למה אתם לא מצליחים להשיג הופעות, המדריך לדי ג’יי (חלק א’)

ה-DJ כיום הוא אחד ממקצועות המוזיקה הפופולאריים ביותר, עם הצפה אינטנסיבית בשוק, מה שיוצר המון תחרותיות. אתם אולי מכירים את הסיטואציה: אתם כבר מזמן יודעים לתקלט, השקעתם לא מעט בציוד, יש לכם כבר סטליסטים שאתם משוכנעים שמוכנים לסחוף ולהרים אנשים ברחבות השונות, ועדיין אין לכם את ההזדמנות לעשות את זה כי אין לכם שום הופעה באופק. במאמר זה ניתן לכם כמה סיבות טובות ללמה יכול להיות שהגעתם למצב הזה, ויותר חשוב, איך אפשר לצאת ממנו.

 

חולמים ללמוד לתקלט בצורה מקצועית? לפרטים על קורס DJ במכללת BPM

 

למה אני לא משיג תיקלוטים/גיגים?

חשוב לציין טרם אנחנו מציינים את הסיבות שבגללן אתם כנראה לא משיגים הופעות, כי יש לקחת את כולם בעירבון מוגבל, וכי יכול להיות שאתם עושים את כל הדברים נכון. הדבר החשוב לדעת, שנכון היום כפי שהיה תמיד, היא כי במיוחד כדי ג’יי, זה לא מה שאתה עושה, אלא מי שאתה מכיר. כן, זה לא כיף לשמוע, אבל קשרים תמיד היו ותמיד יהיו חשובים, וסצינת חיי הלילה בה תמצאו חלק נכבד מהעבודה שלכם היא דוגמה מובהקת לכך.

אין דרך אחרת לומר את זה: הצורך בדיג’יי הוא גדול היום מאי פעם, אך האנשים שנבחרים למלא את התפקיד הזה הם מעטים. למעשה, אומרים כי רק 5% מהדיג’יים שלא מנגנים את המיינסטרים הפופולארי ביותר בעולם (מה שנקרא Top-40), יצליחו להתפרנס בכבוד מלהיות די ג’יי.

אך דבר אחד אנחנו יכולים לומר לכם, סביר מאוד להניח כי אותם 5% שנכנסים בסטטיסטיקה הזאת לא עושים את הטעויות שאנחנו הולכים לציין כאן.

 

הגדרה עצמית כ-DJ

למה אתם לא משיגים הופעות - מכללת BPM

קצת מבאס לחשוב כי למרות שהיום יש הרבה יותר דיג’יים מאי פעם, אבל ברוב המקרים תמצאו אותם מנגנים מתוך רשימת ה-Top 100 של Beatport. וקצת מצחיק לחשוב כי דווקא היום הגישה למוזיקה היא כל כך הרבה יותר קלה מפעם, אך למתקלטים בעבר היו פלייליסטים שלרוב היו ייחודיים מהופעה להופעה, וגם בין דיג’יי אחד לאחר

אז למרות שהיום קיימת גישה למוזיקה כמו שהדיג’ייז בשנות ה-90 יכלו רק לחלום עליה, הדבר עודד מגמה של עצלנות בקרב המתקלטים. ככה נוצר מצב שקיים ריבוי די ג’יים שלא הגדירו את עצמם מבחינה מוזיקלית.

 

יצירת זהות מוזיקלית כ-DJ

אז פעם הבאה שאתם ב-Beatport, במקום לרוץ ישר למצעד ה-Top, נסו דווקא לדפדף לעמוד ה-New Releases ונסו אתרים אלטרנטיבים, בלוגים איזוטרים למוסיקה חדשה ואולי תמצאו כמה יהלומים שייחדו אתכם מבין השאר וירימו אתכם למעלה. כאמנים, אתם מחויבים לשאול את עצמכם “מי אני כאמן?”, ותשובה טובה לכך תימצא במוזיקה שרק אתם מתקלטים, זהו הסטייטמנט שלכם כמוזיקאים, וזה מה שנותן ליחצ”נים ומפיקים למיניהם סיבה לשים לב אליכם.

 

אתם לא מתאמנים באופן קבוע

DJ

לפני כמה שנים, הדיג’יי הנודע DJ Z-Trip אמר: “אם אתם לא מתאמנים, לא באמת בא לכם על זה”.

לאימונים יש כמה השלכות לגבי מה אתם צריכים לעשות, ובגדול זה אומר מצדכם להשקיע כמה שעות, כל יום בכדי: לארגן את אוסף המוזיקה שלכם, לתייג ע”פ סולם ו-BPM, להוסיף נקודות CUE, ובאופן כללי ליצור דרך בה תכירו את הספרייה שלכם מתחילתה עד סופה ובחזרה.

אחת הבעיות הגדולות של DJ בימינו היא סטים מתוכננים מראש. הדיג’יי מגיע למועדון במחשבה כי הוא כבר מבין את הקהל ויודע איך הוא הולך להגיב לו, וכאשר הקהל לא בהכרח מגיב כפי שחשב שיגיב, אין תוכנית מגירה לגבות את זה. לשם כך, אחד הכישורים החשובים של דיג’יי הוא להבין את הקהל ולדעת לתת לו את מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה, והיכרות טובה עם האוסף המוזיקלי שלכם ומה הוא כולל יכול לפתור כל בעיה בסגנון הזה.

 

חשיבות ההתמדה כ-DJ

פה יותר חשוב מתמיד להזכיר את חוק ה-10,000 שעות של מלקולם גלדוול, על פיו בכדי להגיע ללהיות טוב בכישור מסוים ברמה עולמית, צריך להשיקע כ-10,000 שעות של אימון נכון ומתמיד. חשוב לציין שההתמדה הזו מתקשרת גם לסעיף הקודם לגבי זהות מוזיקלית: האנשים שבאמת הצליחו בתעשייה הם אנשים שהביאו טוויסט מסוים לצורה בה תיקלטו באותם זמנים, והאימונים המפרכים והמתמידים הם אלה שייעלו בכם את הצורך לחדש את עצמכם ואת הצורה בה אתם מתקלטים, ובכך אולי גם להתבלט בשטח. אם פשוט תחקו את מה שגדולי העבר עשו, אתם אולי תצליחו, אך לא תשאירו חותם מספיק לאורך זמן בכדי להפוך לגדולים כמו שאתם באמת יכולים.

 

אתם לא תומכים במקומות בהם אתם רוצים לתקלט

לימודי הפקה אלקטרונית במכללת BPM

אם לא הפכתם את עצמכם לשם מוכר יחסית בסצינה המקומית, אין לכם מה לחשוב אפילו על לפנות למפיקי אירועים / פרומווטרים (מפיק אירועים) בבקשה לתקלט באירוע שלהם, אלא אם כן הייתם באירועים שלהם כבר בעבר ואתם יודעים בוודאות כי אתם יכולים להתאים לאווירה בערב. אירועים מקומיים מוצלחים יהיו לעיתים עם קהל יעד ספציפי, ומושכים אליהם אנשים שיודעים בדיוק איזה אווירה מוזיקלית בא להם לקבל כשהם באים להתפרק ולבלות במועדון, ואתם לעולם לא תדעו אם אתם יכולים ליפול תחת המשבצת הזאת אם לא הייתם שם בעצמכם כמה פעמים. ואנחנו מניחים שלא הייתם פונים למפיק של אירוע דאבסטפ כשאתם בעצמכם עושים פרוגרסיב טראנס לדוגמה…

ברור שאתם לא יכולים להתחיל לצאת למקומות 7 לילות בשבוע בכדי לסרוק את כל המקומות האפשריים, אבל מפיקי אירועים יעריכו את זה גם אם הם יודעים שאתם פוקדים את המקום שלהם אפילו פעם בכמה שבועות.

 

שיחה עם פרומווטר / מפיק האירוע

אם אתם יוצאים למקום שאתם אוהבים ומעוניינים לתקלט בו, נסו ליצור שיחה עם מפיק האירוע. רק תשתדלו שהשיחה שאתם מקיימים איתו לא תעסוק בכמה אתם רוצים לתקלט במקום, אלא לגמרי לנסות להתחבר עם הבן אדם ברמה הכי בסיסית בתור התחלה, בלי להזכיר אפילו את מה שאתם רוצים. בסוף השיחה שלכם תדאגו לתת למפיק את כרטיס הביקור שלכם, ותקוו שייפנו אליכם בעת הצורך.

אם אתם ביישנים, כדאי לדעת כבר עכשיו שלא בטוח כי מדובר במקצוע בשבילכם, כי ההיכרות שלכם עם אנשי מפתח, כפי שציינו, היא בהרבה מקרים פקטור גדול יותר בהצלחה שלכם מאשר מה אתם מביאים איתכם לעמדה.

 

צפו בסדנת דיג’יי עם אייל גולדמן

 

אתם מפחדים שיגידו לכם לא

למה אתם לא משיגים הופעות? - מכללת BPM

אם עדיין אין לכם שם כלשהו בתעשייה, תצפו לשמוע את המילה “לא”, והרבה. להרבה מפיקי אירועים יש קשרים קיימים בטווח ארוך עם דיג’יים מנוסים, וגם אם אתם חושבים שביכולתכם להרים את הרחבה בקלות עם הסטים המעיפים שלכם, מפיקי האירועים בהרבה מקרים יעדיפו ללכת על הטוב המוכר והבטוח.

בדומה לשוק העבודה האמיתי שם בחוץ, ההזדמנויות שלכם לפתח את הקריירה לא ייקפצו עליכם מאמצע שום מקום, הכל פונקציה של כמה זמן אתם משקיעים בלמצוא אותה בעצמכם. אתם יכולים ליצור קשר עם מפיקי אירועים ופרומווטרים בפייסבוק (במקומות שאתם כבר יודעים שמתאימים לכם, זוכרים?), ותציגו את עצמכם בקצרה, כולל מה אתם מנגנים ולמה נראה לכם שאתם מתאימים בכדי לתקלט באירוע שלהם. בקיצור, תעזרו להם (שוב, בקצרה, כי מדובר באנשים עסוקים) להבין איך אתם עוזרים להם, ולמה כדאי להם שתנגנו אצלם באירוע! עם זה אתם יכולים לצרף את האתר שלכם\עמוד סאונדקלאוד\מיקסקלאוד או כל מקום בו ניתן לשמוע סטים טובים שלכם כמו שצריך.

חשוב לזכור, בכל פעם שאתם לא לוקחים את הצ’אנס ושואלים אם אתם יכולים לתקלט, התשובה היא בכל מקרה לא. רק כשתשאלו תקבלו את הסיכוי לקבל את הכן, אבל עד אז, היו תמיד ערוכים ללא. יותר מזה, היו ערוכים לזה שלא ייענו לכם אפילו, וקחו את עצם המענה של אדם ששלחתם לו הודעה בתור סוג של הצלחה. ועד שתקבלו את הכן, תחזרו לאולפן שלכם להמשיך להתאמן.

 

ממשיך בחלק ב’

 

Source: DJ Techtools

 

לקריאת מאמרים נוספים בסדרת מדריכים ל-DJ:

כמה כסף DJ מרוויח?

למי מתאים ללמוד קורס DJ?

איך מתנהגים ליד DJ? חוקי התנהגות לעולים על העמדה

למה אתם לא מצליחים להשיג הופעות? חלק א’ חלק ב’

איך מתנהגים כדי ג’יי? האתיקה של המתקלטים