Bush Babies של בוגר קיובייס ארז נווה – תכירו את אחד מהרכבי האינדי המבטיחים בארץ

צילום: מתוך עמוד הפייסבוק הרשמי של הלהקה

ארז נווה, בוגר קורס קיובייס ב-BPM הוא המתופף והקלידן של אחד ההרכבים המבטיחים ברוק הישראלי, Bush Babies, שעומד לפני אלבום בכורה. על האלבום הם עבדו באולפן הביתי של ארז “אנחנו כותבים, מלחינים, מקליטים, עורכים ואף עושים את הקליפים בכוחות עצמנו, הרבה בעזרת הכלים שרכשתי בלימודי קורס קיובייס” הוא מספר.

אבל עוד לפני הראיון, קצת רקע: הרכב האינדי רוק החיפאי ה”בוש בייביז” החל את פעילותו בשנת 2013 . חברי ההרכב כוללים את: דוד קידר- שירה וגיטרה אקוסטית, שלמה אטיאס – גיטרה חשמלית, ניר בראב- גיטרה בס וכאמור גם את בוגר BPM, ארז נווה – שאחראי על התופים והקלידים. המוסיקה של ההרכב המסקרן מושפעת מטווח רחב של סגנונות רוק בהשראת להקות כגון: RADIOHEAD ,MUSE(השנים המוקדמות), REM, COLDPLAY, MANIC STREET PREACHERS, ELBOW וה-NATIONAL.

הסינגל הראשון של ההרכב “Still Breathing” שוחרר לרשת בקיץ 2013 , עליו כתב מבקר התרבות והמוסיקה של אתר NRG: “אינדי רוק אמריקאי בנעלי בוקרים, אבל לגמרי מייד אין יזראל. “Still Breathing” הוא שיר נסיעה זורם, קליט וכיפי, מוגש עם המון פתוס כמיטב המסורת, ומתבקש שתאזינו גם לו.” לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן.

פעילות ההרכב בשנת 2014 התמקדה בכתיבת שירים חדשים לאלבום הבכורה הנמצא בשלבי הקלטות בימים אלה, ולאחרונה הופיעו גם בחיפה.

ארז, ספר קצת על ההקמה של ההרכב. מי כותב/מלחין את החומרים ואיך עובד תהליך ההפקה?
“שלמה (גיטרה), ניר (בס) ואני (תופים, וקלידים בהקלטות) מנגנים כבר שנים רבות יחד בהרכבי קאברים (בינהם מופע מחווה לפרל ג’אם שרץ מזה ארבע שנים). לפני כשנתיים שלמה הכיר לנו את דודו, כיוצר שכתב והלחין עשרות שירים מקוריים באנגלית. ישר קפצנו על הרעיון לעבד את השירים שעד כה נוגנו על גיטרה אקוסטית להרכב מלא.

עבדנו תחילה באולפן הביתי שלי על סקיצות לעיבודים, זה היה הטריגר הראשי שלי לחפש הדרכה מקצועית על קיובייס, הרגשתי שחסרים לי כלים שיהפכו את תהליך ההקלטה לזורם יותר ומקצועי אפילו בשלב שנראה לא חשוב כמו סקיצה, אך בעצם הוא הבסיס לעיבוד של השיר, אם בסוף הסקיצה לא תשמע טוב, השיר לא יקבל את ה-OK של כולם והוא לא יגיע להפקה והקלטה מקצועית.

לאחר שעיבדנו יחד ארבע שירים, נכנסנו לאולפן מקצועי שבו ניר שותף, והקלטנו אותם בתהליך מזורז יחסית, שכן הסקיצות כבר נתנו כיוון ברור. אבל קרה משהו מאוד מעניין בתהליך ההקלטות, בכל פעם שנפגשנו באולפן ישבנו גם לכתוב ולהלחין יחד. אחד מתחיל רעיון לנושא או משפט, השני כותב את המילים, השלישי מלחין וכך מתחלפים בתפקידים בכל שיר ושיר (כן, גם אני המתופף מלחין, בכובעי כפסנתרן). התהליך ארך מספר חודשים והיה כל כך מוצלח ומהנה מבחינתנו, שבסופו יצאנו עם 14 שירים חדשים! שירים שעל המילים והלחן כולנו חתומים כיוצרים, מבלי להבחין מי כתב או הלחין קטע זה או אחר.”

איך הגעת ללימודים ב-BPM?
“לא הייתה לי התלבטות איפה ללמוד, שכן את BPM אני מכיר כלקוח, מהימים שהייתה לי חברה לבניית אתרים ובנינו את הפורטל התדמיתי ומערכת ניהול התכנים. באופן אישי אפילו עיצבתי את אחד מגרסאות הלוגו של BPM שהחזיק מעמד מספר שנים”

מתי התחלת לעסוק במוזיקה?
“למדתי פסנתר מגיל שש במשך כ-13 שנה (קלסי וג’אז), למדתי במגמת מוסיקה בבית הספר לאמנויות רעות והמשכתי בתיכון לויצ”ו בחיפה דווקא במגמת צילום, אך עדיין הייתי זה שמנגן בטקסים של בית הספר. תוך כדי הצבא היה לי אולפן ביתי שבו הפקתי ג’ינגלים לרדיו ושירים במתנה, והזמרת המובילה שלי לנושא היתה שירי מימון שהייתה אז בת 16. בעשור האחרון החלטתי לנגן מעט בתופים, הם תמיד משכו אותי ולמזלי הצלחתי למצוא נגנים שיסכימו לנגן איתי. הייתי שמח למצוא זמן ללמוד ולהתאמן, אך כשותף בסטארטאפ ושני ילדים חמודים האימון היחיד הוא בזמן חזרה, הקלטה או הופעה”

איפה הופעתם עד היום ומה התכניות לעתיד?
“הופענו בפסטיבל “על גג העולם” כמופע חימום חצי אקוסטי לאפרים שמיר הענק, בפסטיבל אינדי מאה, במועדון בסירופ וכעת שהמופע מלא במלאי שירים מקוריים פרי עטנו המשותף, אנחנו מתכננים לסיים הקלטות לכל הרפרטואר בחודשיים הקרובים ולהעמיד הופעה שתתבסס על ההפקה שנעשתה באולפן. כלומר, גיטרות ליווי, קולות, קלידים.. את השיר “פרופוגנדה” כתבנו, הלחנו הלקטנו והפקנו את הקליפ בתוך שבועיים! כי נושא המלחמה כל כך בער בנו.

מתי ואיפה אפשר לראות אתכם על הבמה?
“ההופעה הקרובה ביותר היא ביום שבת הקרוב, 13 לחודש, בפאב האליס בחיפה.
כדי להתעדכן בהופעות נוספות וחומרים חדשים, כדאי לעשות לייק קטן לעמוד ההרכב בפייסבוק ולעקוב בעמוד הבנדקמפ

רוצים גם? עוד על לימודי קיובייס בBPM