פלאג-אינס (Plugins) מומלצים: TAL Vocoder

ברוכים השבים לפינת הפלאג-אינים השבועית שלנו, במהלכה אנחנו סוקרים פלאג-אינים, דרך השימוש בהם וכיצד ניתן להשיג אותם.

השבוע אנחנו שוב עם חברת TAL שמשחררים פלאג-אינים חינמיים מצוינים, והפעם נסקור את ה-Vocoder החינמי לחלוטין, אשר ניתן להשתמש בו גם בשילוב עם סינת’יסייזר חיצוני, וגם כיחידה נפרדת עם סינת’יסייזר מובנה בתוכה.

 

רוצים ללמוד עוד על ווקודרים וכיצד הם עובדים? לחצו להגעה למדריך הווקודרים של מכללת BPM

רוצים ללמוד ליצור ולהפיק מוזיקה בעצמכם? לפרטים על קורסים בסאונד במכללת BPM

 

 

מה ה-TAL Vocoder מציע?

 

הסינת’יסייזר \ הגל הנשא (Carrier)

ה-TAL Vocoder מאפשר שני מצבי שימוש: הראשון שבהם כולל שימוש בסינת’יסייזר חיצוני בתור הגל הנשא (הגל שמקבל עיוות ע”י משהו אחר, כמו דיבור אנושי), והשני מאפשר שימוש של סינת’יסייזר פנימי שנמצא בתוכו בתור הגל הנשא.

הסינת’יסייזר הפנימי מציע 4 אוסילטורים, כאשר קיימת שליטה חלקית בכל אחד מהם : אוסילטור שן המסור (SAW) ואוסילטור הגל המרובע (PULSE) יאפשרו עריכה פרמטרית של גובה הצליל שלהם עם הנובים של ה-Tune וה-FTUNE (Fine Tune – עריכה מדויקת ומזערית), יחד עם פיידר לווליום, בזמן שבאוסילטורים של ה-Noise וה-Sub נוכל לשלוט בווליום בלבד דרך הפיידרים.

פרמטרים נוספים בסינת’ הם Portamento (גלישה מבין תו לתו) כאשר מצב Poly Mode כבוי (כלומר תוכלו לנגן רק צליל אחד בו-זמנית), שינוי גובה צליל של כלל הסינת’יסייזר, ואוקטבה בה הסינת’יסייזר ינגן.

 

הווקודר (Vocoder)

הווקודר יחסית ישר ולעניין, ומציב לרשותכם איקוולייזר (EQ) גרפי של 11 בנדים, להדגשה והנחתה של תחומי תדרים שונים, נוב לשליטה בצליל ה-Ess בדומה ל-DeEsser (נקרא Ess Volume), ריליס (Release) ששולט במעטפת של מה שיוצא מהווקודר מרגע עזיבת הקליד, פרמטר Harmonic שיוסיף לכם העשרה הרמונית למידע המנוגן ולבסוף כמובן, Volume.

 

TAL Vocoder, אופן השימוש

אופן השימוש יחסית מסורבל, אך שווה את זה ברגע שתופסים את העניין. מימין לאזורי השליטה בפרמטרים של הווקודר והסינת’, תמצאו 3 כפתורים מרובעים. העליון שביניהם מחליף בין מצבי השימוש בסינת’יסייזר הפנימי והחיצוני. נסביר על 2 המצבים.

 

שימוש בסינת’יסייזר הפנימי כגל נשא

יש לגבש מידע אודיו (מוקלט, או ערוץ שמקבל מידע ממיקרופון לדוגמה), ועל הערוץ הזה לפתוח את ה-TAL Vocoder. וודאו כי נורת ה-Input כבויה, מה שאומר שהשימוש ב-Vocoder כולל גם את הסינת’ הפנימי שלו. לאחר מכן פיתחו ערוץ MIDI נוסף בפרויקט, ושרשרו את האאוטפוט (Output) של מידע ה-MIDI שיוצא מהערוץ, ישירות אל ה-TAL Vocoder.

נגינה על MIDI ברגע זה אמורה להתפרש כנגינה על הסינת’י, שייפעל אך ורק כאשר יש מידע אודיו מתנגן שיכול לאפנן אותו.

 

שימוש בסינת’יסייזר חיצוני

בכדי להשתמש בסינת’יסייזר חיצוני, יש להכין מראש את ערוץ האודיו עם המידע המוקלט\שמקבל מידע, ואת פלאג-אין הסינת’יסייזר החיצוני שברצונכם להשתמש בו בערוץ אחר. בשלב הזה יש לפתוח ערוץ שליחה (Send/Return) עליו פתוח ה-TAL Vocoder עם נורת ה-Input דולקת.

יש לצדד (Pan) את המאפנן (Modulator, כדוגמת קול אנושי) לחלוטין לצד ימין, ואת הגל הנשא (הסינת’יסייזר) לחלוטין לצד שמאל, ואת שניהם לשלוח לערוץ ה-Vocoder. מומלץ לשלוח את הערוצים ב-Pre-Fader, ואז להוריד את הפיידרים של הערוצים המקוריים לגמרי, ככה שתוכלו לשמוע רק את התוצאה (במידה ואתם צריכים רק אותה).

 

דוגמא לפלגאין ווקודר של TAL בפעולה:

 

TAL Vocoder, סיכום

ה-Vocoder של TAL באמת נוצץ כאשר משתמשים בסינת’יסייזר חיצוני עם אפשרויות עריכה מתקדמות. דרך חינמית מעולה לשדרג את הסינת’ שאתם משתמשים בו באופן חינמי, הוא להשתמש בפלאג-אין חינמי אחר מבית אותה חברה, והוא ה-TAL U NO 69. בהצלחה!

 

לעמוד ההורדה של ה-TAL Vocoder