בוגר מסלול האולפן הביתי, אריק בן ארי, ולהקתו Inbetween בEP בכורה!

אחת לכמה זמן אנו נתקלים במוסיקה שברור כבר מהאזנה ראשונה שיש בה משהו שונה ומיוחד. כך קרה גם עם שירי ה-EP המתקרב של להקת Inbetween, אותה הקים אריק בן ארי (שירה וגיטרה), סטודנט במסלול אולפן ביתי ב-BPM, עם חבריו אסף שיף (תופים) ודן סלע (בס), והוקלט בחלקו באולפני המכללה.
אחד הדברים שבולטים במוסיקה של Inbetween הוא חוסר היכולת לשייך אותם לז’אנר ספציפי. לדבריו של אריק זו הסיבה לשמו של ההרכב: “את השם בחרנו בעקבות ניסיון להגדיר את הקו המוזיקלי שלנו. הבנו שאין ממש טעם להחליט אם אנחנו אינדי-פולק, קלאסיק-רוק, פרוגרסיב-פופ או כל אחת מההגדרות העמומות הללו. אז החלטנו שאנחנו פשוט נהיה Inbetween”.

-נשמע שהספקתם לעשות לא מעט בחודשים הספורים בהם אתם קיימים.
“ב-7-8 חודשים שאנחנו קיימים, הספקנו להקליט אי.פי. בהפקה מלאה שלנו מ-א’ עד ת’ – הפקה מוזיקלית, הקלטות, מיקס/מאסטרינג, עיצוב עטיפה והדפסה – הכל נעשה על ידי שלושתנו בלבד”

-איך הגעת ל- BPM?
“ב day job שלי אני אנימטור. בשלב מסוים החלטתי שאני לא מוכן לוותר על המוזיקה, והגעתי להבנה שאני רוצה וצריך יותר שליטה באופן שבו אני יוצר מוזיקה, בעיקר בגלל שהמוזיקה מהווה חלק כל כך משמעותי בחיי. סקרתי כמה בתי-ספר נוספים והחלטתי להירשם לBPM, שהיה הכי רציני אבל יחד עם זה כיפי, שנותן תחושה של עשייה מוזיקלית בלתי פוסקת. התחלתי ללמוד במסלול האולפן הביתי שעניין אותי מהתחלה- הוא נותן כמות עצומה של ידע אבל עדיין מאפשר לעבוד במקביל. חווית הלימודים בBPM הייתה מדהימה, עם המון חומר מעניין ובכל שיעור הרגשתי שאני מקבל עוד ועוד ידע שלא ידעתי שקיים, המרצים, חגי דוידוף ועמית מגן, מלמדים מרצון אמיתי לשתף את הניסיון והידע שלהם ולא חוסכים במידע, במסגרת הקורס קיבלתי מלא טיפים שמבחינתי הם priceless”.

-איך זה התבטא ב-EP החדש שלכם?
“הידע שצברתי מגיע לידי ביטוי בהפקה של האי.פי עצמו- האי.פי הוקלט באולפן הביתי של המתופף, אסף, וכל חברי הלהקה תפקדו כטכנאי הקלטות.
הלימודים במסלול האולפן הביתי תרמו לנו המון, הם הקנו לנו את הידע בשיטת עבודה מסודרת לצרכי הפקה, גם בשלב המיקס והמאסטרינג, שאמנם לא אני עשיתי בגלל חוסר הניסיון (דן, הבסיסט, היה אחראי על המיקסוס). אחד הכלים החשובים שקיבלתי בקורס היה השפה המקצועית שבזכותה הצלחתי לתקשר את הרעיונות שלי ואת הפידבק שלי עם חברי להרכב- קצת פחות פליינג’ר שם, פלייט ריברב פה, אולי איזה קומפרסיה מקבילית בחלק הזה של הפיזמון כדי להוציא את השירה החוצה וכו’.

את הקלטות הLead vocals עשינו באולפני BPM והשתמשנו בקומפרסור מנורה המדהים של UAD שיש שם. בקיצור, אין לי ספק שהלימודים בBPM תרמו המון ליצירת האי.פי, ולי באופן אישי הם גרמו לחוות את כל הפרויקט בצורה אחרת לגמרי”.

-מה התכניות שלכם עכשיו כשהפקת ה-EP כמעט והסתיימה?
“עבדנו על הופעה של 12 שירים ואנחנו סוגרים תאריכים להופעות, ובמקביל מתחילים לשווק את האי.פי. אנחנו מעדיפים להופיע בעיקר מחוץ לתל-אביב, ולנסות להגיע לקהל שלא מכיר אותנו, ושיהיה אובייקטיבי לגבי המוזיקה שלנו. זה נראה לנו יותר אפקטיבי להתפתחות שלנו מאשר להופיע מול 30 איש שאנחנו הבאנו רק כדי לעמוד בהתחייבות מול מועדון כזה או אחר. בקרוב נצלם גם קליפ, ואנחנו מקווים להשתלב בכמה מהפסטיבלים המובילים”.

עד שיצא הEP של Inbetween, אתם מוזמנים לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק הרשמי ועמוד הסאונדקלאוד

למידע נוסף על מסלול אולפן ביתי