איך להיות דיג’יי מצליח? המפיקות והדיג’יות של מכללת BPM מספרות – חלק 1

תעשיית המוזיקה היום מלאה בדיג’יים רבים ומקצועיים, אך ביניהם ניתן גם לזהות דיג’יות שמצליחות לבלוט על פני האחרים. דיברנו עם לירון אבוטבול ולודה גרוס שלמדו במסלול EMP במכללת BPM – המסלול המקיף להפקת מוסיקה אלקטרונית כדי להבין איך זה להיות מוסיקאית עובדת בפול טיים בתעשייה.

 

LIRON ABUTBUL – SHAKTI

תכירו את הסטודנטית לירון אבוטבול, בת 21 מקריית גת, שהתחילה ללמוד במכללה לפני מספר חודשים במסלול EMP. בגיל 15 היא התחילה לעסוק במוזיקה בתור מפיקה והייתה יוצרת קטעים באולפן הביתי בז’אנר הטראנס ומעלה לאינטרנט באופן חובבני. לירון תמיד אהבה מוזיקה אך לא ידעה שאפשר להפוך את התחביב גם למשהו מקצועי, עד שהחומרים שהעלתה לרשת סחפו פניות וההצעות לא הפסיקו להגיע. בגיל 16 היא הופיעה על במת גמר כוכב נולד בספיישל דיג’יות בערוץ 2 יחד עם אומנים גדולים, מה שגרם ללירון להבין כי זה המקום שלה – היא החליטה להגשים את החלום ולהיות דיג’יית. כיום ניתן לפגוש אותה מנגנת במועדונים ברחבי כל הארץ.

איך התחלת לעשות מוזיקה?
באתי ממשפחה של מוזיקאים, שני דודים שלי עובדים בתעשיית המוזיקה. נחשפתי להכל בגיל צעיר. אבא שלי היה שדרן רדיו, אז הייתי מבלה באולפנים במשך כל הילדות שלי, הכל תמיד היה מוזיקלי סביבי. זה לא שקמתי איזשהו בוקר והחלטתי סתם שאני הולכת להיות דיג’יית – ישבתי יום אחד מול המחשב וחקרתי את זה לעומק, התחלתי לשחק עם תוכנות עד שיצא משהו וזרמתי על זה. ככה הכל התגלגל.

איך הלימודים במכללה תורמים לך לקריירה?
רק התחלתי לא מזמן, אבל כבר עכשיו אני יכולה להגיד שזה מועיל לי המון. דבר ראשון, זה נותן לי מוטיבציה. אני חוזרת מהמכללה והדבר הראשון שבא לי לעשות זה לשבת ולקרוע את התוכנה. פשוט לשבת ולעבוד. במסלול שאני לומדת, EMP, בכל יום אנחנו לומדים נושא מסוים מה שגורם לי לחזור הביתה ולרצות להמשיך לדעת הכל לקראת מחר. אני יושבת ועובדת עד השעות הקטנות של הלילה.

האם את מרגישה שכאישה היה לך קשה יותר להשתלב בתעשיית המוזיקה?
יש כאלו שיגידו שזה יותר קל, יש לך את הפריווילגיה הזאת שאישה אז את ישר נחשבת גימיק, אבל חד משמעית לא עושים לך הנחות. אין דבר כזה בגלל שאת אישה יכניסו אותך לדברים – את צריכה ליצור מוזיקה טובה ולהוכיח את עצמך לכולם, אין וויתורים, אבל ככה זה לכולם. זה שאני אישה לא הקשה עליי, אולי זה שהייתי ילדונת גרם לכך שיתייחסו אליי פחות ברצינות אבל עם הזמן זה עבר והלימודים במכללה מבגרים אותי וגורמים לי להתמקצע יותר.

אמרת שכבר הגעת עם ידע מהבית, אז איך בכל זאת הטכניקות שאת לומדת במכללה עוזרות לך?
אתה לומד כל דבר מהבסיס, מנקודת האפס. כל הידע שיש לי מהבית זה דברים שאף פעם לא למדתי בצורה מקצועית, זה כלים שרכשתי מניסיונות עצמיים בבית. במכללה אני לומדת הכל בצורה חלקה ונכונה יותר, יש הרבה דברים שהייתי עושה אבל לא כמו שצריך. מעבר לזה אנחנו לומדים בכל יום דברים חדשים, טכניקות חדשות, דברים שלא ידעתי ולא חשבתי עליהם אפילו.

למה היית ממליצה ללמוד דווקא במסגרת שבה את לומדת כעת?
מאותו יום שהגעתי לפגישת ייעוץ התרשמתי מהצוות, מהאולפנים, מהציוד והרמה הגבוהה. הכל במכללה מאוד מקצועי. מבינים שיש עם מה לעבוד. מעבר לזה המכללה נותנת תחושה ואווירה ביתית, אנחנו כאן כדי לעזור, לשפר ולדחוף. יש שם אנשים שרוצים שתצליח ולא באים, מעבירים שיעור והולכים. יושבים איתך באופן פרטני עד שתצליח. אפילו שהלמידה היא למידה בקבוצות היחס הוא אישי, כיף לבוא ללמוד ואני כל שבוע מחכה לימים שאני במכללה ולבוא לאווירה הכיפית הזאת, הכל מוזיקלי וכיף.

tumblr_ogl7diDFZ31r55ljko5_1280

 

LUDA GROSS – DJ LADY-L

הסטודנטית השנייה שאנחנו רוצים לספר לכם עליה היא לודה גרוס, בת 29 מראשון לציון שסיימה את הלימודים במכללה לפני כשנה וחצי. לודה תמיד אהבה דבר דבר שקישר אותה לחברים, ימי הולדת במסיבות. מילדה שאהבה לשבת על המחשב, להוריד מוזיקה, למיין ולסדר אותה, היא הפכה לlady L, דיג’יית בחתונות, מנחה תוכנית קבועה ברדיו 101 FM בכל יום שישי בו היא עולה עם סט משלה, ועובדת על טראקים חדשים ביחד עם הפארטנר שלה. בנוסף להכל היא גם ארגנה וניגנה במסיבת הרחוב של ראשון לציון.

כיום רוב הדיג’יים בתעשייה הם גברים. את מרגישה היה לך קשה יותר להשתלב ביניהם?
זה לא פשוט, אבל בחורה היא עדיין הנסיכה, את יכולה לבקש עזרה מבלי להתבייש ויעזרו לך. עד כמה שזה כיף, זה גם נורא קשה, אני לא אכחיש. קיבלתי הרבה ברקסים מאנשים לא פרגנו, אבל זה קורה לכולם. לא התעסקתי יותר מדי באיך אנשים מגיבים ופשוט התחלתי לבנות את עצמי כמו שאני. לפני שעסקתי במוזיקה הייתי רקדנית באירועים, הכרתי את האנשים הנכונים וידעתי עם מי ליצור קשרים כשהחלטתי לשנות כיוון. עזבתי את הריקודים, קניתי ציוד ומחשב וכעבור שלושה שבועות כבר סגרתי הופעה לבד במועדון.

מה החלום הכי פרוע שלך מבחינה מוזיקלית?
אין לי חלום אחד מסוים ופסגה מסוימת שאני רוצה להגיע אליה, במות והפעות זה עניין חולף. כמובן שאני רוצה להגיע לבמות גדולות כמו הטומורולנד או הופעות ומסיבות בריכה בווגאס, אבל הדבר העיקרי שאני רוצה הוא להמשיך לעשות מוזיקה. אני רוצה להגשים את עצמי, להתפתח ולהמשיך לעשות לעצמי טוב. פשוט להיות איפה שטוב לי, לנגן את המוזיקה שלי ולצבור את הקהל שלי.

איך מה שלמדת במכללה עוזר לך בקריירה כיום?
אני עובדת ביחד עם פרטנר שמאוד טוב טכנית, קוראים לו אופיר אמסלם וגם הוא לומד ב- BPM וקיבל את הכלים שלו שם. בזכות הדברים שלמדתי במכללה הצלחתי לבנות לעצמי סגנון ולהבין מה אני באמת אוהבת, שזה מוזיקה עם קצב טוב שתגרום לאנשים לזוז, סגנונות כמו אלקטרו האוס ודיפ האוס. למדתי לזהות סאונדים ולדעת איך להגיע ליצירה אליה אני רוצה להגיע. בזכות זה, כשאני ואופיר יוצרים טראק אני יכולה להכווין אותו בטבעיות ולהגיד לו דברים כמו “תעלה פה את העליה, תעבוד פה על הקיק” ואנחנו יכולים לעבוד בעבודת צוות. כרגע אנחנו מנסים להחתים לייבל.

למה ללמוד דווקא במסגרת שבה למדת?
יש המון קורסים במכללה, אתה מתנסה בכל מיני דברים וכיוונים. אני למדתי במסלול EMP, המסלול המקיף להפקה אלקטרונית. כשנרשמתי למכללה לא היה לי מושג בדברים בסיסיים מאוד, לא ידעתי כלום. הקורס פתח לי הרבה עולמות. יש לי בעיות קשב וריכוז ותמיד היה לי קשה לשבת בכיתה וללמוד, ופתאום זה נהיה אפשרי, מעניין ומטורף. את מתחילה להבין מה קורה סביבך, את מתעמקת ומתנסה בכל מיני דברים ובמשך שנה את חשופה לעולם של מוזיקה, פוגשת מורים מדהימים וטיפים שלא תשמעי במקומות אחרים. אתה לומד עם חברים שיש להם אותם שאיפות כמוך ואתם מדרבנים אחד את השני. הרבה חברים שלי מהקורס של BPM הגיעו מאוד רחוק. למדתי במכללה מכל דבר קטן ואחרי שסיימתי את הלימודים אמרתי לעצמי שרק עכשיו התחלתי. הכל עכשיו היה הקדמה, ועכשיו הגיע הזמן לקחת את הכלים שרכשתי ולהשתמש בהם כדי לבנות את עצמי.

tumblr_ogl7diDFZ31r55ljko1_1280

רוצים גם ללמוד הפקה מוסיקה אלקטרונית? הירשמו למסלול EMP במכללת BPM