פלאגינים להורדה בחינם, מאגר פלגינים כולל מדריכים

פלאגינים וכלים ווירטואלים הם כיום חלק בלתי נפרד מהארסנל של מפיקים מוזיקליים בסביבה הממוחשבת. בכדי לעשות לכם קצת סדר, סידרנו לכם רשימה של כמה מקורות טובים ובריאים להורדה של פלאג-אינים, בלי קאץ’ ובלי בלאגן!

 

להגעה לרשימת האתרים להורדה חינמית של פלאגינים לחצו כאן

 

רוצים ללמוד סאונד והפקה בצורה מקצועית? לפרטים על מסלול BSP המקיף להפקה מוזיקלית במכללת BPM

 

הורדת פלגינים בחינם, קווים מנחים

פלאג-אינים להורדה בחינם - מכללת BPM

לפני שאתם מתפרעים על האתרים האלה ומורידים את כל הפלאג-אינים שאתם יכולים, אנחנו ממליצים קודם כל לקחת מספר דברים בחשבון.

 

הקדישו את הזמן לקרוא את ההוראות!

אם יש גישה שחשוב לאמץ, ולא רק במוזיקה, היא גישת ה-RTFM (קיצור ל-Read The F$#@ing Manual). כן, גם אם התרגלתם כל חייכם ללמוד בעצמכם דרך קפיצה ישירה למים העמוקים והתנסות בשטח, דווקא בעולם המוזיקה חשוב לשנות את ההרגל הזה.

קריאת ההוראות, מעבר לכך שתעזור לכם להבין את הפלאג-אין בצורה מיטבית, גם יכולה ללמד אתכם שיעור בהפקה דרך שימוש בדרכים שלא הייתם חושבים עליהן בכלל. באופן כללי, קשה לשפוט פלאג-אין בלי שאנחנו יודעים באמת למה הוא מסוגל.

זיכרו – תמיד עדיף פלאג-אין פחות טוב שאתם יודעים איך להשתמש בו, מאשר פלאג-אין מעולה שאין לכם מושג מה אתם עושים איתו!

 

לא כל פלאגין שווה הורדה

למרות שמאוד חשוב לצבור כמה שיותר ניסיון בכמה פחות זמן, לא כל פלאגין ייתן לכם את מה שאתם צריכים. חשוב שתורידו פלאגינים אשר אתם חושבים שביכולתכם להבין בתור התחלה, ולא ליצור בזבוזי זמן ותסכולים מיותרים על פלאגינים שאתם לא מבינים אותם מבחינת הקונספט והמטרה אותה הם באים לשרת.

מעבר לזה, קיימת אפשרות שתורידו פלאגין שמתוקף היותכם מתחילים לא תבינו כיצד הוא פועל, ותפסלו אותו לתמיד למרות שבעתיד יוכל לשמש אתכם מאוד.

 

גם הפלאג-אינים המובנים בתוכנה שלכם בסדר

למרות שהם באים כברירת מחדל, הפלגינים שמגיעים עם תוכנת ה-DAW שלכם ברוב המקרים ברמה מאוד טובה. אז לפני שאתם רצים להוריד פלאג-אינים חדשים ולהעמיס עוד על התוכנה שלכם, תנסו ללמוד ולעבוד עם הפלאג-אינים המובנים בתוכנה שלכם, ותגלו כי בהרבה מאוד מקרים הם טובים יותר מפלאג-אינים חיצוניים.

גם כאן נמליץ להקפיד על קריאת ההוראות, שכן רוב יצרניות ה-DAW למיניהן משקיעות במדריכים מפורטים לשימוש בכלים הפנימיים.

 

שמרו על סדר והבנה של פורמטים

כמעט בכל פלאג-אין שתתקינו תשימו לב כי קיימות המון אפשרויות להתקנה ע”פ פורמטים. חשוב להכיר אותם ולדעת איזה אתם צריכים באופן ספציפי, בכדי לא להעמיס יתר על המידה על המחשב שלכם. להלן הכוונה כללית:

 

64 או 32 Bit

קצב הסיביות. תאימותו למחשב ולתוכנה שלכם נקבע ע”פ התוכנה שלכם, שבד”כ תיקבע ע”פ קצב הסיביות של המחשב שלכם. חשוב שתבררו אם המחשב שלכם עובד על 32 או 64 ביט, שכן עבודה בפורמט הלא נכון עלולה ליצור תקלות. באופן כללי חשוב לדעת שהעולם נכון לכתיבת מאמר זה במגמת התקדמות לעבר ה-64 ביט, ויותר ויותר תוכנות DAW זונחות את פורמט ה-32 bit הישן.

 

VST/VST3

ה-VST (ראשי תיבות Virtual Studio Technology), הוא אחד הפורמטים הוותיקים ביותר בעולם ההפקה הממוחשבת, ונוצר ע”י סטיינברג, יצרנית קיובייס, ב-1996. כיום ה-VST הוא אחד הפורמטים הפופולאריים ביותר בתחום הפלאג-אינים, ורוב תוכנות ה-DAW תומכות בו (קיובייס, אייבלטון לייב, פרוטי לופס ועוד…).

עם השנים התפתח פורמט ה-VST ונוצרו לו שדרוגים, החדש מביניהם הוא ה-VST3. כיום עדיין לא כל תוכנות ה-DAW תומכות ב-VST3, כך שאלא אם כן אתם עובדים עם קיובייס, מומלץ נכון לכתיבת מאמר זה לדבוק ב-VST2 ומטה.

 

AU

AU (ראשי תיבות Audio Units) הינו פורמט הפלאג-אינים של חברת אפל, ויישמש לכם במידה ואתם עובדים עם תוכנת לוג’יק פרו (Logic Pro) או גאראז’בנד (Garageband).

 

AAX/RTAS

AAX (ראשי תיבות Avid Audio eXtension) הינו הפורמט איתו עובד תוכנת ProTools של חברת Avid. ה-RTAS (ראשי תיבות Real Time Audio Suite) מתאים ל-ProTools בגרסאות 10 ומטה בלבד.

 

איזה פורמטים מתאימים לאיזה פלאגינים?

למען הסדר הטוב, נסכם את כל הנאמר על הפורמטים למעלה בכדי להתאים את הפורמטים לתוכנות הנכונות.

 

פלאגינים לקיובייס (Cubase)

VST/VST3 32-bit/64-bit
פלאגינים לאייבלטון לייב (Ableton Live)

VST 32-bit/64-bit, תמיכה ב-AU למחשבי מאק בלבד

פלאגינים ללוג’יק פרו (Logic Pro)

AU 64-bit (עד גרסה X גם 32-bit)

פלאגינים לפרוטי לופס (Fruity Loops/FL Studio)

VST/VST3 32-bit/64-bit
פלאגינים לפרו טולס (Pro Tools)

AAX 64-bit (גרסה 11 ומעלה)

פלאגינים לסטודיו וואן (Studio One)

VST/VST3/AU 32-bit/64-bit

 

 


ועכשיו לאתרים…

 

1. Splice, אתר הפלאג-אינים ושירותי הענן למפיקים מוזיקליים

פלאג-אינים להורדה בחינם - מכללת BPM

ספלייס הינו אחד מהאתרים הפופולאריים ביותר כיום להורדת פלאג-אינים. עם האפשרות החדשנית לשירותי ענן למפיקים מוזיקליים אשר מתממשקת עם תוכנות ה-DAW השונות, והשירות המאפשר קנייה בתשלומים של פלאג-אינים מפורסמים כמו Xfer Serum, הסינת’יסייזר פלאג-אין המפורסם, האתר מציע גם רשימה מאוד מכובדת של הפלאג-אינים הכי פופולאריים בעולם המוצעים כיום בחינם.

 

לעמוד ההורדות החינמיות של Splice

 

 

2. KVR Audio, קהילת אודיו ופלאג-אינים להפקה

פלאג-אינים להורדה בחינם - מכללת BPM

KVR כבר שנים רבות אחת הקהילות הגדולות בעולם בכל מה שקשור להפקה מוזיקלית, סאונד ואודיו. עם למעלה מ-300,000 משתמשים, תוכלו למצוא ב-KVR פורומים על הפקה מוזיקלית אקוסטית, אלקטרונית, ציוד, פלאג-אינים וכל הקשור לעשיית מוזיקה.

תחום נוסף ש-KVR מצטיינת בו היא יצירת פלאג-אינים. חברים בקהילה מתנסים ומתלמדים בתכנות ויצירה של פלאג-אינים לבקשת אנשי הקהילה, ובתמורה כל העולם זוכה בפלאג-אינים זולים ואף לא מעט חינמיים!

 

לעמוד ההורדות החינמיות של KVR Audio (שימו לב שהקישור הוא לדף Instruments, כאשר קיים גם עמוד Effects של פלאג-אינים חינמיים).

 

 

3. Plugin Boutique, יצרנית פלאג-אינים לסאונד והפקה

פלאג-אינים להורדה בחינם - מכללת BPM

פלאג-אין בוטיק הם חברה יצרנית של פלאג-אינים מכל הסוגים והקטגוריות, אשר מציעים מגוון רחב של פלאג-אינים חינמיים ובתשלום כאחד. כיום הם נחשבים אחד מהמקורות הראשונים והחזקים ביותר לפלאג-אינים, ומציעים כמה פלאג-אינים חינם ייחודיים במיוחד.

 

לעמוד ההודות החינמיות של Plugin Boutique