האיש שכולם רוצים להכיר בתעשיית המוסיקה האלקטרונית

מאת: מכללת bpm

כולם מכירים את השם גיא סלמה, אבל בקרוב תלמידי bpm יכירו את האיש שמאחורי השם. גיא סלמה,מנהל מחלקת יחסי הציבור בלייבל הטראנס המוביל הוממגה מצטרף למכללת bpm וילמד אתכם איך להתקדם בתעשיה.

גיא סלמה כבר מזמן הפך למילה נרדפת לטראנס. זה האיש שהעלה את הטראנס למיינסטרים באמצעות תוכנית קבועה ששודרה ברדיו ESC99, אתם מכירים אותה בשם TRANCE ON AIR. זה האיש שהוציא שלושה אוספי טראנס מצליחים (TRANCE ON AIR , TRANCE ON B-TRANCE, AIR 2 ) וניגן ברחבי העולם. זה האיש שמנהל את מחלקת יחסי הציבור ומחלקת הבוקינג של לייבל הטראנס המוביל בעולם הומגה. זה האיש שכולכם רוצים ללמוד ממנו. ולהכיר.

הרומן של סלמה עם הטראנס התחיל במאה הקודמת: “כשהבאתי ב-93 דיסקים מאילת ואמרתי שהטראנס הולך להיות הדבר הבא, כולם אמרו לי שאני משוגע”, הוא מספר, “אבל לא וויתרתי, היה לי ברור שישראל תהיה מעצמה שמייצאת חומרים כאלה לחו”ל”.

הרבה מנהלים, אומנים ואנשי תעשיה הרימו גבה שסלמה קיבל תוכנית אישית בשנת 2000, בה שידר את מוסיקה אלקטרונית-ישראלית-מקורית. מעטים האמינו בחזון אותו נשא – להפוך את הטראנס למיינסטרים: “העובדה ש- infected mushroom הצעידו את becoming insane במצעדים בגלגל”צ והגיעו למקומות ראשונים אומרת הכל”, הוא פוסק, “אם אלמנטים של טראנס נמצאים בהרבה סגנונות מוסקלים מהיפ הופ עד דאנס ואם היום מנגנים טראנס בחתונות והסבתא רוקדת זה ה’אמא’ של המיינסטרים”.

סלמה, הולך לקחת חלק משמעותי במערך הפדגוגי של מכללת bpm וללמד את יסודות האתיקה המוסיקלית: קורס שיענה על מגוון שאלות רחב העולה בראשו של כל תלמיד: מה כן מותר ומה אסור לעשות מול האנשים בתעשיה, אתיקה והשלכותיה, מדוע יש צורך בהמצאה מחודשת מדי כמה שנים, איך עושים את זה, איך מכינים את היסודות בעולם ה-שואו ביז, איך לשמור על הגחלת לתקופה ארוכה, מה נכון לעשות מבחינת ייצוג? האם

נכון לחתום בלייבל? האם לקחת יחצ”ן? איך עושים מיתוג ועוד שלל נושאים.

סלמה: “אם בכיתה שלי לומדים 15 תלמידים ולכל אחד יש ארבעה קטעים, נתעסק בשאלה איך הם לוקחים את הקטעים, אורזים אותם באריזה הנכונה, ומגישים אותם למקום הנכון. ואיך בסופו של דבר, נגרום לכך שזה יעניין את אותו ברנש ששולט בלייבל.

סלמה, שמפתח מזה שנים את כישורי ההוראה שלו, בין היתר בסדנאות אומן במכללת bpm, ילמד את הקורס המבוקש במסגרת מסלול ה-emp (הפקת מוסיקה אלקטרונית): “ללמד מבחינתי זה כמעט כמו לנגן”, הוא מספר בהתרגשות, “אני מאד אוהב לתת מעצמי ולחלוק ידע עם אנשים שנמצאים איתי באותו וויב זה דבר מדהים. בכל שיעור אני לומד משהו חדש על עצמי או על דור ההמשך.. איך אומרים? מכל מלמדי השכלתי”.