קידום מוזיקה בטיקטוק (TikTok), מדריך מקצועי

TikTok הפכה במהרה לאחת מפלטפורמות המדיה החברתית הכי גדולות בעולם, עם אחוזי אנגייג’מנט מסחררים ומאגר משתמשים שנכון לכתיבת מאמר זה עומד על חצי מיליארד אנשים. מתוקף היותה אפליקציה שמונעת באופן ישיר ע”י תוכן מוזיקלי, הפכה באופן טבעי למקור מעולה לקידום מוזיקה, ואנחנו כאן בשביל כל המבולבלים שלא הבינו את האפליקציה, או לא יודעים איך אפשר להתחיל להשתמש בה לקידום הקריירה המוזיקלית. במאמר נסביר מהי אפליקציית טיקטוק, כיצד היא עובדת ואיך מוזיקאים יכולים להשתמש בה כדי להתחיל לקבל חשיפה רחבת-היקף.

 

מה זה טיקטוק (TikTok)?

Lil Nas X והפריצה הענקית בטיקטוק

טיקטוק היא התפתחות של אפליקציה ישנה יותר בשם Musical.ly, בה המשתמשים משתפים סרטונים קצרים מלווים במוזיקה, בה בדרך כלל יעשו ליפ-סינק, ריקוד או אפילו מערכונים מצחיקים קצרים. בזכות הקהל העצום שצברה האפליקציה, והתמלוגים שאמנים יכולים להרוויח משימוש במוזיקה שלהם בפלטפורמה, הפכה גם למקום מעולה לקידום המוזיקה, והמון אמנים צברו תאוצה בזכותה גם בפלטפורמות אחרות!

נכון להיום, רוב המשתמשים הינם בגיל 16 עד 24, אך כמו המון אפליקציות שהתחילו כמצליחות בקרב טווח גילים ספציפי וצברו תאוצה, גם טיקטוק צפויה לשבור את תקרת הזכוכית הזו והלרחיב את מגוון הקהל שלה. מעבר לזה, עצם היותה אפליקציה מצליחה בקרב שכבת גיל זו, הופך אותה לאחת הדרכים הישירות ביותר נכון להיום להפוך לטרנד מוזיקלי סוחף בקנה מידה עצום, ואף להשפיע על הצורה בה אנשים משתמשים באפליקציה בעודה מתרחבת. לשם הדוגמה: האמן Lil Nas X שהיה אנונימי עד לא מזמן, פרסם את השיר שלו ‘Old Town Road’ כסרטון אתגר בטיקטוק. נכון להיום, זהו השיר שהחזיק במקום הראשון במצעד ה-Billboard הבינ”ל הכי הרבה זמן בהיסטוריה!

 

מה מייחד את טיקטוק?

לטיקטוק מספר תכונות מאפיינות שמייחדות אותה כאפליקציה:

  • הסרטונים קצרים – לרוב עד 15 שניות, אך יכולים להגיע גם ל-60
  • האפליקציה מעודדת השתתפות קהל דרך ממשק המאפשר בקלות שימוש בשיר מסרטון אחד בסרטון אחר
  • סרטונים שאינם מבוצעים בצורה מאוד מקצועית נחשבים ללגיטימיים, ולעתים אף עדיפים על סרטונים עם לוק “מקצועי”
  • האפליקציה מאפשרת הקלטה במקטעים, מה שמאפשר גם לסרטונים קצרים להעביר מסרים מורכבים ואף עלילה או נארטיב
  • ניתן להקליט את הסרטון לצלילי השיר איתו מוקלט ישירות דרך האפליקציה ובצורה שמגיבה למקטעים השונים בהם הסרטון מוקלט
  • ניתן לערוך סרטונים בצורה מקצועית מחוץ לאפליקציה ולהעלות אותם, כל עוד הם בפורמט האורכי איתו עובדת האפליקציה

טיקטוק היא למעשה פלטפורמה המעודדת סרטונים קצרים, ללא צורך בהשקעה הפקתית גבוהה ובעלי פוטנציאל ויראלי גדול. בזכות תכונות אלו, אמנים יכולים להפיץ את המוזיקה שלהם וליצור הד סביבה בצורה חסכונית למדי לעומת האלטרנטיבות של קידום ממומן ברשתות החברתיות השונות!

 

טיקטוק, הפיד החכם ושירים ויראליים

טוק-טוק מייצרת בצורה חכמה ואלגוריתמית פיד ארוך של תכנים לצפיית המשתמש – זאת בהתבסס על העדפות המשתמש כפי שהאפליקציה מבינה ע”י למידה שלו. עמוד זה נקרא “For You Page” (נמצא תחת #FYP), וככל שהמשתמש צורך יותר תכנים באפליקציה, ככה הפיד מכיר את המשתמש טוב יותר ויודע ליצור פיד בהתאם לכך.

דמיינו שהצלחתם ליצור סרטון עם מוזיקה שלכם שמגיע ל-FYP של משתמש אחר: במידה וייעשה בצורה מספיק מעניינת, הצופה ירצה לבצע גרסה משלו על בסיס אותה מוזיקה, מה שיכול ליצור כדור-שלג אדיר סביב המוזיקה – פה הפוטנציאל הויראלי של האפליקציה! אם יצרתם סביב המוזיקה שלכם אתגר ריקוד ליפ-סינק שנתן למשתמש באפליקציה השראה לעשות גרסה משלו, סביר להניח שהמון משתמשים אחרים יקבלו השראה גם כן.

 

שיווק מוזיקה בטיקטוק, טיפים

אם אתם מוזיקאים המעוניינים להתחיל לקדם את המוזיקה שלכם, להלן כמה טיפים שיעזרו לכם לנווט יותר טוב באפליקציה:

 

הפצת מוזיקה לטיקטוק באמצעות שירותי הפצה דיגיטליים

שירותי הפצה דיגיטליים למוזיקה

הפצת מוזיקה לפלטפורמות ההשמעה השונות היא דבר הכרחי, שכן רוב צריכת המוזיקה כיום מתבצעת בפלטפורמות הסטרימינג (דוגמת ספוטיפיי). כיום קיימים מספר אתרים המאפשרים הפצה דיגיטלית עצמאית, והרציניים שבהם כבר כוללים את TikTok ברשימת הפלטפורמות אליהן השיר שלכם יופץ, אם תבחרו.

חשוב לציין שמרגע שהמוזיקה שלכם בטיקטוק, תמיד קיימת האפשרות שיוצרים באפליקציה ימצאו את המוזיקה שלכם ע”י חיפוש במאגר – פעולה שהמון מהיוצרים מבצעים כאשר רוצים ליצור סרטון ועדיין לא מצאו קונספט.

 

עקבו אחר מוזיקאים אחרים

אפליקציית טיקטוק כבר הצליחה לגייס אליה את כמה מהמוזיקאים הבולטים בפופ העולמי, מבין השאר: Lizzo, Camilla Cabello, Charlie Puth ועוד! השתמשו בהם כדי לקבל דוגמאות שונות לאיך השמות הגדולים עושים את זה. גם אם לא מדובר באמנים מהסגנון שאתם יוצרים – תוכלו לקבל מושג על מה עובד יותר ופחות ואיך ניתן להיות יצירתי בצורה שיוצרת עניין.

 

יצירה בטיקטוק מצריכה אווירה קלילה

טיקטוק היא אפליקציה שבה אנשים מגיעים כדי ליהנות, ולתת לצד השטותי שלהם לצאת לחופשי. אם אתם אמנים רציניים, ששואפים לתחזק תדמית שהיא בהתאם לכך, לא בטוח שהאפליקציה בשבילכם. אבל מצד שני גם שווה לכם לחשוב – האם המוניטין הרציני שאתם מנסים לשמר באמת הכרחי להצלחת המוזיקה שלכם?

טיקטוק כפלטפורמה שמה את האותנטיות הרבה מעל לשלמות בסדר החשיבות להצלחה בה: קחו זאת כהזדמנות למצוא צד קליל יותר של עצמכם, ללא הצורך להשקיע המון או לנסות ליצור תדמית מושלמת, אולי בסוף גם תיהנו!

 

טיקטוק שמה דגש על הפן הויזואלי

טיקטוק שמה דגש על הפן הויזואלי

טיקטוק, כמו כל פלטפורמה המשמשת לשיתוף תוכן מוזיקלי ו/או הומוריסטי, מביאה להצלחה של סוגים מגוונים של תוכן, וכאן חשוב גם הפן הויזואלי. בין אם מדובר באנימציה, ריקוד, תנועה, ציור, אומנות מכל הסוגים – כולם יכולים להצליח בפני עצמם, וכאן מדובר במקום מצוין להשתמש במוזיקה שלכם כרקע לזה.

 

TikTok היא אפליקציה של רגעים, לא של שירים שלמים

זאת ההזדמנות להזכיר שטיקטוק מיועדת לקטעים שלרוב יהיו באורך 15 שניות בלבד – כמות זמן שמספקת במקרה הטוב להכנסת Hook, או קטע קטן שייתפס למאזינים בראש. לכן טיקטוק מהווה הזדמנות לתת אור זרקורים לכל שיר מהקטלוג שלכם, כל עוד הוא משרת נאמנה את התוכן שאתם יוצרים: העיקרון החשוב פה הוא למצוא את הקטע הנכון שיסחוף וייתן השראה.

 

התנסו בכלים השיתופיים של טיקטוק

טיקטוק מציעה מגוון דרכים בהן התוכן שלכם יזמין את הקהל לקחת חלק ופוטנציאלית להפוך את המוזיקה שלכם לטרנד:

  • דואט (Duet) – סרטון המנוגן בשיתוף עם סרטון אחר, מה שמאפשר לכם ליצור סרטון המזמין יוצרים אחרים לעשות משהו איתו, או שאתם יכולים להוסיף תוכן שלכם על סרטון אחר
  • סרטון תגובה (Reaction) – בדומה לסרטוני תגובה ביוטיוב, בהן מהות הסרטון היא התגובה של הצופה למתרחש בסרטון
  • תחרות – השתמשו בטיקטוק כדי ליצור תחרות המערבת השתתפות של הצופים, מומלץ להציע פרס שקשור למוזיקה שלכם בתמורה להשתתפות/זכייה

 

שתפו סרטוני טיקטוק בפלטפורמות אחרות

פלטפורמות מדיה חברתית

טיקטוק מאפשרת בכמה לחיצות בודדות של כפתורים לשתף את התוכן שאתם יוצרים בה לכל פלטפורמה פופולרית אחרת, דוגמת אינסטגרם. נצלו זאת כדי להגדיל את החשיפה שלכם ובכך להגדיל גם את הקהל.

 

צרו תוכן מקומי

אחד מסוגי התוכן שנוטים לקבל המון תשומת לב הוא תוכן לוקאלי, כלומר תוכן שמתייחס בצורה מסוימת למקום ממנו היוצר מגיע: בין אם הארץ, העיר או אפילו השכונה – במידה והמוזיקה שלכם מתייחסת למקומות מסוימים, או יכולה לקבל את ההקשר הזה, זה משהו ששווה לחקור לנצל.

 

שיווק מוזיקה ב-TikTok, סיכום

טיקטוק היא פלטפורמה חשובה ומרכזית, שהרבה מתייחסים אליה בתור עתיד המדיה החברתית. נכון לכתיבת מאמר זה, לא בטוח שהיא מתאימה לכל היוצרים מכל הסוגים, אבל אנחנו באופן חד-משמעי ממליצים להיכנס לאפליקציה ולנסות להבין ולמצוא את עצמכם בתוכה. לכו תדעו, אולי תמצאו למוזיקה שלכם את הבית שטרם היה לה!

 

רוצים ללמוד איך ליצור, להפיק ולתקלט מוזיקה בצורה מקצועית? לפרטים על הקורסים והמסלולים במכללת BPM

 

Source: DIYMusician