פלאגינים מומלצים: Duende Native SSL X-EQ

אנחנו כאן עם פינה נוספת בסדרת הפלאג-אין השבועי, והיום נעבור על ה-EQ המתקדם במיוחד של Duende Native אשר משחזרים את הסאונד של SSL עם X-EQ.

 

רוצים ללמוד סאונד והפקה בצורה מקצועית? לפרטים על לימודי סאונד במכללת BPM

 

מה ה-X-EQ מציע?

הX-EQ הוא EQ פשוט אך משוכלל במיוחד. הוא כולל בתוכו 10 בנדים, כאשר 6 מתוכם הם בל (Bell), שניים שהם Shelf, ו-2 בנדים לחיתוך תדרים גבוהים ונמוכים (Low-Pass ו-High-Pass). קיים גם כפתור Analyse בכדי לקבל ספקטרום אנלייזר (למרות שבדרך כלל עדיף בלי!).
עד כאן רגיל לחלוטין, רק שקיים באיקיו הזה אלמנט נוסף שהופך אותו ליוצא דופן: בחלק מהבנדים תוכלו למצוא מעל כפתור ה-Gain מין צג דיגיטלי. בלחיצה עליו תוכלו להחליף את ההתנהגות של הבנד ע”פ רוחב ה-Q, ע”פ אלגוריתמים שמחושבים בצורה פיזיקלית לחיתוך מדויק ובריא לסאונד שלכם!
בנוסף, השליטה ברוחב הבנדים (Q) באיקיו הזה מצוינת, שכן לעומת איקיויים אחרים, הצרות המקסימלית של ה-Q היא בדיוק ברוחב שסביר להניח כי תרצו בכדי לבצע חיתוך מדויק של רזוננסים, לעומת EQ-ים אחרים אשר בצרות המקסימלית שלהם ייצרו פיץ’ שעלול להישמע כרזוננס שרוצים להיפטר ממנו למרות שלא בהכרח זה המקרה.

 

איך מומלץ להשתמש ב-X-EQ?

כמובן שעל פי סוגי הסאונדים השונים, תשתמשו באיקיו בצורה שונה, אך קיימים מספר עקרונות שניתן לאמץ בכדי למקסם את הביצועים שלו.

 

חיתוך גבוהים ונמוכים

לטובת הצרכים הללו הביאו SSL את החיתוך האלגוריתמי. אם לדוגמה ברצונכם להיפטר מתדרי ה-Low End שאין בהם שימוש (30 הרץ ומטה), השתמשו בבנד הראשון והעבירו את האלגוריתם שלו ל-Butterworth, או לחיתוך חריף במיוחד את ה-Chebychev.
מומלץ לבצע זאת גם על ערוצי הכניסה המקליטים את האודיו שלכם אם מתאפשר לכם, ולא רק בשלב המיקס.
את הפעולה הזאת מומלץ לעשות גם לתדרים הגבוהים (עד 18 קילוהרץ בד”כ), רק השתדלו כאן דווקא לא להשתמש באלגוריתמים החריפים, חיתוך חזק מדי בגבוהים עלול להאפיל על הסאונד של האודיו שלכם.

 

חיתוך רזוננס

עוברים על הערוצים שלכם וקולטים שיש איזה מין תדר “שורק” שמפריע לכם בתפקיד מסוים? קחו את אחד הבנדים האמצעיים של הX-EQ, שימו אותו על ה-Q הצר ביותר, ותשימו עליו מקסימום Gain (מומלץ לעשות זאת עם ווליום נמוך ברמקולים\אוזניות שלכם, בכדי למנוע נזק לאוזן!). עברו על כלל טווח התדרים עד שמצאתם את המקום בו הרזוננס נמצא. ברגע שמצאתם, כל מה שנשאר זה להנחית (ניתן גם להרחיב קצת את ה-Q בכדי לוודא הריגה של הרזוננס).

 

לסיכום

X-EQ של Duende Native הוא אינטואיטיבי ופשוט, באותה מידה כמו שהוא מתוחכם ומושקע. מומלץ בחום!

לעמוד ההורדה של הפלאג-אין

 

רוצים ללמוד סאונד והפקה בצורה מקצועית? לפרטים על לימודי סאונד במכללת BPM