WAVES משיקה סאונד ב-360°

למי שלא מכיר, חברת Waves הישראלית היא כזאת שדואגת לפתח את תחום האודיו הדיגיטלי המקצועי, ואפשר לראות את זה לא רק לפי המגוון הרחב של מוצרים שיש לה להציע בתחומי העבודה האולפנית וההגברה, אלא גם דרך הרשימה הארוכה של טכנאים מהמובילים בתעשייה שעושים בהם שימוש.

הפיתוחים האחרונים בסאונד תלת-מימדי

כבר בתחילת 2016 הוציאו לעולם את הפלאגין פורץ הדרך Nx Virtual Mix Room, שעושה שימוש במצלמה כדי לייצר חווית מיקס ייחודית באזניות שמסתמכת על מיקום הראש ומימדיו, ומייצרת אפקט סראונד/סטריאו שלא היה ניתן להשיג בצורות אחרות.

בזמן שהעולם התחיל לעכל את העניין הזה, Waves המשיכה להתקדם, וכעת השיקה קמפיין ב-Kickstarter למטרת מימון הדור הבא – Waves NX.

מדובר באפליקציה שבאה לייצר את האפקט התלת-מימדי בהתאמה לכל סוגי האזניות ובכל סוגי המדיה. באמצעות מצלמה – או לחילופין – מכשיר בלוטות’ קטן שניתן לחבר לקשת האזניות, ה-NX תעקוב אחרי תנועות הראש, ותייצר תופעות פסיכואקוסטיות בהתאם, כדי להעניק למאזין תחושה של הימצאות בחלל אמיתי – בין אם מדובר במוסיקה, סרטים, טלויזיה, משחקים, או אפילו שיחות קוליות.

 

 

בתמונה: מכשיר הHead Tracking

בתמונה: מכשיר ה-Head Tracking

דו שיח בין האזניים
כאשר אתם שומעים משהו באזניות, למעשה אין קשר בין מה שמגיע לאוזן הימנית לבין התוכן שיגיע אל האוזן השמאלית. במציאות, כמובן שלא כך הדבר, אלא ששתי האזניים שומעות כמעט הכל, רק עם הבדלי עוצמה, זמן וצבע – בהתאם לחלל בו אתם נמצאים ולמיקום ואופי הצליל. אלה גם האלמנטים שעוזרים למוח שלכם להרכיב חלל תלת-מימדי מסביב לגוף.

 

 

בעולם האמיתי, גם תנועת הראש הכי קטנה משנה לחלוטין את תפיסת המרחב מסביבכם. הרגישות של המוח לשינויים הקטנים האלה גורמת לו לזכור איפה הכל היה לפני התנועה ולהבין איפה כל דבר נמצא לאחר התנועה. צירוף הנקודות האלה עוזר לכם למקם אובייקטים מסביבכם גם בעיניים עצומות. בהאזנה באזניות, הכל זז בתנועה מתמדת בהתאם לתנודות הראש, וכך נוצרת חוויה פחות מציאותית ופחות תלת-מימדית.

בהסתכלות קדימה

העתיד הולך להיות מוצף באפליקציות מציאות מדומה בשלל סוגים, ואחד הנושאים החמים (או לפחות כאלה שמעניינים אותנו) הם ייבוא חווית התלת-מימד בהיבט של סאונד. לנו יש הרגשה שוויבס הולכים לשחק כאן תפקיד חשוב, אז שווה לעקוב ולהיות עם אצבע על הדופק.

למידע נוסף ותמיכה בפרוייקט, אתם מוזמנים להכנס לעמוד הקיקסטארטר של המוצר.

רוצים להבין את השפעות הסאונד על המוח ולייצר תופעות פסיכאקוסטיות בעצמכם? הירשמו למסלול המקיף להפקה מוסיקלית במכללת BPM