לימודי רדיו וקריינות בBPM

קורס רדיו הינו מכלול של לימודים הנועד להקנות את הכלים הבסיסיים לעבודה ברדיו, על כל התפקידים הקיימים בו. מה בדיוק לימודי רדיו? מה בעצם לומדים בקורס רדיו? ובאילו מקצועות אפשר להתמקצע בענף? כל זאת, ועוד, בהמשך.

הרדיו כאן להשאר
מדיום הרדיו קיים כבר כמעט מאה שנה, והפופולאריות שלו אינה דועכת לרגע. אם פעם, לפני הטלוויזיה, הוא היה אמצעי התקשורת העיקרי והגדול ביותר, הרי שעם כניסת הטלוויזיה לחיי היום יום, מצא הרדיו את דרכו להשתחל במקומות אחרים, בהם לטלוויזיה לא היה מקום. מאזינים מקשיבים לרדיו תוך כדי נסיעה, ואפילו תוך כדי עבודה!
כיום, עם השתלטות האינטרנט על חיי היום יום, מדיום הרדיו לא רק שלא נפגע, אלא התחזק בהרבה – החל מהעובדה שכיום ניתן לצרוך רדיו כמו טלוויזיה – להאזין מתי שרוצים, ובשידורים חוזרים, וכלה בעובדה שעם מדיום האינטרנט נוצר כר פורה להופעת מאות אלפי ערוצי ותוכניות רדיו עצמאיות דרך שידורי פודקאסט.

אילו מקצועות קיימים בענף?
את שידור הרדיו יוצרים האנשים הבאים:
• מפיק – מפיק רדיו אחראי על יצירתה של תוכנית הרדיו מבחינת התוכן שלה – אירגון האורחים, שיחות מאזינים, תזמונים שונים של החלקים בתכנית, תוכן התוכנית עצמה, ונושא הפרסומות והתוכן הממומן.
• שדרן – אדם המגיש ומציג את תוכנית הרדיו. שדרן רדיו דן בנושאים רבים ושונים כמו פוליטיקה, אקטואליה, מוזיקה, תרבות פופולארית, ספורט ועוד. רובם של תוכניות הרדיו מוגשות על ידי שדרן קבוע הקובע את טון התוכנית, אשר מגיש מונולוגים בסגנונו ומנהל שיחות עם מאזינים שמתקשרים לתוכנית או אורחים הרלוונטיים לנושאי היום.
• עורך מוסיקלי – העורך המוסיקלי הוא האחראי על המוסיקה בתוכנית הרדיו – הקו המוסיקלי, השירים המנוגנים, ההתאמה בין המוסיקה לנושא התוכנית ועוד. במקרים רבים, בתכניות רדיו שמבוססות על מוסיקה, השדרן הוא גם העורך המוסיקלי
• טכנאי שידור – טכנאי השידור הוא האחראי על כל ההיבט הטכני של שידור הרדיו – תקינות האות, טיפול בתקלות, ועוד שלל נושאים אחרים.

מרגישים שעולם הרדיו נמצא אצלם בדם? רוצים ללמוד כיצד להפוך לשדרנים או מפיקים? רוצים לרכוש מיומנויות שיעזרו לכם להגשים את חלומכם להופיע ברדיו למציאות? הרשמו עוד היום לקורס רדיו במכללת בי פי אם!

https://www.bpm-music.com/inner.asp?newsid=1272