פלאג-אינים מומלצים: Waves RVerb

ברוכים השבים לסדרת הפלאג-אין השבועי של מכללת BPM, בה אנחנו סוקרים פלאג-אינים שונים, מסבירים כיצד הם פועלים ונותנים את חוות דעתינו עליהם.
השבוע נתמקד בפלאג-אין מבית חברת Waves, אשר במסגרת חבילת הפלאג-אינים שלהם שנקראת רנסאנס (Renaissance), הוציאו את ה-RVerb, שנחשב אחד מהריוורבים המתוחכמים והמתקדמים כיום בשוק.

 

לרכישה של הפלאג-אין בהנחה של 10% לחצו כאן, ורשמו את הקוד שמופיע בתיבה הירוקה במעמד הרכישה בכדי לנצל את ההטבה
רוצים ללמוד טכניקות הפקה מתקדמות עם ריוורב? לחצו למדריך של מכללת BPM על דיליי וריוורב
מעוניינים ללמוד סאונד והפקה בצורה מקצועית? לפרטים על לימודי סאונד במכללת BPM

 

 

מה ה-RVerb מציע?

ה-RVerb הוא פלאג-אין ריוורב, אשר מציע 12 סוגי ריוורבים שונים ומגוונים, כדוגמת פלייט (Plate), הול (Hall), חדר (Room) ועוד רבים… אך כמובן שזה לא נגמר בכך. על כל אחד מסוגי הריוורב, קיימות ווראיציות על האלגוריתם, ושליטה מתקדמת בשני החלקים החשובים ביותר בו: ההחזרים המוקדמים (Early Reflections), וזנב ההדהוד (Reverberation).

בנוסף קיימת שליטה בפרמטרים כמו אורך הזנב (Time), תחושת הגודל (Size), אופן ההדהוד (Diffusion / פיזור), EQ מובנה, עיצוב התנהגות הריוורב מול תדרים גבוהים ונמוכים (Damping), תצוגה וויזואלית אשר מסייעת בהבנת התנהגות הריוורב וכמובן פרה-דילי (Pre-delay), שבריוורב הזה ניתן לשים בערך שלילי כך שהריוורב מגיע לפני הסיגנל היבש!

 

מה הדרכים המומלצות להשתמש ב-RVerb?

RVerb מבית Waves הוא מועמד מעולה להיות הריוורב המקצועי הראשון שלכם, מכיוון שהוא לא פחות מלמד מאשר משרת את המטרה שלשמה נוצר. התצוגה הוויזואלית, יחד עם השליטה הנפרדת בהחזרים המוקדמים ובזנב, מאפשרים לכם ללמוד את מה שבאמת חשוב בריוורב.

 

סולו על ערוץ הריוורב

בכדי להגיע לתוצאות מדויקות ככל האפשר, ניתן לשמוע את ערוץ האפקט של הריוורב בסולו קודם כל, ולעצב אותו מבחינת גוון ומעטפת. הדבר שננסה להשיג בשלב הזה הוא תחושה כי הריוורב מתאים לאלמנט שאנחנו שמים אותו עליו, בעיקר מהבחינה הריתמית כאשר מדברים על אלמנטים פרקסיביים. המשחק כאן יהיה בעיקר עם פרמטרים כמו זמן הדהוד ופרה-דיליי.

נצלו את השלב הזה גם בכדי לשים EQ לפני בערוץ השליחה של הריוורב, והתמקדו בלהיפטר מתדרים אשר מעמיסים לכם על האוזן (ובכך גם על המיקס). נקודת ההתחלה לרוב תהיה להיפטר מהתדרים הנמוכים (ניתן לחתוך עד ה-100~500 הרץ) והגבוהים (ניתן לחתוך עד ה-10,000 הרץ, בהתאם לצורך אף יותר).

לאחר שקיבלתם את התחושה כי הריוורב “יושב” על הגריד, עברו לשלב הבא.

 

נגינה יחד עם כל המיקס

אז עכשיו הריוורב נשמע טוב כשהתפקיד נמצא בסולו. הרבה אנשים יחשבו שפה בעצם נגמרת העבודה, אבל כשאנחנו מסתכלים על התפקיד שמקבל את הריוורב כחוליה אחת מתוך מערכת שלמה שמביאה לתמונת מיקס כוללת, חשוב לבחון את המיקרו ואת המאקרו באותה מידה.

לכן אנחנו ממליצים להוציא את הערוץ מסולו, ולהתחיל לשחק עם הפרמטרים שקשורים לגוון שהתפקיד מקבל הודות לריוורב. זה כולל את רמת השליחה והווליום, איזון בין ה-Early Ref. ל-Reverberation, גודל, Diffusion ועוד, עד שנקבל תחושה כי התפקיד הוא חלק הומוגני מהמיקס מצד אחד, ומצד שני לא איבד אנרגיה בעקבות התהליך שביצענו עליו.

 

לרכישה של הפלאג-אין בהנחה של 10%  (יש לרשום את הקוד שמופיע בתיבה הירוקה במעמד הרכישה בכדי לנצל את ההטבה)

מעוניינים ללמוד סאונד והפקה בצורה מקצועית? לחצו כאן לפרטים על לימודי סאונד במכללת BPM