כמה עצות למוזיקאים מתחילים

תמיד חלמת לעשות מוזיקה, או שאולי זה איזה שיגעון, שתפס אותך בזמן האחרון. האמת שזה לא כל כך משנה, מה שחשוב זה שנכנסת לעולם מרתק, עצום, ומתגמל. אז איך עושים את הצעדים הראשונים? מאיפה מתחילים?

עולם המוזיקה המודרני מורכב מתחומים רבים כמו נגינה, הלחנה, הקלטות, הגברה, הופעות, עיצוב סאונד, הפקה ועוד.

ניתן לחלק את העיסוקים הנ”ל לשתי קטגוריות עיקריות שהן נגינה ועיסוק במוסיקה חיה ועיסוק במוסיקה מוקלטת שזה אומר הקלטות, סאונד, מיקס וכו’. בעידן המחשב שהביא את בשורת האולפן הביתי ואולפני הפרוג’קט הגבול בין שתי הקטגוריות מטשטש ואט אט נעלם.
העיסוק בסאונד והקלטות נכנס כבר לשלב היצירה ומפרה את הכתיבה המוסיקלית ברעיונות. אם פעם היתה הפרדה בין בית ספר לסאונד לבית ספר למוסיקה כיום ניתן למצוא מסלולי לימוד המשלבים לימודי סאונד ומוסיקה ביחד ושניהם ברמה מאוד גבוהה.
העצה הטובה ביותר למוסיקאי מתחיל היא לא להתרכז בלימודי סאונד טהורים או לימודי מוסיקה טהורים אלא להכין את עצמו להיות מוסיקאי מודרני שמסוגל לעשות את כל שלבי העשיה המוסיקלית החל מהלחנה, עיבוד, נגינה ועד הקלטה ,עריכה ומיקס.
כמובן שלכל אחד יש את העדפותיו ומוסיקאי ,שאוהב לנגן ושונא מחשבים עדיף שיתמקד בלנגן אך שליטה בתוכנת הפקה כמו Cubase אינה דורשת ידע בתכנות ורוב הסיכויים שהיא תעודד יצירתיות ותמתח את גבולותיו של הנגן. גם ההפך נכון, איש סאונד ללא ידע מוזיקלי לוקה בחסר, ידע מוסיקלי בתאוריה ובנגינה יכול לפתור בעיות סאונד רבות שעיקרן נובע מבניה מוסיקלית לא נכונה.
כמו בכל דבר בחיים הצעדים הראשונים בתחום חדש אינם פשוטים ולעיתים מתסכלים – אבל כמאמר הקלישאה, אין דבר העומד בפני הרצון. התמדה, אימון וכח רצון מובילים לתוצאות. חשוב גם לציין שלימוד מוסיקה וסאונד באופן פורמלי ולא רק באופן עצמאי מהאינטרנט ומשמיעה ,מוביל לתוצאות מהירות ומיקצועיות יותר. אפילו מוצארט למד קומפוזיציה באופן פורמלי.

כל מה שנותר זה לאחל בהצלחה.

בואו ללמוד את קורס תעשיית המוסיקה