NAMM 2020, סקירת טכנולוגיות חדשות במוזיקה מתוך התערוכה

תערוכת NAMM חוזרת כמיטב המסורת, ומביאה איתה תצוגת תכלית מרשימה של יצרניות המוזיקה הגדולות בתעשייה והפיתוחים הטכנולוגיים שצפויים לשנות ליוצרים ואנשי מקצוע מוזיקליים מכל הסוגים את הצורה בה עושים מוזיקה! בסקירה נעבור על כמה מהפיתוחים המרגשים והמעניינים שהוצגו במסגרת התערוכה.

 

תערוכת נאם 2020, סקירת כלי נגינה, ציוד אולפן ודיג’יי חדשים

Universal Audio

יוניברסל אודיו מציגה מוצר חדש ופוטנציאלית בעל השפעה רבה על הדרך בה המפיק המוזיקלי המודרני מבצע הקלטות, עם לונה (Luna) – מערכת הקלטות חדשה וחינמית לבעלי כרטיסי הקול של UAD מסדרת ה-Apollo או ה-Arrow. לונה היא סוג של תוכנת DAW (בדומה לקיובייס ותוכנות אחרות), למרות שהיצרנית נמנעת מהשימוש במונח DAW עקב הייעוד המרכזי של לונה, שהוא בעיקר הקלטות.

מה שהופך את הלונה לחדשנית ומעניינת הן כמה מהתכונות שהיא מציגה: סיכום אנלוגי מובנה (חלקו בתוספת תשלום), עכבה (לייטנסי) קרוב לאפסי ושורה של הרחבות (סוג של פלאגינים) שנוצרו בשיתוף פעולה עם חברות מובילות אחרות כמו Moog (איתן יצרו שחזור וירטואלי של המינימוג המפורסם) וחברת Spitfire Audio, שלצד חברות נוספות תרמה ספריות סאונד איכותיות לממשק בשם Shape, שיציג כלים וירטואליים איכותיים להקלטה מיידית דרך לונה. פייר, סקרנים!

חשוב לציין שנכון לעכשיו התוכנה זמינה למשתמשי מאק בלבד, ולבעלי כרטיסי הקול שצוינו מעלה בעלי חיבוריות Thunderbolt בלבד.

 

Positive Grid

פוזיטיב גריד, אחד מהשמות הגדולים בזירת ההגברה והאפקטים הוירטואליים לגיטרות באולפן, מכריזה על Spark – מגבר חדש המיועד לאימונים ונגינה ביתית. מה הטוויסט? ספארק מכיל בתוכו מגוון מרשים למדי של פיצ’רים שלוקחים את המושג של ‘מגבר המיועד לאימונים’ לשלב הבא: אפליקציה צמודה שנותנת שליטה מלאה בסאונד, מצב Smart Jam שיוצר באופן אוטומטי בהתאם לצורת הנגינה שלכם טראק תופים ובאס שילווה אתכם, הצגה אוטומטית של אקורדים מתוך ספרייה של מיליוני שירים כפי שהם זמינים ביוטיוב וספוטיפיי (עם תצוגה של צורת נגינת האקורד, אפשרות ללופ בקטע מסוים בשיר ועוד), שליטה קולית אינטואיטיבית במיוחד ולבסוף ספרייה עצומה ומתרחבת של מעל 10,000 סאונדים ופריסטים!

המגבר עלה באתר החברה להזמנה מוקדמת טרם יציאתו לאור, ומכר בזמן קצר יותר מ-15,000 מגברים, ככה שההתלהבות סביבו בשיאה.

 

Korg

קורג מעלים מן האוב את אחד הסינתיסייזרים הפופולריים בהיסטוריה שלהם כחברה, ה-Wavestation, ומציגים דגם מחודש וקומפקטי שלו עם Wavestate! הוויבסטייט הוא סינתיסייזר עוצמתי וורסטילי במיוחד, המציג אפשרויות מרובות כמו: סינתזה וקטורית (אפשרות למעבר קרוס-פייד בין 4 צורות גל שונות), יצירת סיקוונס מתקדם של מספר קולות נפרדים עם שינויי גוון ע”פ צעדים, פילטרים דגומים מתוך סינתיסייזרים פופולריים אחרים של החברה (כמו ה-MS20 וה-Polysix), פוליפוניה של 64 קולות, ספריית סאונדים וסאמפלים בגודל עצום, יכולת להשמה של עד 14 אפקטים במקביל ועוד רבים שהופכים את הוויבסטייט למכונת סאונד מגוונת וחדשנית.

קורג לא מפסיקים את ההכרזות שלהם כאן, והודיעו על ייצור מחודש של הסינתיסייזר האגדי שלהם, ה-ARP 2600, והוצאה מחדש של סינתיסייזר ה-MS-20 בארבעה צבעים שונים.

 

Vochlea

חברת ווקליה מציגה פיתוח מעניין במיוחד – ערכה המאפשרת לכם להמיר קולות שונים שאתם יכולים להפיק בקלות (כמו זמזום, מחיאת כף וכל דבר שהמיקרופון שלכם יכול לקלוט) ישירות לפקודות MIDI! ערכת Dublet לאולפן מציגה ממשק פשוט למדי התואם את כל תוכנות ה-DAW ומאפשר לכם בקלות לחווט ולתכנת פקודות מסוימות להפעלה בעת השמעת סאונדים שאתם קובעים מראש. הפיתוח הטכנולוגי הזה יכול להוות גשר חסר-תקדים למפיקים ויוצרים ששיטת ההעבודה הזו אינטואיטיבית להם יותר מתכנות ממוחשב – ואנחנו מאמינים שיש לא מעט כאלה.

 

Solid State Logic

סוליד סטייט לוג’יק, אחת מהיצרניות האגדיות של עולם האודיו מזה שנים בזכות המיקסרים האייקוניים שלה, נכנסת לשוק כרטיסי הקול עם SSL 2 ואחיו הגדול SSL2+, שמציעים את איכות הסאונד המוכרת והאהובה של SSL בכרטיסים קומפקטיים וזולים למדי.

מבחינת המפרט הטכני, ככל הנראה שלא תמצאו משהו מאוד חריג בכרטיסי הקול הללו, אבל החברה טוענת שמספיקה איכות הפרה-אמפים של SSL עם מצב ההעצמה ‘4K’ הממודל אחרי סדרת קונסולות ה-4000 המפורסמות של החברה בשביל לשים את הכרטיס הזה בליגה משלו.

 

Arturia

ארטוריה נחשבת בשנים האחרונות לאחת היצרניות הפופולריות בתחום מקלדות ומשטחי ה-MIDI, והבשורה השנה ככל הנראה באה לחזק את מעמדה עם הכרזתו של ה-KeyStep Pro, קונטרולר מתקדם שמשלב את הפונקציונליות של 2 מהמוצרים הפופולריים של ארטוריה, ה-KeyStep וה-Beatstep Pro במקלדת אחת.

ה-KeyStep Pro מציעה מקלדת בעלת 37 קלידים, הכוללת בתוכה 4 סיקוונסרים פוליפוניים עצמאיים עם תכנות של עד 64 צעדים לכל אחד ועד 16 פאטרנים בכל סיקוונסר, התממשקות עם כלי נגינה, מערכות סינתזה מודולרית ופלאגינים/תוכנות DAW, חיבוריות MIDI, USB ואף יציאת מטרונום עם שליטת ווליום משלה.

בנוסף ל-KeyStep Pro, מציגים ארטוריה את גרסת 88 הקלידים במשפחת KeyLab Essential, אופציה מעולה למי שמחפש מקלדת דמוית-פסנתר במחיר שלא שובר את הכיס.

 

Waves

ענקית הפלאגינים הישראלית ווייבס נכנסת למגרש הווקודרים עם OVox, פלאגין מתקדם למניפולציות על קטעי שירה. האו-ווקס מציג ממשק שנראה אינטואיטיבי למדי אך עמוק לא פחות, עם מודולים מרובים לעריכה קולית הכוללת ווקודר, אוטו-טיון יצירתי, סיקוונסרים, אפקטים, מעטפות ו-LFO מרובים, מה שהופך את ה-OVox לאחד מהפלאגינים הכי מודולריים בסגנון!

 

Moog

מוג מביאים בשורה מרגשת לחובבי הסינתיסייזרים האנלוגיים עם ה-Subsequent 25, גרסה קומפקטית ומה שנראה כדור ההמשך של ה-Subsequent 37 וה-Sub Phatty! לטובת ההדגמה של העוצמה והוורסטיליות האדירה שלו, הזמינו את מפיק הענק Flying Lotus כדי להלחין קטע מקורי בעזרתו, התוצאות המרתקות בסרטון למעלה.