פינת הפלאג-אין המומלץ, Klanghelm IVGI Saturation

השבוע בפינת הפלאג-אין השבועי שלנו, נסקור פלאג-אין חינמי מבית Klanghelm, אשר נותנים לנו את ה-IVGI, אפקט לסאטורציה (Saturation) ודיסטורשן (Distortion).

 

רוצים ללמוד סאונד והפקה בצורה מקצועית? לחצו כאן לפרטים על קורסים בתחום הסאונד במכללת BPM

 

מה ה-Klanghelm IVGI מציע?

כמו שציינו, מדובר באפקט סאטורציה ודיסטורשן, אשר מציע ממשק תפעולי מאוד פשוט וקליל למשתמש, עם מנגנון סאטורציה בעל 2 אלגוריתמים שונים לניסיונכם, שליטה בתגובה לתחומי תדרים מסוימים, תגובה מותאמת לסיגנלים שהם סטריאופוניים (Crosstalk), ותגובה משתנה ע”פ דינמיקת הסיגנל (Symmetric/Asymmetric Saturation).

 

IVGI Saturation, אופן השימוש

השימוש ב-IVGI יתאים לערוצים בודדים ולגרופים גדולים כאחד, ויכול להחמיא לכל סוג סיגנל עם שימוש נכון ומושכל.

לאחר ששמים את האפקט (הן אם ב-Insert או בשליחה\Send), הסתכלו על מדד העוצמה (VU Meter) של הפלאג-אין. בשלב הזה יש לוודא כי הסיגנל שלכם נמצא רוב הזמן סביב ה-0. במידה ולא, הנחיתו או הגבירו את הסיגנל עם שימוש בנוב שנקרא ‘Trim’, ולאחר מכן בצעו איזון לווליום המקורי עם נוב ה-Output. חשוב לבצע את הפעולה הזאת כאשר נוב ה-Drive, שמהווה את כמות הסאטורציה על הסיגנל, יהיה על 0, בכדי שבשלב האיזון לא תתעוות תפיסת הווליום שלכם עקב הסאונד של האפקט.

לאחר שביצעתם איפוס, התחילו לשחק עם ה-Drive ולהעלות אותו בהדרגה. לאחר שהגעתם לכמות סאטורציה שאתם מרגישים שנכונה (ואינה מוגזמת), נסו לשחק עם כפתורי ה-Relaxed, שמחליף בין האלגוריתמים, ה-Asym Mix, שמתנהג שונה ע”פ דינמיקת הסיגנל שלכם, ו-Response, שמגיב באופן שונה בהתאם לתחומי התדרים של הסיגנל (תזוזה של הנוב כנגד כיוון השעון ייצור התייחסות לתדרים גבוהים יותר).

 

IVGI Saturation, סיכום

מדובר בפלאג-אין באיכות לא רעה כלל יחסית להיותו חינמי, ויכול להיות לכם עזר נהדר למיקס כאשר הגוון שלו מתאים לתמונה שאתם מנסים לצייר במיקס. חשוב להתנסות בפלאג-אין על סוגי כלים שונים, וגם על קבוצות שונות של ערוצים במיקס, בכדי לקבל תמונה טובה לגבי איכות הפלאג-אין.

 

לחצו כאן בכדי להגיע לעמוד ההורדה של הפלאג-אין, בוא תוכלו למצוא גם את ההוראות (Manual), שתמיד מומלץ לקרוא