איך יוצרים קיק דראם (Kick Drum) למוזיקה אלקטרונית?

במרוצת השנים, הפך הקיק דראם (Kick Drum) לאבי העורקים של המוזיקה האלקטרונית, כאשר מוזיקאים מז’אנרים מסוימים יכולים לבלות שעות רק במציאת הסאונד הנכון. במהלך מדריך זה ניתן לכם כלים ונסביר לכם איך יוצרים קיק איכותי ומה מומלץ לדעת בכדי ליצור סאונד שידחוף לכם את האנרגיה בטראק קדימה.

 

רוצים להתחיל להפיק וליצור מוזיקה אלקטרונית? לפרטים על קורס EMP – המסלול המקיף ליצירה והפקת מוזיקה אלקטרונית במכללת BPM

 

איך יוצרים קיק משלכם

חשוב לציין כי יצירת קיק נכון מתחילה במציאת הסאונד הנכון לעיבוד עליו אתם עובדים, מה שיכול להיות עבודת ליהוק לא פשוטה. חשוב שיהיו לכם סאמפלים איכותיים ממקורות ברמה גבוהה שאתם יודעים שיכולים לספק לכם סאונדים “בריאים”. שימו לב כי יכול להיות שהקיק שהכי נכון לטראק שלכם בכלל לא יישמע מתאים בתור התחלה, אך אחרי עריכות (שעל חלקן נעבור כאן) הוא בהחלט יתאים!

במידה ולא הצלחתם בתור התחלה ליצור קיק שנשמע לשביעות רצונכם, קיימות מספר אפשרויות ליצור קיק חדש:

 

ריבוי-סאמפלים וריבוי שכבות (Multi-Layering)

קיק אלקטרוני, ריבוי-סאמפלים וריבוי שכבות (Multi-Layering) - מכללת BPM

אם תעברו על ספריית הקיקים שלכם, תשימו לב שבקלות יחסית ניתן לסווג אותם ע”פ מאפיינים מאוד בולטים. חלקים יהיו עם תדרים נמוכים בועטים יותר, חלקם יהיו עם קליקים בולטים יותר בתדרים הגבוהים, חלקם יישמעו פאנצ’יים, אחרים יישמעו אפלים.

נסו בעצמכם לסווג את הקיקים שלכם ע”פ המאפיינים הללו, וברגע הצורך נסו להרכיב קיק מחדש דרך שימוש בריבוי-שכבות עם כמה סאמפלים במקביל!

שימו לב כי אתם משתמשים ב-EQ בכדי לחתוך את ה-Lowend של כל קיק שהוא לא הקיק הראשי, בכדי שלא יווצר מצב של ריבוי תדרים לא מאוזן. תדעו שעשיתם זו בצורה נכונה כאשר אתם שומעים צלילות גבוהה באזור הזה, מדובר באזור רגיש אך כזה שיכול להיות מאוד בולט גם במערכות שמע באיכות נמוכה.

 

שימוש בפלאג-אינים של קיק סינת’יסייזר (Kick Synthesizer)

שימוש בפלאג-אינים של קיק סינת'יסייזר (Kick Synthesizer) - מכללת BPM

כיום קיימים המון פלאג-אינים אשר מיישמים את העקרונות בסעיף הקודם באופן הרבה יותר פשוט. הצורה שבה הם יעבדו תעזור לכם לברור את כל הגורמים והמאפיינים אשר קיימים בקיק שלכם, ודרכם ליצור את הקיק שאידיאלי לטראק שלכם. פלאג מצוין לדוגמה הוא ה-Sonic Academy Kick 2 שנמצא בשימוש ע”י אמנים בינלאומיים כמו Nicky Romero, Axwell ו-deadmau5.

 

רוצים ללמוד ליצור סאונדים מושלמים לז’אנרים שלכם? לחצו להגעה למדריכי פלאג-אינים מומלצים לדאבסטפ ולפסייטראנס!

 

Sonic Academy Kick 2 – פלאג-אין סינת’יסייזר לקיקים

 

עבודת אודיו ותוכנה עם קיק דראם

יש מספר דגשים שצריך לקחת בחשבון כאשר מטפלים ומשפרים את סאונד הקיק, שכן מדובר בסאונד מאוד דומיננטי אך רגיש.

 

תדר (Pitch)

דבר חשוב שיעזור לקיק שלכם להיטמע באופן טבעי בטראק היא כמובן התו שהוא מנגן. בכדי להבין איזה תו הקיק מנגן (במידה ואין לכם שמיעה אבסולוטית כמובן…) היא לפתוח ספקטרום אנלייזר על הקיק (בד”כ יימצא בכל EQ) תוך כדי שמתנגן. אם תסתכלו על העקומה תוכלו לראות בבירור ב-Lowend בליטה מסוימת של העקומה, שברגע שתשימו עליה את העכבר תוכלו לראות מה המתו שמתנגן שמה.

מרגע שגיליתם אותו נסו לעשות טרנספוזיציה לתו שמתאים לסולם של הטראק שלכם. יש הממליצים לעשות זאת עם פלאג-אינים שעושים טרנספוזיציה ע”פ תדרים (כדוגמת ה-Frequency Shifter של אייבלטון לייב), כל מה שצריך זה לראות מה ההבדל בין התו הנוכחי לתו הרצוי בהרץ (Hz) ולשנות.

 

טבלת תדרים לרפרנס כאשר עושים טרנספוזיציה לקיק

טבלת תדרים - מכללת BPM

 

עבודת EQ ודיסטורשן\סאטורציה (Distortion/Saturation)


התחלה מעולה לשיפור הפאנץ’ של הקיק היא לשים EQ עם High-Pass כמה שיותר קיצוני בעקומה שלו באזור ה-30~40 הרץ. שימו אותו ב-30 ותריצו אותו באיטיות לאורך הטווח הזה תוך כדי שהקיק מתנגן, בשלב מסוים תשימו לב לתוספת נפח רצינית לקיק. השאירו את הבנד במקום שמביא לכם נפח לטעמכם.

שימוש ב-EQ מדמה אנלוג להעשרת ה-Low-end יכול בהחלט להחמיא כאשר נעשה בעדינות וחוכמה. גם פלאג-איני דיסטורשן וסאטורציה יכולים להחמיא מאוד לקיק, אך שימו לב כי ההעשרה שמתבצעת לא גורמת לתוצרי לוואי הפוגעים ביציבות של הקיק.

 

עבודת קומפרסור (Compressor)

קומפרסור על קיק - מכללת BPM

קומפרסור יכול להיות יעיל מאוד בחידוד הפאנץ’ של הקיק שלנו. שימוש בקומפרסור מהיר באטאק מהיר יחסית אך לא מדי (לרוב מומלץ בטווח שבין 2 ל-10 מילישניות) ועם ריליס מעט ארוך יותר, תוכלו לשמוע כי היחס בין הפאנץ’ לגוף הקיק דראם גודל, ויעצב את מעטפת הקיק בצורה אשר תישמע יותר אגרסיבית.

 

עריכות אודיו

באופן כללי, במידה והשתמשנו ביותר מסאמפל אחד מומלץ לבצע עריכות על ערוץ Group שאליו מחווטים כל הקיקים יחדיו. נעשה זאת ברוב סוגי העריכה בשביל לתת עריכה אחידה לכל שכבות הקיק ובכדי לעזור לתחושת האחידות בין השכבות לטובת יצירת קיק אחד גדול, במקום מה שנשמע כמו שילוב של סאמפלים נפרדים.

טיפ נוסף הוא לייצא את הקיק לאודיו. מרגע שנעשה את זה נוכל לדאוג שהטרנזיינט (נקודת השיא של גל הצליל) נמצא בדיוק על תחילת התיבה ב-Grid, וגם הדבר יאפשר לנו לבצע משחקי פייד-אין ואאוט בכדי לעצב בצורה פרטנית את המעטפת. ניתן גם לשחק עם המעטפת לאורך הקטע בכדי להוסיף גיוון!

 

ככה תזהו את הטרנזיינט (Transient) של הסאונד

מציאת פיק - מכללת BPM

 

רוצים להתחיל להפיק וליצור מוזיקה אלקטרונית? לפרטים על קורס EMP – המסלול המקיף ליצירה והפקת מוזיקה אלקטרונית במכללת BPM

 

לקריאת מדריכים נוספים בתחום יצירה והפקה אלקטרונית למתחילים:

איך להתחיל טראק מוזיקה אלקטרונית?

קומפוזיציה למוזיקה אלקטרונית

יצירת קיק דראם למוזיקה אלקטרונית

מדריך איזון קיק ובאס