לימודי הפקה אלקטרונית בקיובייס, איך לסנתז סאונד קלאפ בקיובייס?

צפו בחגי דוידוף, מרצה לקיובייס ותזמור וירטואלי במכללה, מדגים סינתזה של סאונד Clap דרך שימוש בסינתיסייזר המובנה בתוכנה, Retrologue 2.

 

קורס קיובייס, איך מסנתזים סאונד Clap?

על מנת לסנתז סאונד קלאפ, יש להשתמש בסינתיסייזר עם אוסילטור רעש (Noise Osc.) שיהווה חומר גלם לתחילת עיצוב הסאונד. בסינתיסייזר המשומש בסרטון (Retrologue), קיימת אפשרות לשימוש באוסילטור רעש עם פילטר Bandpass מובנה הממוקד לאזור התדרים שאופייני לקלאפ, מה שמהווה נקודת התחלה מעולה.

נתחיל בשימוש במעטפת הווליום כדי לעצב את המשך ליצירת סאונד קצר, ונשתמש בפילטר המרכזי במצב High-Pass כדי לחתוך את התדרים הנמוכים במיוחד (עד ה-150 הרץ). ניתן להוסיף קצת אנרגיה דרך העשרה הרמונית. קיימת גם האפשרות לנגן מספר תווים במקביל כדי ליצור תחושה של מספר מחיאות כפיים במקביל, לצד שימוש בריוורב לתחושת חלל.

 

עיצוב מתקדם ואפקטים חיצוניים

מכאן ניתן להמשיך לעצב את הסאונד בדקויות בהתאם לרצוננו דרך משחק עם הפרמטרים המרכזיים שהשתמשנו בהם לעיצוב הסאונד: מעטפת הווליום (עם דגש על זמן הדעיכה / Decay וזמן השחרור / Release ליצירת אפקט פאנצ’י או מרוח), הפילטר להוספת או הורדת “כובד”, הדיסטורשן ליצירת סאונד צורמני ומלא בתדרים גבוהים יותר או עדין וחמים יותר ומשחק עם הריוורב לעיצוב החלל בו הקלאפ מצוי.

כמובן שגם בשלב הזה ניתן להוסיף אפקטים חיצוניים כמו איקוולייזרים לעיצוב הגוון, קומפרסורים לעיצוב דינמי ועוד רבים. נדגיש גם כי נעדיף להשתמש לרוב בכמה שיותר אלמנטים עיצוביים המובנים בסינתיסייזר בו אנחנו משתמשים, עקב הגמישות הרבה שמתאפשרת לנו בזכות זה.

 

רוצים ללמוד את בתוכנת קיובייס? לפרטים על לימודי Cubase במכללת BPM

 

צפו: סינתזה בקיובייס, איך יוצרים סאונד קלאפ?