יותם ברוכיאן סטודנט במסלול BSP:

מה הביא אותך ללמוד ב- BPM?

כשאני חוזר בזיכרונותיי שנתיים אחורה, אני נזכר שלא היה לי פשוט כלל וכלל למצוא מוסד לימודים שיתאים למה שחיפשתי. הדבר היחיד שידעתי הוא שאני רוצה לקחת את הכישרון שלי להלחנה, ולהפוך אותו מ”סתם נגינה משעממת על פסנתר” למוצר מוגמר ואיכותי, בין אם זה שיר, מוזיקת רקע למשחק מחשב, פסקול לסרט או אפילו סתם רינגטון… בתום הרבה (מאוד…!) חיפושים בחרתי במכללת BPM ובמסלול BSP – המסלול המלא והמקיף ללימודי סאונד והפקה. כעת אני כבר בסמסטר האחרון ללימודים, וככל שהזמן חולף אני מרוצה יותר ויותר מבחירת מסלול הלימודים שעשיתי.

במה תורמים לך הלימודים במסלול BSP:

כל אחד מאתנו, תלמידי המחזור, התחיל את המסלול עם פערי יידע כאלה או אחרים, לצד הכישרון. אני אישית ממש הרגשתי שאני מתחיל מאפס בתחומים מסוימים. אולם כל זה נעלם בסמסטר הראשון, שבו דאגו להקנות לנו את כל היסודות הנדרשים – כמובן בשילוב עם העברת חומר מתקדם נוסף. המסלול הוא אכן “מקיף” את שלל הנושאים והמקצועות בעולם המוזיקה וההפקה. לומדים בו להלחין, לעבד, לתזמר, להפיק, להקליט, לעצב סאונד ועוד – כל אלה תוך כדי הבנת עולמות שונים וז’אנרים שונים, ובמסגרת זמנים יעילה, מקיפה וממצה.

ספר על חווית הלימוד שלך במכללה:

דומני שאין עוד מכללה שעוקבת באדיקות כה רבה אחר התפתחות תעשיית המוזיקה, ודואגת להתאים את תכני הלימוד – וכן את הקידום ואת ההכוונה של הסטודנטים ושל הבוגרים – לעולם שבחוץ. אף פעם לא קופאים על השמרים, תמיד ישנה דינאמיות.. כל שיעור במכללה הוא עולם ומלואו, בזכות מרצים מעולים ומוכשרים כמו המפיק המצליח גל פדה, חגי דוידוף (המאסטר בקיובייס), יחזקאל רז (המומחה לאבלטון), גיא בן צבי (המאסטר בעולם תאוריית המוזיקה) ורועי קופרווסר (שכותב מוזיקה לסרטים) – וזאת רשימה חלקית בלבד.

ספר על חווית התרגול שלך באולפני המכללה:

הציוד בכיתות ובאולפנים הינו חדיש, יעיל ומותאם לתעשייה, וכולל מחשבי PC ו-Mac, מקלדות שליטה ומוניטורים איכותיים, כרטיסי קול ומיקסרים, גיטרות, גיטרות בס, מערכות תופים, פסנתר חשמלי, שלל מיקרופונים להקלטה, ובעצם מה לא. חוויית התרגול האישי באולפנים מקנה ניסיון רב וביטחון, ומחלקת התפעול הטכני תמיד נמצאת שם במקרה של תקלה או של סתם צורך בעזרה… ובנוסף גם מנהלת הלימודים, המזכירות ומחלקת השיווק וקידום הבוגרים פועלים ומסייעים כל העת.

מהן כוונותיך להמשך?

עם הזמן מתחזקת אצלי ההבנה שמה שאני אוהב לעשות יותר מכל, ומתכוון להתעסק בו בעתיד, הוא כתיבת מוזיקה למדיה ויזואלית מכל הסוגים והמינים – סרטים, סדרות, פרסומות, משחקי מחשב, וכל דבר שמתקשר לפוסט פרודקשן. כבר התחלתי לעבוד על כמה פרויקטים, ותמיד אשמח לעוד.