שי טיבי, בוגר קורס תיאוריה מוזיקלית, מפתח קריירה בתעשייה

לפני כארבעה חודשים הקים שי טיבי, בוגר קורס תיאוריה מוזיקלית במכללת BPM, הרכב מוזיקלי חדשני בשם Groovin. שי גדל על מוזיקה וניגן על מספר כלים כבר מגיל 9; ביניהם גיטרה, תופים ופסנתר. לאחר שהבין שמוזיקה היא מקומו הוא הפך גם ליוצר ומפיק של מוזיקה אלקטרונית והאוס והחל לעבוד כדיג’יי. בספטמבר הקרוב הוא גם יצטרף לשורת המרצים המוכשרים של מכללת BPM  ויחל להיות מרצה בקורס הדיג’יים של המכללה. שי חתום במספר לייבלים בחו”ל, אבל נשאר נאמן לישראל; דבר שגרם לו להקים לאחרונה את הפרוייקט האישי החדש שלו – הרכב Groovin.

 
ההרכב Groovin, מורכב מקלידן, זמרת, גיטריסט ונגן כלי הקשה. ההרכב מנגן באירועים פרטיים שונים כגון חתונות, אירועים עסקיים גדולים וקטנים כאחד ולעתים גם בברים שונים. ההרכב מבצע עיבודים מחודשים ורעננים לקלאסיקות חסרות זמן וללהיטים עדכניים, והכל תוך התאמה לאופי האירוע, הייעוד בעיקרו הוא נתינת מענה לקבלות פנים באירועים פרטיים, כל אירוע מקבל את האפשרות לתת קצת מן הטעם האישי שלו ולבחור חלק מהשירים שההרכב מבצע. ההרכב הוקם מתוך מטרה לתת מענה איכותי מקצועי וברמת גימור גבוהה מאוד.

 

ההרכב של שי טיבי - מכללת BPM

 

איך הקמת את הפרוייקט?

כדיג’יי אני נפגש עם מאות זוגות בשנה, והבנתי שקיים צורך במוצר כזה של הרכב איכותי בתקציב שווה לכל כיס שיתן מענה לאירועים פרטיים ועסקיים כאחד. התחלתי לגבש קבוצת נגנים וזמרת עד שהגעתי לקבוצה שהרגשתי שיש בה גם את האיכות הדרושה וגם דינמיקה נכונה.

 

יש אירוע מסויים שזכור לכם כהרכב?

אנחנו הרכב יחסית חדש ככה שאין יותר מדי מקרים מסוימים שזכורים לנו אבל גם זה יגיע. מצד שני כל חזרה וכל הופעה היא מגניבה וכיפית מחדש, בסופו של יום אנחנו עושים מה שאנחנו הכי אוהבים בעולם, שזה כמובן מוסיקה.

 

https://www.facebook.com/bandgroovin/videos/400630540321575/

 

מה השאיפה שלכם כהרכב? לאן חולמים להגיע?

השאיפה היא להצליח לרגש ולעשות נעים וכיף לכמה שיותר אנשים, לגרום להרכב להיות מותג איכותי ומוצלח, להופיע כמה שיותר ולעשות כמה שאנחנו יכולים עם החוויה הזאת. השמיים הם הגבול. בנוסף כרגע אנחנו מבצעים קאברים לשירים אהובים אבל אנחנו עם מבט קדימה לשירים מקוריים.

 

הקמת הרכב ואתה מנגן בו, אבל בנוסף לזה אתה גם דיג’יי. מה יותר מושך אותך?

האמת ששני הכיוונים מעניינים אותי באותה המידה. בהרכב אני נהנה מהיצירה המשותפת עם עוד אנשים, מייצור עיבודים חדשים מאפס, מהרגשת הדינמיקה בין הנגנים שמחברת מאוד. כשאתה דיג’יי אתה נהנה מהפידבק שמגיע מהקהל, זה הכי מרגש בעולם. אתה גורם לו לזוז לפי הקו המוזיקלי שלך והסיפור שאתה מספר.