Masego בראיון על הפקה, יצירה ונגינה

מיקה דיוויס, המוכר יותר בתור מאסגו (Masego), הוא אחד מהשמות המבטיחים במוזיקה הבינלאומית כרגע. את המוזיקה שלו הוא מגדיר כשילוב חוצה-ז’אנרים הכולל בתוכו ג’אז, האוס וטראפ, והביצועים שלו זכו לעשרות מיליוני צפיות ביוטיוב, מבין השאר עם FKJ שביקר בארץ לפני כשנה וביצוע בפרויקט Colors שזכה להצלחה מסחררת ברשת. מאסגו יגיע ב-7.10.18 להופעתו הראשונה בישראל אשר תתקיים במועדון הבארבי ולכבוד הגעתו, תפסנו אותו לשיחה קצרה על מה שקורה מאחורי המוזיקה הסוחפת והפרסונה המעניינת.

 

 

כתיבת שירים והפקה מוזיקלית, ראיון עם מאסגו

 

בתור אחד שידוע כמבצע לייב מחונן, האם התהליך היצירתי שלך מבוסס על נגינת לייב?

“אני בדרך כלל עושה פריסטייל בסגנון של Lil Wayne, תוך כדי שאני בג’אם סשן עם חברי ההרכב שלי ואנשים נוספים שמפרים את התהליך היצירתי”.

 

עושה רושם שלמרות שהמוזיקה שלך מבוססת על 3 ז’אנרים שלרוב לא נמצא ביחד, הצלחת למצוא שיטה לשלב אותם ביעילות. מה הטיפ שלך לאמנים שרוצים לשלב ז’אנרים לא שגרתיים במוזיקה שלהם?

“השילוב בין הז’אנרים אצלי הוא לא התוצאה של משהו מחושב או מתוכנן במיוחד. אני פשוט עושה את המוזיקה שאני רוצה לעשות והשילוב קורה באופן טבעי. לכן אני ממליץ ללכת אחרי הלב שלכם ולתת לאינסטינקטים שלכם להוביל אתכם ביצירה – אחרת התוצאה לא תהיה אותנטית”.

 

אתה מנגן על לא מעט כלי נגינה – מה הביא אותך ללמוד כל כך הרבה?


“התחלתי לנגן על תופים בגיל 8, ועם הזמן הצטרפו לרזומה גם פסנתר, סקסופון ושירה בתקופה שעד הקולג’, עם כלים נוספים שהגיעו גם אחרי. לכל כלי נגינה חדש שלמדתי לנגן קשורה תמיד אישה כלשהי, שתפקדה כמוזה שנתנה לי השראה ללמוד אותו”.

 

ובאיזה מכלי הנגינה עליהם אתה מנגן אתה מרגיש הכי “בבית”?

“המפוחית היא הצורה הכי חופשייה של ביטוי מוזיקלי אצלי. המכניקה הייחודית לה, שמאפשרת לי להגיע לתווים מסוימים בצורות נגינה מסוימות, מפרה אותי יצירתית ונגינתית”.

 

זאת הולכת להיות הפעם הראשונה שלך בישראל. מה שמעת עלינו?

“אחת הזמרות בהרכב שלי הייתה בישראל בעבר. היא סיפרה לי שהיא מדהימה ביופייה והאוכל מדהים. אני בעיקר מתרגש בגלל האהבה הרבה שאני מקבל מקהל המעריצים המקומי”.

 

מיהו האומן שגרם לך להתאהב במוזיקה?

“הרצון העז לעשות מוזיקה התחיל דווקא מקובי ברייאנט. לא הרבה יודעים, אבל קובי ברייאנט ושחקני כדורסל נוספים כמו שאקיל אוניל התנסו ביצירת מוזיקה בשלבים שונים בקריירה שלהם. נחשפתי לזה לראשונה מקלטת ישנה שבה ראיתי את קובי בראיינט כמוזיקאי – ראיתי אדם שהיה נמצא במשבצת מסוימת בחיים ולמרות זאת החליט לצאת מאותה משבצת ולעשות משהו בתחום אחר לחלוטין. זה גרם לי להבין שכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה. בהמשך הדרך נחשפתי גם ל-J.Moss, שמבחינתי היה מה שחתם את הרצון שלי לעסוק במוזיקה”.

 

לאחרונה הוצאת את אלבומך הראשון, ‘Lady Lady’, מזל טוב! מהו השיר שהכי זכור לך מבחינת התהליך היצירתי שלו?


“ללא ספק, Sugar Walls. הגעתי לאולפן, והזמרת איתה עבדתי בדיוק התמודדה עם משבר יצירתי. אז כמו תמיד, הבאתי לה שיבולת שועל כי דברים טובים מתחילים עם שיבולת שועל, והתחלנו להתחמם. הייתה אווירה ממש מגניבה באולפן, סיפרנו סיפורים אחד לשני והעלינו זכרונות, ותוך כדי החימום תפסנו את אחד הלופים שלי מנגן על הנבל הדיגיטלי וזה הפך לשיר עצמו”.

 

מי הדמות הכי מעניינת / כיפית שיצא לך לפגוש לאורך הקריירה?

“פגשתי את מייקל ליג מההרכב Snarky Puppy. הבחור היה מלא באנרגיה טובה, נתן המון אהבה ופרגון ואפילו סווטשירט בחינם. מיותר לציין שאני עד היום לובש את הסווטשירט הזה בהזדמנויות”.

 

צפו ב-Choke Beat Orchestra (מחברי ההרכב עומר לוז, בוגר מסלול BSP במכללה) בקאבר ל-‘Old Age’ של Masego

 

מי המוזיקאי שהכי היית רוצה לעבוד איתו כרגע?

“טיי זונדיי (אושיית היוטיוב מאחורי הלהיט הוויראלי הוותיק, ‘Chocolate Rain’). חוץ מזה שהוא נראה לי איש עם אנרגיה מוזיקלית מרתקת, יש לו גם טווח ווקאלי יוצא מן הכלל שאני בטוח שיהיה אפשר לעשות איתו דברים כיפיים באולפן. הייתי שמח לפגוש אותו כשאני מצויד בפסנתר ופדאל לופר, ולנגן עם מה שזה לא יהיה שייצא ממנו ווקאלית”.

 

האם אתה מעדיף לעבוד באולפנים מסחריים או ביתיים?

“כאשר אני בתהליך של יצירה, בין אם לבד או עם אנשים, אני אוהב שזה באווירה ביתית. אני מאוד אוהב לארח, ולבשל לאורחים שנמצאים אצלי – לכן אני לרוב אעדיף את האולפן הביתי שלי. הנוחות של האולפן הביתי מאפשרת לי לפרוח גם יצירתית”.

 

באיזה ציוד אתה אוהב להשתמש בתהליך היצירתי שלך באולפן?

“אני אוהב מאוד להגביל את עצמי, אז אני מוצא את עצמי משתמש המון במיקרופון פשוט דוגמת ה-Shure SM58, יחד עם רמקולים ביתיים זולים. את ההאזנה שלי אני מבצע על אוזניות iPad דור ראשון – אני בודק האם הקיק בועט גם כששומעים אותו דרכן, ואם כן, אני יודע שהסאונד מספיק טוב בשביל לעבור את מבחן הרכב, שהוא מבחינתי השלב הבא והמרכזי בבדיקות הסאונד שאני עושה”.

 

מה נותן לך השראה כאומן?

“הייתי שמח לענות על השאלה דרך סיפור: הסיפור מספר על ילד שגדל במצרים, והיה מוכר קריסטלים. מעבר לקריסטלים שתמיד היה מוכר, היה גם רועה כבשים, והיה לו עדר עליו תמיד השגיח. יום אחד הגיע לדוכן הקריסטלים שלו בחור עם הצעה עסקית – הוא הציע לילד להסתובב בעולם למקומות בהם הביקוש לקריסטלים גבוהים יותר ובכך להגדיל את הרווחים שלו. הילד סירב להצעה בתירוץ שהוא לא יכול עם כל האחריות שיש לו, כולל העדר עליו הוא צריך להשגיח, להצליח להסתובב בעולם. אמר לו האיש בתגובה שהוא חייב להיות בעל היכולת לשמור על הדברים החשובים לו מבלי לדרוך במקום, שכן הוא לא יתפתח לשום מקום אם הוא לא מצליח לשלוט על העדר שלו בצורה שמאפשרת לו לצאת מהמקום בו נוח לו.

הסיפור הזה יצר אצלי הזדהות עמוקה, שכן ההחלטה להתחיל להופיע ברחבי העולם עם ההרכב שלי הייתה החלטה לא נוחה ופשוטה בכלל, אבל הכרחית להמשך הצמיחה שלי כאומן. ההשוואה של ההרכב שלי והשאיפות המוזיקליות שלי לאותו עדר כבשים שהילד רצה להישאר באזור הנוחות שלו בגללו, עזרו לי להבין שאני חייב לפתח את היכולת הזאת”.

 

Masego יגיע להופעה חד-פעמית בבארבי ת”א ביום ראשון, ה-7.10.18. לרכישת כרטיסים לחצו כאן

רוצים ללמוד איך ליצור ולהפיק מוזיקה בבית? לפרטים על מסלול אולפן ביתי במכללת BPM