אנו חיים בעידן עם מידע וכלים נגישים מאי פעם, הכל במרחק שורת חיפוש וקליק. זאת לעומת עד לפני 15-20 שנה, כאשר תקלוט היה נחלתם של אלו שברשותם ציוד פיזי, כלים יקרים, גישה למאגרי מוזיקה, ידע וטכניקה המצריכים שעות ארוכות של אימון ופרקטיקה. בימינו, המחשב, האינטרנט, התוכנה והאפליקציה מעניקים גישה קלה מאי פעם לציוד (פיזי או וירטואלי), למוזיקה עצמה ולידע שלאורך השנים עבר מפה לאוזן מתקליטן לתקליטן. כדי לגלות מוזיקה חדשה, לנגן על עמדת דיג’יי איכותית ולייצר עריכות מאש-אפים ורימיקסים, אנו צריכים להכיר את הכלים הנכונים וללמוד כיצד להשתמש בהם כדי להשיג את מבוקשינו. בין אם אתם חדשים בתחום ורק התחלתם לחקור ולגלות, ובין אם אתם ותיקים ושוחים בתקליטים שאספתם לאורך השנים, הנה כמה כלים דיגיטליים עכשוויים שבלי ספק כל דיג’יי צריך להכיר.
תוכנות DJ שאתם חייבים להכיר
כדי להרכיב עמדת DJ ברמה המינימלית ביותר, אנו צריכים מיקסר אחד ולפחות שני נגנים. בימינו קיימות תוכנות שיודעות להחליף את העמדה הפיזית, והרבה מעבר. הנה כמה דוגמאות:
Traktor Pro
כבר יותר מעשר שנים שחברת Native Instruments היא יצרנית מובילה של חומרה דיגיטלית למוזיקאים, והיא אחראית על תוכנת Traktor Pro, המביאה למשתמשיה עמדת DJ מפורטת ומלאה ומוסיפה כלים שונים המאפשרים לשכלל טכניקות נגינה בדרכים מגוונות.
לפרטים נוספים על Traktor Pro לחצו כאן
Rekordbox
Pioneer היא אולי החברה הידועה והפופולרית ביותר בעולם ה- DJ, והציוד שלה קיים כסטנדרט ברוב עמדות הדיג’יי שתמצאו. מעבר לעובדה שגם היא מאפשרת לנגן על עמדה וירטואלית הנמצאת על בסיס המחשב, השימוש הפופולרי ביותר בתוכנה הוא דווקא במערכת ייצוא הקבצים, סידור וקיטלוג המוזיקה הדיגיטלית המאוחסנת על המחשב. לתוכנה גרסת Export חינמית המיועדת לייצוא מוזיקה להתקנים ניידים המתאימים למכשירי ה-CDJ/XDJ של החברה, המצויים בעמדות ה-DJ.
תוכנות עריכה והפקת סאונד (DAW)
תפקיד התקליטן יכול להסתכם בהפעלת שירים בלבד – מיקס ובחירת קטעים יכולים לספק הרבה דיג’יים. אבל מאז ומתמיד תקליטנים אהבו לייצר עריכות אקסלוסיביות, לנגן מוזיקה אלקטרונית חיה ולשכלל את יכולותיהם בעמדה. הנה כמה תוכנות שתוכלו לעשות את זה איתן:
Cubase
מהתוכנות הותיקות והפופולריות ביותר בתחום הפקת המוזיקה והסאונד. קיובייס מציעה סביבה אולפנית מקצועית בתוך מסך המחשב הכוללת כלים מתקדמים וציר זמן המאפשר יצירה ועריכה מן הקיים ומהאין.
Ableton Live
תוכנה המציעה סביבה חדשנית ומתקדמת לעבודות סאונד והפקה. בניגוד לשאר התוכנות האולפניות, אבלטון לייב מצטיינת כבר שני עשורים דווקא בשימוש על במות. מלבד ציר הזמן הנוח, התוכנה כוללת גם אופציות רבות המאפשרות זרימת עבודה שונה ודרך עבודה יצירתית יותר.
MIXED IN KEY
אחד המאפיינים של עולם התקלוט הדיגיטלי הוא ניתוח הנתונים של המוזיקה שלנו. כלי אמין במיוחד בהקשר זה הוא תוכנת Mixed In Key. התוכנה מסוגלת לנתח ברמה גבוהה נתונים לגבי כל חומר מוזיקלי: סולם, דירוג ל-10 רמות אנרגיה ואפילו הצבת Cue אוטומטי. היא מסוגלת “לשתול” את הנתונים על גבי הקבצים עצמם לעבודה נוחה כמעט בכל תוכנות ה-DJ.
לפרטים נוספים על Mixed In Key לחצו כאן
אפליקציות לדיג’יי ותוכנות נוספות
מעבר לתוכנות המרכזיות שתעבדו איתן כדיג’יי כדי לתקלט או ליצור מוזיקה לסט שלכם, יש גם לא מעט יישומים ותוכנות שחשוב שתכירו מקרוב למספר רב של “צרכים משלימים”. הנה כמה מהן:
Foobar2000
תוכנה להמרת קבצי אודיו. אם ברשותכם קבצי מוזיקה שאינם נוחים לנגינה בכל פלטפורמה, זהו כלי אמין וחינמי להמרת הקבצים שלכם ללא חשש.
לפרטים נוספים על foobar2000 לחצו כאן
SHAZAM
מי לא מכיר את שאזאם? אפליקציה שמסוגלת לזהות מוזיקה שנמצאת בסביבתכם. הייתם במסיבה? אתם שומעים כרגע משהו שאתם אוהבים? ככה תדעו לזהות אותה. המצעדים של שאזאם נחשבים לאמינים ביותר בימינו, מה שעוזר גם להתעדכן לפי מדינה / עיר.
DISCOGS
הכלי הבא מוקדש לאוהבי הדיגינג והתקליטים, שלא תאמרו ששכחנו אתכם. מאגר הנתונים הגדול והמקיף ביותר לכל פיסת ויניל שאי פעם יצאה. המאגר כולל מחירים עדכניים, קנייה ומכירה, יצירת רשימות, האזנה ועוד.
BPM COUNTER
אפליקציה פשוטה וקלילה שמאפשרת לכם לנתח את המהירות של מה שאתם שומעים. לוחצים על כפתור ה-Tap לפי הקצב ומגלים מה ה-BPM.
לאפליקציה בחנות Google Play לחצו כאן
SoundCloud
SoundCloud היא רשת חברתית למוזיקאים המשלבת פלטפורמת אחסון מבוססת ענן. אפשר להשתמש בו כתיק עבודות מסוגנן שבו אפשר לשתף יצירות, לעקוב אחר אמנים, לפתוח רשימת העדפות ולגלות המון מוזיקה חדשה מאמנים עצמאיים ולייבלים. אפשר למצוא המון אוצרות מעניינים, רימיקסים ועריכות וניתן ליצור קשרים עם אמנים ותקליטנים מסביב לעולם.
MixCloud
בדומה ל- SoundCloud, גם מיקסקלאוד היא רשת חברתית מבוססת ענן ומיועדת לתקליטנים ואנשי רדיו. ניתן לשמוע בה סטים ופודקאסטים של דיג’יים שונים, וכמו שאזאם – היא מציגה קרדיט אוטומטי לכל פיסת מוזיקה שהיא מזהה.
BEATPORT
חנות המוזיקה הגדולה והפופולרית ביותר בימינו לתקליטנים. מעבר למאגר המוזיקה המטורף והמחירים המשתלמים, אפשר ללמוד ולהכיר זרמים קיימים במוזיקה שונה לרחבות, לחקור אמנים ולהתעדכן במצעדים.
BANDCAMP
חנות דיגיטלית שפועלת כ”שוק חופשי”. מוזיקאים ולייבלים יכולים למכור בה מוזיקה באופן עצמאי, מה שהפך את הפלטפורמה לנחלתם של אלו שמחפשים את המוזיקה שמתחבאת מתחת לאתרים גדולים ופופולריים כמו ביטפורט.
כאן רוכשים מוזיקה ומרצ’נדייז מהאמנים ומהחברות עצמן, מגלים עולמות חדשים של מוזיקה עצמאית ומקבלים עדכונים שוטפים על פרומואים.
APPLE MUSIC
רשת הסטרימינג של חברת אפל. מאגר מרשים ועדכני של מוזיקה מכל רובד, סגנון וזמן. אפשר ליצור פלייליסטים, לעשות לייקים, לעקוב, להוריד קבצים ולקבל הצעות לאמנים קשורים.
SPOTIFY
עוד מאגר מוסיקה גדול ומקיף. חוץ מכמויות המוסיקה המטורפות, ספוטיפיי מציעה המון מוזיקה עכשווית או כזאת שמתחבאת בין דפי ההיסטוריה. אפשר לייצר ולעקוב אחרי פלייליסטים ולהכיר מלא מוזיקה חדשה בהתאמה אישית.
יש לכם חלום להתחיל לתקלט? לפרטים על קורס DJ מקצועי במכללת BPM