה בתחום.

תקליטנים רבים בתחילת הדרך אוספים כמות של מוזיקה שאינה מספיקה להם כדי להתחיל ולתקלט באופן תדירי, לאורך זמן במקומות שונים. הדבר יכול לגרום למיחזור של חומרים, דבר שעלול להוביל לתחושת מיצוי מהירה אצל האמן וגם אצל המאזינים. איסוף ורענון רציף וקבוע של חומרים מאפשר לתקליטנים להמציא את עצמם מחדש כל הזמן.

 

7. יצירת הזדמנויות

כמו בכל מקצוע הדורש קשרים בין אישיים, גם בתחום התקלוט נדרשת יצירת הזדמנויות תמידית ושמירה על קשרים עם לקוחות. כדי לייצר רצף ויציבות של עבודה לאורך זמן, תקליטנים שומרים על קשר עם מפיקי אירועים ואנשי בוקינג כדי שיוכלו להמשיך להופיע ובמקביל מחפשים כאלו חדשים שיוכלו לעבוד איתם.

 

8. הכרה של סוגי ציוד שונים

איך להתחיל לנגן? הכרה של סוגי ציוד שונים

חלק חשוב מאוד בהפיכה לאיש מקצוע הוא פיתוח היכולת לנגן על כל סוגי עמדות הדיג’יי, כפי שנהג מקצועי יוכל לנהוג על כל רכב.

בתחילת הדרך תקליטנים רבים מתרגלים לציוד שאיתו למדו (לרוב מחשב וקונטרולר) ומפגש עם עמדות מסוג אחר הכוללות ציוד שונה יכול להוביל למגבלה טכנית המונעת מהדיג’יי לנגן. חשוב לוודא מראש איזה ציוד עומד להיות באירוע ולוודא כי ביכולתכם לנגן עליו.

 

9. שימוש ברשתות חברתיות

איך להתחיל לנגן, שימוש ברשתות חברתיות

מלבד ההכרח ביציאה מהבית ויצירת המפגש הבין אישי, תקליטנים נעזרים ברשתות החברתיות כמעין “לוח מודעות” ואמצעי המאפשר להם ליצור קשר עם קהל קיים ופוטנציאלי. פרסום הופעות עתידיות, הפצה של חומרים ושיתוף ציבורי של פעילות האמן הפכו הכרחיים בעידן הנוכחי, הם כלי עיקרי בשיווק עצמי והם עוזרים בהגעה להזדמנויות חדשות.

 

10. הסקת מסקנות מכל הזדמנות

הופעות כשלעצמן חשובות מאוד והזדמנויות חדשות מועילות בצבירת ניסיון חדש, אך חשוב מאוד גם להשתפר מאירוע לאירוע. תקליטנים טובים לרוב מתכוננים לכל הופעה באופן ספציפי. עדכון וסידור הפלייליסטים הם דבר שבשגרה. עריכת רשימה של נקודות לשיפור לאחר הופעות תועיל בהתקדמות ובמעקב כדי להפוך מקצועיים יותר.

 

סיכום

מקצוע התקלוט הוא אינו דבר פשוט. ההתקדמות של כל תקליטן משתנה בהתאם לקצב הפעילות שלו וכך גם צבירת הניסיון. ישנן דרכים שונות שיכולות לעזור בהתקדמות יעילה ואיכותית כדי להפוך את החלום למציאות.