תקלוט מבוסס-ענן, סקירה מקצועית על עתיד עולם התקלוט

תחום התקלוט דורש יכולות איסוף וקיטלוג של מוזיקה לצד כישורים טכניים חשובים. תקליטנים הם אלו שאוספים וצוברים מוזיקה ומתניידים איתה, לעתים גם עם ציוד נוסף, כדי להשמיע אותה בסיטואציות שונות. אך עם ההתפתחויות הטכנולוגיות האחרונות, עם דגש על הסטרימינג, נראה כי עולם התקלוט נמצא לפני מהפכה שתשנה את הגישה. במאמר זה נסביר על תקלוט דרך פלטפורמות סטרימינג שונות, או תקלוט מבוסס-ענן.

 

תקלוט בסטרימינג, מבוא

תוכנות DJ שאתם חייבים להכיר, Rekordbox

העבודה השגרתית של הדיג’יי כוללת תיוג, סידור והתאמה של מוזיקה לסיטואציה שבה תתנגן, וזמן רב מושקע בהכנת רעיונות לפלייליסטים, בניית סטים והתאמה של קטעים מוזיקליים זה לזה – כל תקליטן ברמתו ובהתאם לסגנונו. לפני הגעתו של ה-DJ הדיגיטלי לפני כ-20 שנה, DJ שהתכונן לסט היה בוחר בכמות תקליטים או דיסקים מוגבלת, כזו שיכל להכניס לתיק והיה צריך להגיע איתה לאן שצריך – סיפור כבד לכל הדעות.

בחמש עשרה השנים האחרונות הכובד והסרבול הוחלפו בקלילות והנוחות של התקנים ניידים עם כמות קטעים שיכולה להתנגן גם מעל ליממה ברציפות, דבר שדורש סידור וארגון קפדני אפילו יותר, דווקא בגלל כמות הקטעים הגדולה והשפע, אך פיתרון זה בהחלט הקל על בעיות הגב.

 

תקלוט מבוסס ענן, מה הבשורה?

כעת אנו עומדים בפתחו של עידן חדש. תשתיות האינטרנט הולכות ומתחזקות, שטחי אחסון מבוססי ענן ורשתות הסטרימינג החליפו את הארכיונים הפיזיים כמעט בכל תחום בחיינו. בקרוב ה-DJ הדיגיטלי כבר לא יתבסס על אוסף מוזיקה שהוא צובר בשטח האחסון האישי במחשב או התקן נייד כפי שקורה היום.

כל החברות המובילות בתחום החומרה הדיגיטלית לתקליטנים מבינות שהדור החדש נחשף למוזיקה דרך פלטפורמות המוזיקה וחנויות האונליין. חלקן כבר מפעילות אפליקציות חכמות ונגישות ומאפשרות למאזין לקנות ולקטלג מוזיקה מבלי לקבל עליה בעלות, אלא רק גישה. דרך זו מאפשרת מעקב על השמעות ורכישות, צמצום בעיית ההורדות הפיראטיות ומכאן גם תשלום הולם של תמלוגים לאמנים ויוצרי המוזיקה.

אז מדוע שלא נוכל לתקלט מוזיקה המאוחסנת באינטרנט באופן ישיר? אין ספק כי לשם הרוח נושבת.tu

 

רוצים ללמוד לתקלט בצורה מקצועית? לפרטים על קורס DJ אונליין במכללת BPM

 

תקלוט דרך סטרימינג, איזה פלטפורמות מאפשרות את זה?

תקלוט דרך סטרימינג, איזה פלטפורמות מאפשרות את זה?

מוזמנים להדביק את הפער ולהתעדכן בכל האופציות הקיימות כעת בפלטפורמות התקלוט המובילות.

 

Beatport Link

Beatport Link

Beatport היא חנות המוזיקה האינטרנטית המקיפה והגדולה ביותר בתחום רחבות הריקודים וחומרי עזר לתקליטנים ומפיקים. היא מתפארת באתר ואפליקציה מושקעים ומעודדת את הצרכן לטייל בין דפי אמנים, לייבלים וז’אנרים, והופכת את חוויית חיפוש וקניית המוזיקה קלילה ונגישה מאי פעם.

לאחרונה פתחה את שירות ה Beatport Link המאפשר רכישה, הורדה וניהול אוסף מוזיקה הניתן לגישה דרך כל פלטפורמות התקלוט המוכרות: Rekordbox, Traktor, Serato, DENON ועוד…

 

Beatsource Link

Beatsource Link

Beatsource היא חנות נוספת לקניית מוזיקה המיועדת לעולם הרחבות. גם היא מחזיקה באתר ואפליקציה עם אפשרויות לרכישה והורדה של מוזיקה, ניהול אוסף, ואפילו פיתחה נגן אונליין המאפשר תקלוט מבוסס-סטרימינג ללא תוכנת DJ מותקנת על המחשב. בנוסף, ניתנת גישה לחשבון וסנכרון של פלייליסטים דרך כל תוכנות התקלוט המובילות.

 

TIDAL

Tidal

TIDAL היא אפליקציית סטרימינג הכוללת מנוי חודשי עם השמעה ללא הגבלה. בדומה לאפליקציות הפופולריות יותר דוגמת Spotify, גם היא מחזיקה במאגר רחב ומקיף של ז’אנרים וסגנונות. ניתן להתחבר לחשבון האישי דרך תוכנת ה-DJ ולבצע חיפוש.

 

SOUNDCLOUD GO+

Soundcloud

Soundcloud היא אפליקציה ותיקה, המציעה שירות אחסון למוזיקה המשולב ברשת חברתית. אמנים רבים נהנים מהקלות בהפצת מוזיקה מקורית לצד לייבלים המשתמשים בה כקטלוג שחרורים ופרומואים, והיא מכילה כמות עצומה של מוזיקה ייחודית של אמנים עצמאיים. ניתן לפתוח חשבון התחלתי חינמי. בהצטרפות למסלול GO+ ניתן להתחבר לחשבון ולמאגר המוזיקה דרך תוכנת ה-DJ (השירות עוד לא זמין בישראל).

 

Pioneer rekordbox CloudDirectPlay

Pioneer rekordbox CloudDirectPlay

החברה המובילה בעולם בתחום נגני המוזיקה בעמדות ה-DJ. תוכנת Rekordbox נחשבת לסטנדרט עולמי ומאפשרת סנכרון של אוסף המוזיקה עם התקן נייד המתממשק עם נגני CDJ ו-XDJ, או נגינה על העמדה הממוחשבת.

לאחרונה השיקה את שירות ה CloudDirectPlay המאפשר נגינה מאוסף מוזיקה מבוסס-קלאוד לנגני ה-CDJ 3000 בחיבור קווי לנתב האינטרנט. כעת ניתן לנגן קבצים המאוחסנים בספריית ה-Dropbox, שירות אחסון פופולרי מבוסס ענן, כשההתקן הנייד שעד כה שימש כשטח לאחסון קבצים, כעת גם מעניק גישה לשטח האחסון האישי. משמעות הדבר – ניהול אוסף המוזיקה האישי ב-Dropbox. שירות שתקליטנים רבים כבר עושים בו שימוש.

 

תקלוט בסטרימינג, בעיות אפשריות

ככל הנראה כך יראה עתיד התקלוט. בקרוב תקליטנים כבר לא יתבססו על מוזיקה שהכינו מראש ויוכלו לנגן מה שירצו ברגע שירצו. אך קיימות עדיין כמה בעיות: רשתות הסטרימינג הגדולות דוגמת Spotify ו-Apple Music עדיין לא מאפשרות גישה למטרות תקלוט בגלל בעיית זכויות יוצרים הנוגעת לעיקר המוזיקה שברשותן, בעיקר כזו שלא מיועדת להשמעה בציבור או לתקלוט מול קהל. בנוסף, במקומות רבים המפעילים עמדת DJ ובסיטואציות ארעיות משתנות, חיבור רציף ויציב של האינטרנט אינו קיים.

בשעת פעולה, DJ יבצע אינספור מניפולציות על המוזיקה תוך כדי נגינה: שינוי מהירות, קפיצה בין נקודות קיו, שינויים בסולם מוזיקלי, סנכרון ועוד, מה שיכול להיות שברירי ומחייב תשתית אינטרנט יציבה כדי לאפשר זאת. כל אלו יכולים לגבות מחיר העולה באיכות הדיגיטלית של המוזיקה המושמעת, דבר שעליו הקהל, התקליטנים ומפיקי מסיבות לא יתפשרו לעולם.