יצירה והפקת דאבסטפ (Dubstep) – פלאג-אינים מומלצים

דאבסטפ (Dubstep) הוא ז’אנר שנמצא בעלייה חדה בשנים האחרונות, ולאט לאט צבר המון אלמנטים אשר מגדירים באופן ברור את הסאונד שלו, והשאיר המון מפיקים יוצרים אלקטרוניים צעירים עם השאלה “איך עושים דאבסטפ?”. ישנם דרכים רבות להגיע לעולם המוזיקלי של הז’אנר, ובמהלך מאמר זה ננסה לתת כלים ופלאג-אינים ליוצרים ומפיקים שרוצים להיכנס לז’אנר.

 

רוצים ללמוד להפיק מוזיקה אלקטרונית משלכם? לפרטים על קורס EMP – המסלול המקיף להפקה ויצירת מוסיקה אלקטרונית

 

Sugar-Bytes WOW 2 – מניפולציות אודיו לדאבסטפ


ה-WOW2 מבית שוגר-בייטס (Sugar-Bytes) יכול להיות אחד מהכלים השימושיים ביותר להמון ז’אנרים אלקטרוניים, ובמיוחד דאבסטפ!

הפלאג-אין משמש לעריכות מתקדמות ומניפולציות לקטעי אודיו, וכולל בתוכו ממשק עשיר במיוחד של 21 סוגי פילטרים שונים, אוברדרייבים ודיסטורשנים ממודלים אחר אפקטים אנלוגיים ודיגיטליים כאחד, ומודולציות מקצועיות דרך שימוש בכלי LFO, סיקוונסר וכלים נוספים אשר ייתנו לסאונדים שלכם את גוון ה-WUB שסביר להניח שכל מפיק דאבסטפ ירצה בהפקות וביצירות שלו!

רוצים ללמוד עוד על מניפולציות אודיו? קראו את המדריך של מכללת BPM למניפולציות אודיו!

הפלאג-אין קיים בגרסאות ווינדוס ומאק בקצב של 32 ו-64 ביט בפורמטים של VST, AU ו-AAX.

 

Sugar-Bytes Turnado – מולטי אפקט להפקות דאבסטפ ואלקטרוניקה

 

עוד חבר במשפחת הפלאג-אינס למניפולציות מתקדמות לקטעי אודיו. במקרה של ה-Turnado מדובר במולטי-אפקט (כלומר פלטפורמה אחת שכוללת בתוכה סגנונות שונים של אפקטים לשימוש בו-זמנית!), אשר משלב בתוכו אפקטים מודולטוריים ודינמיים כאחד.

הייתרון החזק בהחלט של הטרניידו זה הממשק הפשוט במיוחד שלו, אשר הסרטון למעלה מדגים בצורה נאמנה למקור. טכניקות עריכה שבד”כ לוקחות זמן רב של עריכה ויכולות להאיט באופן קיצוני את ה-Workflow שלכם, מתבצעות ע”י הפלאג בלחיצה של כמה כפתורים בודדים.

לעומת אחיו ה-WOW2 אשר מתמקד ביצירת גוונים וסאונדים חותכי מיקס אשר מאפיינים את הז’אנר, הטרניידו מיועד בעיקר למניפולציות של ביטים ויצירת מקצבים שונים ומיוחדים, כפי שאופייני לז’אנר הדאבסטפ ורבים אחרים!

הפלאג-אין קיים בגרסאות ווינדוס ומאק בקצב של 32 ו-64 ביט בפורמטים של VST, AU ו-AAX.

 

Xfer Serum – סינת’ מתקדם לדאבסטפ

סרום - מכללת BPM
סרום (Serum) מבית Xfer הוא פלאג-אין הנחשב מבין המובילים בעולם הסינתזה והיצירה האלקטרונית. תוכלו לשמוע אותו בהמון יצירות אלקטרוניות עכשיוויות, שכן הוא נמצא בשימוש ע”י חלק מהמפיקים הבולטים כיום בעולם – כגון Diplo, Deadmau5 ואיך אפשר בלי Skrillex.

לחצו בכדי להיכנס למדריך למתחילים עם סרום!

סרום הוא פלאג-אין סינת’יסייזר מתקדם מסוג Wavetable, אך חשוב לציין כי הוא כולל בתוכו אלמנטים מרוב סוגי הסינתזה הפופולאריים (גראנולרית – Granular, סינתזת FM – Frequency Modulation, ועוד…).  הסרום כולל בתוכו 2 אוסילטורים (עם אפשרויות עריכת Wavetable ויזואליות מתקדמות), אוסילטור סאב, אוסילטור רעש (Noise), פילטר, 4 גלגלי מודולציה (ModWheels), שלוש מעטפות, 4 LFO-ים, ממשק אפקטים מתקדם ופוליפוניה של 32 קולות.

אפשרויות העריכה המתקדמות ורזולוציות הסינתזה העמוקות שהסרום מציע הופכות אותו לאידיאלי למפיקים אלקטרוניים מכל ז’אנר, והשימוש של סקרילקס בו יכול להעיד באופן ישיר על הרלוונטיות שלו לז’אנר.

הפלאג-אין קיים בגרסאות ווינדוס ומאק בקצב של 32 ו-64 ביט בפורמטים של VST, AU ו-AAX.

 

Xfer LFO Tool – עריכות ואפקטים

Xfer LFO Tool - מכללת BPM
כלי ה-LFO מבית Xfer הוא פלאג-אין אפקטים ועריכה אשר מאפשר לכם ליצור אפקטים מתקדמים באופן קל ואינטואיטיבי.

הפלאג-אין מאפשר לכם ליצור אפקטים של טרמולו, סייד-צ’יין, פתיחת וסגירת קאט-אוף באופן פשוט, והחלק המעניין מעבר לפשטות המירבות שלו היא היכולת להשתמש בו באיזה יחס ריתמי שאתם רוצים בהתאם לפרויקט שלכם!

מדובר באפקט שגם כן משפר מאוד את ה-Workflow, ומצד שני גם מאפשר לכם עריכות מתקדמות ופשוטות של אפקטים והמעטפות שלהם בצורה שלא תמיד תתאפשר לכם בקלות ע”י היצירה האורגנית של אותם אפקטים.

הפלאג-אין קיים בגרסאות ווינדוס ומאק בפורמטים של VST ו-AU.

 

סינת’יסייזר מומלץ לדאבסטפ – Native Instruments Massive

 

מאסיב - מכללת BPM

מאסיב (Massive) מבית Native Instruments הוא אחד מפלאג-איני הסינת’יסייזר הפופולאריים כיום בעולם. נעשה בו שימוש נרחב בהפקות אלקטרוניות מכל הסוגים, ולא סתם. הוא פלאג-אין סינת’יסייזר חצי-מודולארי מסוג Wavetable (עוד על כך בהמשך), הכולל בתוכו 3 אוסילטורים (+אוסילטור נוסף למודולציה ואוסילטור נוסף ל-Noise), הכוללים: 2 פילטרים, 4 מעטפות, 4 LFO, שני אינסרטים, 2 אפקטים ופוליפוניה של 16 קולות. בדומה לסרום, המאסיב מציע סינתזה ברמות מבין המתקדמות שמוצעות כיום לקהל הרחב, ובממשק יחסית פשוט אשר מאפשר לכם תוך עבודה של דקות ספורות ליצור סאונד שסביר להניח כי מעולם לא שמעתם לפני!

לחצו בכדי להיכנס למדריך למתחילים עם מאסיב!

היכולת שלו לשייך מעטפות ו-LFO לרוב המוחלט של הפרמטרים בתוכו מאפשר לכם ליצור טקסטורות וסאונדים ייחודיים וחותכי מיקס, אשר בקלות יכולים להשתייך לז’אנר, או דווקא להוסיף לז’אנר גוון חדש דרך שימוש חכם!

הפלאג-אין קיים בגרסת ווינדוס בקצב של 32 ו-64 ביט בפורמטים של VST, AAX וככלי Stand-alone נפרד, וגרסת מאק בקצב של 64 ביט בפורמטים של VST, AAX, AU וגם כן ככלי Stand-alone נפרד.

 

רוצים ללמוד להפיק מוזיקה אלקטרונית משלכם? לפרטים על קורס EMP – המסלול המקיף להפקה ויצירת מוסיקה אלקטרונית

 

למדריכי פלאג-אינים, סאונד והפקת ז’אנרים נוספים:

פסיי-טראנס (Psytrance)

דאבסטפ (Dubstep)

היפ-הופ וטראפ (Hip-Hop & Trap)