איך לשפר את הסאונד? בוגרי BPM מספרים על התהליך – רון RNR

בתעשיית המוזיקה כיום כבר ידוע שכדי להגיע לסאונד הכי טוב שתוכל להגיע אליו אתה זקוק לכישרון ואוזן מוזיקלית, אך זה לא הדבר היחיד שמוזיקאי זקוק לו. אחד הדברים החשובים ביותר בתהליך זה דווקא הרבה מיומנות ולמידה. החלטנו להפגש ולדבר עם שלושה מבוגרי מכללת BPM שסיפרו על התהליך שעברו במהלך השנים ובמהלך הלימודים שלהם במכללה, על הטכניקות הכי יעילות להגעת הסאונד האולטימטיבי, על ההבדלים בין איך שהטראקים שלהם נשמעו פעם לעומת היום ועל איזה שיעור הכי עזר להם לשפר את הסאונד שלהם.

 

רון ברכה RNR

הבוגר הראשון שלנו הוא רון ברכה, בוגר מסלול BSP שגדל במשפחה מוזיקלית והחל להתעניין במקצוע כבר מגיל צעיר. בגיל 13 הוא החל ליצור ביטים של היפ הופ באופן חובבני, ולאחר כשנתיים שבהן הוא שיחק עם תוכנות שונות הוא החליט לקחת את התחביב שלו צעד אחד קדימה, ללמוד נגינה על אורגן ותיאוריה מוזיקלית. כשהחל לצאת למסיבות הוא גילה את המוזיקה האלקטרונית, והתחיל את עבודת החקר הבלתי פוסקת שלו על שלל הז’אנר והעולמות השונים. כיום הוא מציין עשור של תקלוטים במקומות הכי נחשבים בסצנת האנדרגראונד התל אביבית ביניהם הבוטלג, האלפאבית, דלי (ז”ל), ברקפסט, כולי עלמא ועוד. רון גם החתים קטעים בלייבלים בברלין ואנגליה.

 

מה אתה הכי זוכר מהלימודים במכללה?

יש כל כך הרבה דברים שאני זוכר לטובה, אך הדבר הכי בולט היה האווירה הכל כך מיוחדת, סביבה מלאה במוזיקאים מוכשרים, בציוד וכלי נגינה איכותיים. ההשראה נמצאת שם תמיד ברחבי המסדרונות האלה, באולפנים ובגג, וזה מסוג הדברים שהכי משפיעים על אנשים שעוסקים במוזיקה. זוהי ללא ספק אחת התקופות הפוריות שלי מבחינת יצירה.

 

אילו מהטכניקות שלמדת במכללה תרמו לך לשפר את הסאונד?

במכללה למעשה הבנתי סוף סוף איך לעבוד בצורה יותר יעילה עם מגוון כלי העבודה העיקריים בעיצוב הצליל והמיקס. למדתי סינטזה, שזה חלק מאוד חשוב ועיקרי בהפקות שלי בתור אחד שעובד בעיקר עם סינטיסייזרים אנלוגיים, וכמובן למדתי הרבה מאוד עקרונות חשובים במיקס שעשו לי הרבה מאוד סדר בראש. בזכות הידע שקיבלתי במכללה הבנתי איך לעשות שימוש נכון בכלים השונים ומה מביניהם הכרחי כדי לתת לי את הסאונד שאני מחפש.

 

מה ההבדל בין איך שהטראקים שלך נשמעו בתחילת דרכך לבין איך שהם נשמעים היום?

כשהתחלתי ליצור הייתי בתוך מסע של חיפוש עצמי בעולם נורא רחב של צלילים, בעולם עמוס בכלי עבודה שלא תמיד הייתי מבין מה המשמעות שלהם.זה גרם לקטעים שלי להתקע איפשהו ולא הצלחתי להגיע לסוף שלהם, הייתי נתקע בשלב המיקס של הקטעים, כשבדיעבד אני חושב שדווקא העיבוד הלא מוקפד שלהם הוא זה שתקע אותם, עוד לפני המיקס. היום אני חושב שהקטעים שלי הם במקום הרבה יותר מגובש, מהסיבה הפשוטה שאני מכיר את הז׳אנר שאני עוסק בו הרבה יותר טוב, אני מבין את ההיסטוריה ואת האסתטיקה של המוזיקה. בזכות הלימודים אני מבין איזה כלים מתאימים ומה יתן לי את האופי שאני מחפש, וכשהסורס הוא מלכתחילה הדבר שתפור עבור הטראק אז כבר הכל יושב הרבה יותר נכון בדרך כלל.

 

איזה שיעור הכי עזר לך להשתפר מבחינת סאונד?

ללא ספק שיעורי המיקס עם גיא לנדאו היו עבורי הסדר הכי גדול בראש, וסיכמו לי כל כך הרבה שנים של תסכול בעבודה על מיקסים. אך כמו שציינתי, גם שיעורי סינטזה עם יחזקאל רז נורא תרמו לי להבין איך להגיע לסאונד שאני חפץ בו עוד לפני שאני מגיע לשלבי המיקס. הגישה שסיגלתי לעצמי בעבודה על מיקס שינתה את הכל עבורי, והיום כשאני ניגש למיקס אני מבין שזה הרבה מאוד עניין של פוקוס.
כלומר, בסופו של דבר האוזן שלנו לא יכולה להתמקד בכל הדברים שקורים בכל רגע נתון בשיר.

צריך להבין על איזה אלמנט מרכזי לשים את הספוטלייט בכל חלק בשיר, ואיך לגרום לכל שאר האלמנטים במיקס ללוות אותו בצורה הרמונית, יש הרבה מאוד משתנים שמעורבים בעקרון הזה, הבנה שלו השפיעה מאוד על איך שאני מעבד ועל איך שאני ממקסס היום.

קטע של RNR לאחר גמר מסלול BSP במכללת BPM

רוצים גם ללמוד סאונד והפקה? לחצו כאן
רוצים גם ללמוד הפקת מוסיקה אלקטרונית? לחצו כאן